Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní návštěvní kniha 28

Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky  - menu - asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

Na došlé emaily odpovídám zpravidla do 48 hodin podle časových možností.

 1 Moje zhubnutí navždy

 

 

VZP  uzavřela se mnou již podruhé smlouvu:

Ověřovací odkaz na stránku VZP - zkopírujte do vyhledávače:

http://www.vzp.cz/klienti/vyhody/slevy-u-partneru-vzp/slevy?kraj=zlinsky&tag=&tag2=&strana=2%29

 
vzp.jpg

 

 

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ A PÍSMO SE ZVĚTŠÍ.    

 

My s Lenkou v TV - bály jsme se společně .

www.ceskatelevize.cz

 

 

 

 

   

 

DOPORUČENÍ PRO NOVÁČKY:

Pročtěte si pořádně papíry u CD a tyto odkazy v menu tady na stránce, abych nemusela odpovídat na dotazy, které jsou tam zodpovězeny:
 

85 dotazů a odpovědí k dietě
86 a další dotazy a odpovědi k dietce

Co může být důvodem ke zvýšení váhy?

A)Je třeba nejdříve vyloučit , že tělo trpí nějakým neduhem, to zadržuje vodu.
B) Také se zamyslet , zda nemáte před menstruací, to vede přechodně k navýšení váhy a potom zase klesne.
C) Zácpa může být příčinou, to doporučuji čaj Reduktan a nízkotučný kefír navíc.
D) Poslední možnost je , že jste den před tím málo pila a tělo zadrželo vodu, tak dost pít a do 24 hodin to opadne.
E) Mírné kolísání je normální, nejsme stroje jsme živý organismus a mění se stále obsah vody v těle a obsah trávicího traktu.

F) Další možnost nyní na jaře a v létě je spálení kůže.

G) Také alergie způsobí v těle otoky sliznic, pozor na alergické reakce

 O víkendech a ve středu neodpovídám na emaily,děkuji za pochopení. To dělám jídelníčky. Telefonovat je lepší ve všední  dny od 10-12 hodin a odpoledne od 20 do 21 hodin.
 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Ivetka zhubla 20,5 kg, to je šikulka

Komentáře

Přehled komentářů

Výsleky

(Blanka V, 9. 5. 2012 13:38)

26.3.2012 80,8
9.5.2012 75,2

Dotázek

(Iva B., 9. 5. 2012 9:47)

Přeji krásný slunečný den a chtěla bych se Evi zeptat jestli je možné,že ač váha neuprosně ukazuje 76-77kg,tak jsem oblékla kratasky co mám asi 15let schované a světe div se já je obléknu,a to sem v té době měla určitě ještě o 8kg méně,je pravda,že sem ted naprosto závislá na pohybu a pořád mám větší větší potřebu si dávat víc do těla,tak že by svaly?

Re: Dotázek

(Eva, 9. 5. 2012 10:19)

Jo to je možné, kdybyste si vydloubla z těla zmrzlinový kopeček tuku a stejný svalů , tak ten svalů je 7 krát těžší bež ten toho tuku, to je tedy možné, že tělíčko je štíhlejší a váha stojí.

KONSTATOVÁNÍ

(Zdena, 8. 5. 2012 22:54)

Tak musím konstatovat,že po sobotní oslavě,kdy mi váha stoupla o 3kg,dnes je už o 3,9kg méně.A to se mi líbí.Dnes jsme využili krásného počasí a jeli jsme-sice autem do brněnské ZOO,kde jsme chodili až do půl šesté.Byli jsme tam s mladýma, i s malou vnučkou.Ta už ale byla velice unavená,pořád chodila,ikdyž chvílemi se i nesla.Nabalila jsem si krabičky a na oběd jsem si dala česnečku bez chleba,kuřecí přír.plátek na česneku s pol.porcí brambor a velký zeleninový salát.Takže doufám,že vše podle zdravého jídelníčku.Dále jsem zjistila,že jsem už vážně tak nějak "postižená" :-)),protože u každého stánku s hranolkama,langošema atd. jsem pozorovala ostatní,jak si to kupují a jak si vlastně škodí.Ikdyž mám ještě pořád dost velkou nadváhu,při pohledu na silnější lidičky,kteří se tím pěkně ládovali,jsem si říkala,proč to dělají a nezačnou s tím radši něco dělat/ono to není vhodné i pro ty,co nadváhu nemají/.Ale je pravda,že mi to také trvalo delší dobu,než jsem to pochopila,ale hlavně,než jsem našla a vydala se na tu zdravější cestu.

Re: KONSTATOVÁNÍ

(Eva, 9. 5. 2012 8:47)

Zdeni, to musel být pěkný den, já po obědě vytáhla do přírody svoji maku, děda je nemocný a jde v 76 letech v pátek na operaci, tak jsem chtěla , aby přišl na jiné myšlenky, dali jsme si takovou kratší tůru Vysočinou a skončili v kavárně u Hofra, tam přímo uprostřed krásné přírody je i pražírna návy a dělají kávu šíleně dobrou, zhřešila jsem zázvorovou kávou, s medem, medu jsem si dala jen malininko, ale ten krájený zázvor určitě vyzkoušejte, dodá kávě říz, stačí jen pár kousíčků a vše přelít horkou vodou.
Vysočina je moje slabost , v příštím životě si tu pořídím chatu a bude.

Re: Re: KONSTATOVÁNÍ

(Zdena, 9. 5. 2012 9:09)

Byl to opravdu pěkně prožitý den.Tu kávu zkusím.Já pila zase loni v Tatrách garanovou kávu,taky mi velice chutnala.Je pravda,že proto,aby se člověk cítil hezky,odpočinul si, nemusí ani jezdit do zahraničí.Tady je tolik krásných míst,že než by je člověk všechny prozkoumal,má co dělat.Jen mít peníze.Jo a s těma Hrotovicema to vypadá slibně,protože ta svatba bude nakonec asi začátkem října.Jakmile to budu vědět přesně,dám určitě vědět.Jeli bychom dvě.Evi pozdravujte rodiče a dědovi,že držím pěsti.Jo a v příštím životě mám,Evi,taky trochu jiné plány-kdyby to bylo tak jednoduché. :-))

Výsledky po 7 týdnech

(evik, 9. 5. 2012 8:56)

20.3. 2012 váha 86,0
9.5. 2012 váha 81,0
míry na začátku - prsa 113 - pas 105 - boky 116
míry nyní - prsa 107 - pas 98 - boky 112
Musím přiznat, že jídelníčku se moc nedržím, ale mám ho pro inspiraci. Jáj totiž nedokážu hubnout, když něco jakoby "musím". Ale dodržuji zásady - sacharidy, pitný režim, atd. Kdybych se jídelníčku držela, určitě bych zhubla rychleji, ale jsem šťastná i za tento výsledek. Samozřejmě občas dám také bílé vínečko a 30% tvrdý sýrek, o pouti i nějaký ten dezert byl, ale hlavní je, že to jde. Včera jsem byla na návštěvě u příbuzných, které jsem dlouho neviděla a byla jsem nadšená, jak si všimli, že jsem "tak" zhubla, chi. Ještě, že tu Evičku máme! Přeju hezký den.

4.týden

(Hana T2, 8. 5. 2012 22:37)

Dobrý den,

hlásím další úspěch. Po 4 týdnech úbytek váhy 10,20 kg.

Re: 4.týden

(Eva, 8. 5. 2012 22:40)

Jde to dost rychle , cítíte se dobře, nemáte hlad? A co pas?

Re: 4.týden

(Vendula, 9. 5. 2012 6:51)

:-O

..... jsem vysokohmotnostní... :-) Jedu 7. týden. Mám dole 7,20 kg.
Asi bych měla víc...kdybych jela jídelníček den - po dni. Ale já...vrrr...skáču den ze dne jak se mně zachce.... Ovšem nikdy jsem se necítila takhle dobře, uvolněně, svobodně.... Já mám totiž pocit, že už "konečně" vím, jak jíst... A jím si co chci! (jakýkoliv den z jídelníčku)
A když vím jak a co - tak to zatím - podle mě - jde tak - jak jsem chtěla. Ne rychle, ne pomalu.... :-))
Tak ještě - 15-20kg.... a budu se cítit nejen takto báječně - ale budu mít i BMI v normálu!! :-)) :-))
Evičko, znovu velký dík!

6 měsíců po...

(Jitka K, 8. 5. 2012 21:58)

Paní Evi,
je to již 6 měsíců od mého začátku dietky. Celkem mám dole již 9 kg, stále si váhu držím, i když jím normálněji. Nedržím přesně dietku, občas i zhřeším.... Důležité pro mě je, že jsem se naučila jíst pravidelně a myslet na to, že kamkoliv jdu, musím mít tu správnou svačinu sebou !! Je mi stále dobře od žaludku, nemám již vůbec problémy s nadýmáním. Jestliže zhřeším, váha se trošku zvedne , do 2 dnů je zpátky dole. Stále sleduji Vaše stránky a denně Vám děkuji za pomoc nejen s váhou, ale problémy s trávením, které mě provázely více jak 20 let. Díky !!!!!

Re: 6 měsíců po...

(Eva, 8. 5. 2012 22:39)

Paní Jitko, fakt pěkné pocity a jsem ráda, že váhu držíte a vše jste pěkně pochopila. Já to vím, že to dá práci všechno v hlavě srovnat, proto tady neúnaně debatujeme.

Oslavy

(Verča, 8. 5. 2012 20:11)

Dobrý den paní Evo, psala jste tady na stránkách, že po oslavě - tedy po zhřešení - když váha stoupne třeba o 2 kg, tak že se to neuloží a že je to většinou zadržená voda a plný střeva. Taky mám tento problém, po oslavě i když se snažím držet se zdravé stravy, ale sním jí určitě více a víc mám i přílohy (chleba), dám víno a kousek sladkého, mám 1-2 kg navíc. Trvá mi nejméně týden než se zase vrátím na původní váhu. Hned po oslavě najíždím na jídelníček a zase vše dodržuji, ale trvá mi to celý týden než mi váha opět klesne na to co ukazovala před oslavou - je to normální?? A vy si tedy opravdu myslíte, že se mi z toho nic neusadí a že je to zadržená voda a plný střeva??? A co hubnutí nerozhodí mi to nějak moc - nebo je to "normální" občas takhle ujet. Já vím, že řeknete, že je vše v hlavě, ale občas i ta hlava zklame. Dva měsíce šlapu jak hodinky a pak příjde oslava a je to v pytli. Ale já si myslím, že je pro pohodu lepší trochu ujet, než se trápit a nic si nedat a mít z toho depku. Podotýkám, už mám krásnou váhu 56 kg a chci si jí udržet a sama to znáte, když pak stoupnete na váhu a ona najednou ukáže o 2 kg navíc, že z toho má člověk špatnou náladu, i když vím, že si za to můžu sama.
Taky už začíná být hezky, tak zase začnu jezdit na kole do práce, bude víc pohybu a ty moje hříchy zase půjdou líp dolů. Díky za názor.

Re: Oslavy

(Hanka T., 8. 5. 2012 22:25)

Veru, vím, že jste se neptala mě, ale.. Eva říká, a je to tak, že tělo není stroj, ale živý organismus. To, že někdo se do normálu dostává dva dny a někdo týden, je prostě normální. Když "ujedete" na oslavě, dejte 1-2 mimořádné dny, pořádně do těla pohybem, fakt se Vám nic neuloží a ještě to může nastartovat další úbytek - tak to aspoň mám já.. jo a hlavně - dva dny po úletu nelézt na váhu, způsobuje to deprese ;-)

Fotogalerii udělám zítra

(Eva, 8. 5. 2012 22:14)

Ještě mám nové fotky, ale dnes jsem už ospalá a udělám to zítra, pááá.

Dnešní rada pro jednu paní

(Eva, 8. 5. 2012 22:12)

Dělala jsem jídelníček a paní se 17 kg nadváhy mi tam podrobně líčila stravovací návyky, tak jsem jí napsala, aby přestala nad tím moc myslet a jela měsíc podle mne, že uvidí výsledky, někdy je opravdu těžké se od zvyků oprostit a udělat si nové.

hříšný den

(Šárka Be., 8. 5. 2012 16:20)

Dobrý den Evi,
chtěla bych se Vás zeptat na toto: často vidím v různých článcích o hubnutí, že je dobré si jednou týdně vyhodit z kopýtka a dát si na co mám chuť (tzn.i sladké klidně) při dietě. Je to při Vaší dietě taky dovoleno? Když bych si dala třeba jednou týdně jedinou věc sladkou, rozhodí to nebo zpomalá hubnutí? Děkuji Vám za odpověď.

Re: hříšný den

(Eva, 8. 5. 2012 22:07)

Sladkou věc bych dala třeba nyní v sezóně jahody doslazené stévií. Neobsahují tuk a stévie hladinu cukru nezvedne, zbyde jen ovocný cukr a ten se dá na svačinky.

Re: Re: hříšný den

(Eva, 8. 5. 2012 22:09)

Po obědě jsem byla také chvíli v přírodě a nyní jsem dodělala poslední sváteční jídelníček, uf.

Není výkyv jako výkyv

(Eva, 8. 5. 2012 22:05)

Pokud se dá slané a tučné - třeba brambůrky nebo křupky, tak sůl zadrží vodu a tuk se má tendenci uložit, sladké podráždí slinivku k nadprodukci inzulinu a to je jako alkoholismus, trvá jí to někdy opravdu až týden, než se vzpamatuje.
Prostě tučné, slané a sladké je nepřítel pro člověka , co měl někdy nadváhu vždy.
Pivo také dráždí slinivku a víno méně, ale zase zpomaluje metabolismus.
Dá se to jednou za měsíc, při udržování jednou za 14 dní, ale častěji moc ne, při hubnutí je to prostě nevhodné.
Zároveň tyto věci zakyselují více tělo a naruší se rovnováha organismu a než se to dá do klidu trvá to chvíli, pomoct může kolečko nebo ovocný den.
Ovšem výkyv ve stravování formou odkyselovacího ovocného dne, mimořádného dne a bílého dne dokáže vše dřív napravit a metabolismus zase posunout do normálu.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143

následující »