Jdi na obsah Jdi na menu
 


Milá děvčata, zde můžete volně komunikovat mezi sebou a radit si, abyste měla ve finále více času na svou krásu a koníčky.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Plastový nábytek

(Darja, 14. 3. 2009 19:33)

Prosím, nemá někdo dobrou radu jak vyčistit bílý plastový stůl ? Chtěla bych mít zase nábytek na léto jako nový.

Re: Plastový nábytek

(Napagi, 23. 11. 2010 17:46)

Nic jiného nepomůže než drátěná drátěnka. A pěkně stejnoměrně odrbat. Stůl nešetřit.Sice se odrbe vrchní, možná ještě lesklá vrstva, ale jiná pomoc není. Stůl bude zase bílý i když trochu drsnější.Pořád lepší než se koukat na ten zašlý.

Re: Plastový nábytek

(Zdenka, 16. 7. 2011 23:48)

Vyčistit do bílá nejde, koupila jsem pěknou lepící tapetu a nalepila. Vydržela 7 let. Stůl se pěkně utře a je stále hezký.

Re: Re: Plastový nábytek

(Petra, 13. 3. 2017 20:37)

Já stříkám savem. Chvilku nechám působit a pak ostříkám vodou z hadice.

triky na všechno možné :-)

(Šárka, 2. 2. 2012 22:06)

několik mých osvědčených triků:
- na vyčištění klávesnice používám úplně obyčejný, normální štětec na malování (klasický z papírnictví)
- pokud si nalakuji nehty na ruce, druhou rukou čapnu fén na vlasy a vyfénuji - nemusím čekat až lak zaschne (většinou to totiž nevydržím - nic nedělat a lak si "ohmatám")
- když používám vonnou svíčku, tak ji sem tam strčím do mikrovlnky - rozpustí se i vosk, který ulpěl na krajích, a svíčka vydrží déle (pozor! nesmíte "utopit" knotek)
- na vodní kámen nefunguje nic lépe než ocet, proto jednou za čas octuji konvici i pračku
- u šuplíků u dřevěného nábytku (když nejsou na kolečkách) sem tam namažu třecí plochu obyčejným tuhým mýdlem, lépe se pak zavírají a otevírají
- pokud používáte klasické tuhé mýdlo na umytí rukou, tak určitě znáte situace, kdy mýdlo na umyvadle klouže nebo neosychá zespodu..stačí do něj zatlačit kovové víčko od piva a je po obou problémech
- nejrychleji jdou umýt okna normální vodou se saponátem nebo jarem, pak setřít gumovou stěrkou dosucha a případné malé flíčky vyleštit novinami
- špěrky, na kterých se objevil povlak vlivem oxidace, stačí vložit do misky a přes noc je nechat v Coca-cole (raději mě ani nezajímá, co to udělá v tělě člověka...)
- na obličej (proti pupínkům a černým tečkám) se mi kupodivu nejvíce osvědčil domácí peeling z kávy (a že jsem vyzkoušela kdejakou kosmetiku), stačí lžička rozemleté zrnkové kávy a trošička oleje, vytvořím hustější kašičku, dám do krabičky od krému a při sprchování používám jako klasický peeling, pak opláchnu, pleť je jemná, hebká a krásně voní
- pokud potřebuji něco dát do sáčku (např. sezónní oblečení) není nic jenoduššího než okraj sáčku přehnout, vložit mezi papír nebo noviny a zatavit tím, že okraj přežehlím žehličkou - k prádlu se nedostanou moli a ani "nevyčuchne"
- proti molům ve skříni funguje miska s hřebíčkem (kořením)

už mě toho moc nenapadá, ale v zásobě mám těhle fíglů určitě víc :-)

Re: triky na všechno možné :-)

(Milana Marie, 14. 1. 2015 22:58)

Na ty šperky pozor, moje známá takto do rána přišla o všechny stříbrné.... i starožitné...

Hraška

(Jana, 4. 5. 2014 10:27)

Ahojky, nevíte, jestli se v běžném obchodě dá koupit Hraška. Ráda bych jí vyzkoušela, ale nevím, zda se nesežene jen na internetu.

Re: Hraška

(Jarka , 31. 7. 2014 18:02)

Hrašku jsem viděla ve zdravé výživě. Teda aspoň u nás ji tam prodávají a různé druhy .)

Jezte a hubněte

(Kamca, 14. 4. 2014 20:28)

Ahojky jestli teda můžu poradit tak já měla dlouho problémy s váhou která mi skákala nahoru a zase dolů. Byla jsem už celkem neštastná, hodně jsem začala běhat a taky jsem začala jíst podle jídelníčku. Jelikož jsem neměla hodně peněz na výživového poradce tak jsem zvolila pouze jídelníček který dodržuji a hubnu. Jestli chceš mrkni se na www.xjidelnicek.cz a uvidíš. Každopádně na mě to fungovalo. :)

Sprchový kout

(Eva, 20. 1. 2013 13:39)

Děvčata, poraďte, prosím, jak účinně a levně :-) odstraňovat z čirého skla sprcháče stále odolávající kapky vody /nechci lepit tapety apod/? Děkuji.

Re: Sprchový kout

(marie, 15. 3. 2013 15:35)


po každém sprchování setřít stěrkou :-)

Re: Re: Sprchový kout

(Eva, 2. 4. 2013 10:06)

... a něco stejně vtipného a hlavně účinného na kapky statečně odolávající z doby dřívější by nebylo?
:-D

Ještě jeden dotaz.

(Iveta,42 let, 10. 3. 2009 0:28)

Neporadíte mi nějakou fintu,jak naučit mrňouse smrkat?S holkama jsm neměla problémy,ale kluka ne a ne donutit smrkat,Bojím se,aby se mu to nedalo do uší a přeprat ho s odsávačkou je nadlidský úkol.Dík.

Re: Ještě jeden dotaz.

(Dagmar, 20. 1. 2012 10:06)

Ahoj - mě se u dětí osvědčila hra na zvířátka jak dělají. Když dojdeme na králíčka, tak vdechujeme a vydechujeme nosem. Prostě jako frkáme. Dětem se to líbí, protože to dělá zvuky. Hrajeme si a dítě ani neví že se učí smrkat nosem. No a když při hře vylétne soplík, ještě kromě zábavy dostane i pochvalu že smrklo. A to si piště že si tu situaci kdy bylo pochválené zapamatuje. Takhle si hrajeme častěji a za chvíli už ví co se po něm chce když má smrknout. Stačí říct králíček.

Žvýkačka

(Zdena, 9. 6. 2011 11:56)

Dobrý den, poraďte mi prosím, jak vyčistit žvýkačku z kalhot a látkové sedačky...
Děkuji

Re: Žvýkačka

(zita, 1. 7. 2011 11:28)

Kostky ledu a zaledovat,pak se snadno sundá.Kalhoty bych dala do mrazáku.Žvýkačka zmrzne a jde snadno vyloupnout.

Prostě taková užitečná blbinka, nemáte to někdo?

(Lída M, 4. 10. 2010 9:03)

http://www.sportcz.cz/detail/stroj-na-oskrabani-brambor/kuchyne/

Dobry pristroj na mereni tuku

(Verka, 2. 8. 2010 9:08)

Ahoj holky, pokud chcete zhubnout tak vam doporucuju nejdriv analyzu s nejakym pristrojem na mereni tuku. Mne se nejvic osvedcil InBody. Zmeri vam i procenta tuku/svaloviny v jednotlivych castech tela. Je to dobry protoze hned vidite kde mate nadvahu. Maj to hodne ve fitkach, tady je seznam kde to v republice najdete: http://www.inbody.cz/inbody-centra-v-cr.php

Odnauceni cumlika

(Katy, 12. 7. 2010 20:46)

Rada pro maminky, ktere bojuji s cumlikem. Mate ditko, ktere uz odrostlo, ale cumlik neda? Ja jsem to vyresila tak, ze jsem spicku ustrihla a dala ditku, kdyz si zadalo o cumel. Takto "vylepseny" cumel uz nefungoval jak by mel a ditko samo ho odlozilo a bylo po problemu.

Pereme se se skvrnami všeho druhu

(Petra, 29. 3. 2010 19:57)

Skvrny od rzi - odstraníte teplou citronovou šťávou. Ponořte do ní tkaninu a nechte působit, dokud skvrny nezmizí.

Stopy od lepidla - nejsnáze vyčistí vlažná osolená voda.

Skvrny od krve - je třeba nejdříve vyprat ve studené vodě. Někdy se do vody přidává i čpavek nebo ocet. Látku můžete na nějakou dobu do studené lázně ponořit a nechat působit - pak vyprat.

Skvrny od laku na nehty - se dají odstranit acetonem. Dejte si pozor na složení odlakovače, nesmí obsahovat olej.

Skvrny od vosku - vosk je potřeba opatrně sloupnout. Pak látku vložte mezi dva savé papíry (zakoupíte ve školních potřebách - známý také jako piják) Místo přežehlete horkou žehličkou. Postup je možné opakovat. K tomu použijte nové dva papíry. A co s barevnou skvrnou od vonné svíčky? Vyperte látku v horkém saponátovém roztoku. Dá se vyčistit i benzinem. Postup se může hodit při čištění koberce.

Skvrny od čaje - dělají se na hrnečcích nebo konvici. Zbavit se jich můžete pomocí horké vody, ve které se vařily brambory, kterou dovnitř nalijete.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

následující »