Jdi na obsah Jdi na menu
 


Milá děvčata, zde můžete volně komunikovat mezi sebou a radit si, abyste měla ve finále více času na svou krásu a koníčky.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Žehlení

(Bonka, 28. 9. 2008 16:36)

Já tedy zásadně nežehlím ručníky, protože po vyžehlení zhrubnou. Samotné žehlení mi moc práce nedá, protože mám sušičku na prádlo a ta ho pěkně načechrá a vyfouká, takže stačí málo.

K žehlení

(Eva J. , 26. 9. 2008 12:10)

Já nežehlím skoro vůbec, ručníky, osušky, povlečení, domácí oblečení jen poskládám, přijde mi zbytečné ještě žehlit tyto věci, ostatní vyžehlím, ale není toho už taková hromada

Žehlení

(Líba, 26. 9. 2008 5:53)

Teda čím jsem starší, tím to snad dělám s větším odporem, nemáte něco zajímavého k žehlení? Ráda bych si ho nějak ulehčila , ale nic mne nenapadá.

Zanesený vodovodní kohoutek

(Eva, 24. 9. 2008 20:55)

Znáte to, kovářova kobyla chodí bosa. Manžel podniká v oblasti vodo, topo a plyno a není stále doma, no a naše ucpané kohoutky léčím já. Když se mi zdá, že je výtok z ramínka přicpaný vodním kamenem, dám do kelímku ocet, to opatrně postavím do sáčku na obrácený hrnec, tak, aby bylo ramínko celou noc ponořené koncem v kelímku. Všechno je zavázané gumičkou v sáčku, aby to nečpělo po bytě a ráno není po vodním kameni ani památka.

Rychlé škrábání

(Eva, 23. 9. 2008 16:32)

Rychlé oškrábání mrkve nebo nových brambor
Nepoužívaná a hodně drsná houbička na mytí nádobí se hodí, kamarádka mi poradila, že s ní rychle a efektivně oškrábe mladou mrkvičku a nové drobné brambory, potom ji propere a nechá uschnout, nádobí s ní nemyje, má ji jenom na tento účel.

Skvrna na koberci

(Eva, 19. 9. 2008 18:27)

Máte tam nějakou? Naneste na ni pěnu na holení a nechte 15 minut působit, potom vlhkým hadříkem setřete, koberec se moc nenamočí a skoro všechny fleky jsem tak kdysi po synech odstranila.

Ještě jednou šumivý celaskon

(Eva, 18. 9. 2008 21:41)

Rozdrobenou tabletu vhoďte do odpadu v kuchyni, zalijte jednou deckou octa a půlkonvicí vařící vody, odpad se krásně vyčistí.Zkoušela jsem to i s práškem do pečiva a jde to také.

Prošlý šomivý celaskon

(Eva, 18. 9. 2008 21:37)

Třídily jste léky a zbyl Vám prošlý šumivý celaskon?
Hoďte ho do záchodové mísy třeba i více tablet, vyšumí a nechte to tam do rána, potom přišplíchněte trochu jaru, pár tahů štětkou a mísa bude doslova zářit.E

Vteřinové lepidlo

(Eva, 18. 9. 2008 19:06)

Lepila jste něco a káplo Vám na prst? Nebo se Vám slepily prstíky? Namažte si ruku jakýmkoli olejem, za chvíli lepidlo pustí.

Sporák.

(Evina., 18. 9. 2008 6:46)

Tak radu na vnitřek sporáku bych též uvítala, po své předchůdkyni jsem podědila sporák, který je zvenku docela v pohodě, ale vnitřek drhnu pořád dokola a stále to není nic moc, je to dost napečené. Vyzkoušela jsem i dražší spreje na trouby, ale výsledek vůbec neodpovídá ceně.

nerezový sporák

(Eva, 18. 9. 2008 6:17)

Nedávno jsme si pořídili nerezový sporák, někdy ovšem i na něm něco vykypí nebo ukápne, měla jsem strach, abych si ho nepoškrábala při mytí, někde jsem vyčetla skvělé čištění, kávovou sedlinu a trošku jaru kápnu na vrchní plochu , ještě přidám pár kapek citronu a vše rozetřu, nechám působit tak dvě minutky, potom hubkou přetřu a smyji, sporák je čistý a ještě se pěkně leskne.Boky i přední stranu stačí občas postříkat Clinem s alkoholem a přeleštit. Nemáte zase nějakou fintu na vnitřek trouby?

Plíseň v koupelně

(Dáša, 17. 9. 2008 20:21)

Já jsem používala Savo proti plísni v rozprašovači. Je nutné to nechat to chvíli působit, potom koupelnu vyvětrat, měsíc tam plíseň nebyla, ještě jsme měli něco lepšího, co ji zlikvidovalo natrvalo, ale musím se zeptat na název manžela, až přijede v pátek domů, už jsem to zapomněla.

Koupelna.

(Evina, 17. 9. 2008 18:30)

Milé spolubojovnice, se zájmem pročítám jednotlivé rubriky a v této bych moc prosila o radu, budete-li některá vědět. Máme starší koupelnu, která čeká na renovaci, ale ještě ji musím nějaký čásek užívat tak, jak je. To by mně tak nevadilo, trápí mě ale plíseň, která se tvoří na spárách. Ne v celé koupelně, pouze ve sprchovém koutě.Vyzkoušela jsem všechny možné prostředky včetně Sava, nic nefungovalo k mé spokojenosti. Poradíte mně někdo?

Nesající ručníky

(Eva, 17. 9. 2008 17:22)

a ručníky vůbec. Naše milá paní účetní mi poradila dobrou věc, když pračka předepere ručníky a napouští se voda na praní, přilít do pračky půl skleničky normálního octa, vodní kámen z vléken krásně pustí a ručníky jsou hebké a ssají dobře, ale jestli je to materiálem/ umělinou /, tak pomoc není.

Adélko, to víš,

(Eva, 17. 9. 2008 13:59)

milující matky, ty jsou někdy až moc milující, to jednou poznáš, až budeš mít svého malého tvorečka - chlapečka, budeš mu snášet modré z nebe a on vyroste a Ty si ani nevšimneš, jaká je to už velká obluda a stejně ho stále obskakuješ jako mimi. Určitě se nad Tvým názorem zamyslíme.E

Ponožky

(Adél, 17. 9. 2008 13:40)

Víte co,ženský?Čestla jsem, jak bojujete s ponožkama svých synů a manželů..Každej si má hlídat to své..pokud nemají ponožky, protože se o to nestarají a jen čekají až jim to amina naservíruje, mají velkou smůlu..pak se můžeme my mladé donekončena divit, že neexistuje chlap, kterej se o sebe dokáže sám postarat..ted už se nedivim..když jsou rozmachaný od maminek, které na foru řeší, jak jim správně spárovat fusakle..

Kachlíky

(Ilonka, 15. 9. 2008 16:34)

Já zase stříkám octem už naředěným s jarem v rozprašovači kachlíky, potom nechám 5 minut působit a přejedu hubkou na nádobí a opláchnu a otřu flanelovým hadříkem.
Na zatuchlinu bohužel nic nevím.

Nesající ručníky

(Lenka, 14. 9. 2008 22:25)

Prosím nevíte někdo, jak na nové ručníky, které nesajou? Nerada bych je zbytečně x krát prala aby se opraly a dalo se do nich utírat. Děkuji za odpověď.

Ponožky

(Dája, 14. 9. 2008 10:41)

Taky jsem mívala problémy s párováním ponožek, ale teď jsem v pohodě, sice to stálo nějaké peníze, ale byla to dobrá investice - kolečka rozlišená barevně, do nichž se ponožky vsunou, perou se s nimi i suší, takže nakonec jejich složení je hračka. Jediné, co je třeba udělat: naučit členy rodiny, aby si ty ponožky před hozením do koše na prádlo do kroužku dali. http://www.ponozkove-kolicky.cz/

jak na zatuchlinu

(Vlasta, 14. 9. 2008 8:06)

Děvčata, než vyhodím jinak pevný dobrý gauč s úložným prostorem a kvalitními matracemi - nevíte, jak se zbavit zatuchliny? Vlhko a chlad udělaly své. Díky. Poznámka - nesnáším chlor - Savo a pod.