Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejčastější problémy, které řešíme během diety

 

1.Je tam moc jídla, opravdu to musím za den všechno sníst? Tak se ptají děvčata, která se dost trápila hlady a stejně moc nezhubla.

tak odpověď je - lepší je, když to opravdu sníte

2. Nemohla bych jíst i mezi jídly v jídelníčku?  Tak se ptají děvčata, která byla zvyklá přijímat potravu bez přemýšlení a mají stres z toho, že si nemohou občas něco strčit do pusinky. Také vám poradím, jak účinně zahnat náhlý hlad, decentně a při tom neohrozíte svoji dietu.

odpověď je - můžete jíst ještě specielní mezijídlo, abyste neměla stresové reakce

3.Šlo to krásně dolů, ale nyní váha stojí už třetí den.

odpověď - tady říkám, tělo není stroj, nejprve dejte večerní vycházku nebo u mladších nějakou sportovní aktivitu dva dny po sobě, pokud to nepomůže, nasaďte 2 mimořádné dny za sebou podle materiálů, špíčky, které jsme, děvčata ,nabíraly delší dobu, se budou bránit, naší zbraní je rozum a trpělivost. Dále existuje 6 různých specielních dnů, které váhu zase rozhýbou dolů. Jsou založené na vlastnostech různých potravin a reakcích těla na jejich složení.

4.Mám někdy chuť na sladké.

odpověď - poradím Vám potraviny, které v malém množství dietu neohrozí, ale chuť na sladké odbourají, jinak po týdnu tyto chutě odpadnou, protože se ustálí hladiny látek v krvi

5. Mohu se najíst i po sedmé večer?

odpověď - ano, ale dodržte hlavní zásadu diety a nejezte ve velkém množství kalorická a sladká jídla

 6. Stravuji se v jídelně , co mám dělat?

odpověď - pošli mi jídelníček, já napíši kolik čeho sníst, popřípadě který oběd odhlásit a nahradit něčím z domu, vždyť já jsem po celou dobu diety také jedla závodní stravování

7. Jdu do restaurace, co si dám, nemám raději zůstat doma?

odpověď - nemusíte být doma, dohodneme pravidla pro výběr jídel a množství, které sníst

8. Kdy mám začít cvičit a je o nutné?

odpověď - i běžné činnosti spalují, po prvních pár kg dole cvičte nejprve jenom lehké cviky, které dodám, abyste si nepoškodila klouby, potom přidejte procházky, nejprve kratší,  potom delší a podle možnosti i svižnější, posilování  nebo stroje nechám na vás, nejsou nezbytně nutné, vždyť s námi hubnou i starší ročníky a dost vytížené ženy

9. Nebudu potřebovat nějaké zvláštní a drahé potraviny?

odpověď - ne, všechny potraviny jsou v normálních cenových relacích, dostupné v běžných obchodech, já nakupovala jednou za týden ve městě, jinak u nás v obchodě

10. Jak často ti mám hlásit váhu?

odpověď - važ se každý den, zapisuj do kalendáře, hlas aspoň jednou za týden, ať mám přehled, 26 den zapiš do tabulky vždy datum a váhu a pošli a já ti pošlu materiály na druhý měsíc

11. Co budu dělat , až zhubnu, abych zase nepřibrala?

odpověď - k tomu Vám dám materiály a vysvětlím jak postupně navýšit příjem Kj a řídit se hlaní zásadou diety, abyste mohla jíst a nepřibírat

12. Jak dlouho bude program trvat?
odpověď - určitě zhubnete 4 kg za měsíc, většinou děvčata hubla i pět, ale každý je jiný, já jsem 24 kg hubla 5 měsíců, chce to holt trpělivost

13. Mám cukrovku, mohu tento program používat?

odpověď - ano , tento program udržuje stabilní hladinu látek v krvi a nehladoví se u něj

14. Budu si muset jídelníčky sama sestavovat a zdouhavě propočítávat?

odpověď - ne, vše je připravené a propočítané včetně mimořádných dnů, kdy chceme pokles váhy znovu rozhýbat, pouze si můžete vyměnit podle tabulek jídla, která nemáte ráda za jiná

15. Co může zpomalit hubnutí?

odpověď - Jednak neléčená porucha štítné žlázy, nízká funkce, bavila jsem se o tom s lékařkou, pokud se člověk léčí a bere pravidelně léky, nemělo by to mít vliv, nakonec já také užívám Letrox a šlo to.

- kortikoidové přípravky na alergie, ty mohou přibrzdit také

- snížená pohyblivost zpomalí, ale nevyloučí

16. Mám sedavé zaměstnání, mohla bych posilovat některé partie i při práci?

odpověď - Právě píši kapitolu s touto tematikou, ale k dispozici bude až v pondělí nebo v úterý 16.9., účastnicím ji rozešlu, pokud si o ni zažádají . Nové dámy ji dostanou v souboru s dietou a dalšími materiály.

17. Na jak dlouhou dobu mi Váš program vyjde?

odpověď - Dvakrát 28 dnů jsou jídelníčky, u ženy , která má ještě své dny a použije dvakrát mimořádné dny, vyjde celý program zhruba na dva a půl měsíce.

18. Jak je to s vážením potravin?

odpověď  - Poprvé se musí člověk podívat, kolik váží třeba půl krajíce chleba, ale podruhé už to ví, na odchylce +- 3-5g nezáleží.

Stejně tak se podíváte poprvé doma, jak je velká hromádka 150g vařených brambor,   příště to odhadnete. Kolik váží asi plátek eidamu - stejný postup.

19. Jak je to u Vašich jídelníčků s pitím?

odpověď - Pila jsem normálně tak 1,5l až 2l jemně perlivé vody a nebo neslazeného ov. čaje za den, 2 kávy průměrně za den s půldc polotučného mléka a někdy večer 1 až 2 sklenky vína. Tvrdý alkohol a pivo jsem nepila.

20. Jak je to s materiály?

odpověďVšechny materiály Vám zůstávají a můžete kdykoli by Vám připadalo, že máte pocit přibírání, používat, věk nás bohužel stále do obezity tlačí.

21. Jak je to s užíváním léků při dietě?

odpověďMůžete u toho jíst všechny léky, které užíváte na svůj zdravotní stav a běžné vitamíny, jenom nedoporučuji nějak vysoké dávky vitaminu B12, ten napomáhá ukládání zásob v těle a to my se snažíme potlačit. Jinak se nic neužívá, jen se jí dle jídelníčků sestavených z běžných potravin z obchodu, kde jsou sestavené potraviny k našemu účelu, aby tělo neukládalo zásoby a těch, co má se zbavilo.

22. Může Váš redukční program ovlivnit i moji celulitidu?

odpověď - Může, jednak vyvážený jídelníček ji ovlivňuje a jednak cviky na zpevnění stehen a zadečku, které jsou součástí programu, ji odbourávají. I cviky na kanc.židli ji odbourávají.Původně to nebyl můj cíl, ale z ohlasů hubnoucích dam vím, že to zabírá dost viditelně. Posuďte samy, dámy, tohle jsou příčiny jejího vzniku:

  • nevyvážená strava - zejména pak smažená jídla, která obsahují příliš tuku, přepálené oleje, cukry, tělo je pak zanášeno toxiny, chybí minerály a vitamíny

  • nedostatek pohybu - např. sedavé zaměstnání

  • příliš těsné oblečení - brání správnému proudění krve v těle

  • kouření a alkohol - stahuje a poškozuje cévy

  • pití kávy

  • nadváha

  • hormonální antikoncepce - působení ženského hormonu estrogenu, dochází k množení tukových buněk. Estrogen má totiž  schopnost zvláčňovat a změkčovat vazivo a  tukové buňky se mohou bez zábran rozšiřovat.

  • nedostatečný pitný režim

 23. Mohu s Vámi konzultovat každý den?

odpověď - Ano , el.poštou a na čísle 736611615 odpoledne a večer.

24. Ovlivní dieta nějak stav mojí pleti?

odpověď - Ano, vyvážená strava se zeleninou a ovocem, kde není moc živočišných tuků pleť zlepší a má příznivý vliv i na drobné záněty a akné.

25. Jaké tedy máte možnosti rozhýbání pozastaveného poklesu váhy?

odpověď - 1)jednak zařazení 2 mimořádných dnů po sobě

2)zařazení dnu založeného na menší sacharidové vlně

3)zařazení ovocného dne s výjimkou oběda, doplněného sp.potravinou na večeři nebo 2.večeři

4)zařazení bílkovinného dne , aby se rozprodil a oživil metabilismus a začal na podávané potraviny více reagovat - tohoto dne mám dvě různé varianty, podle toho, jak dlouho váha stála

5)potom je ještě sp.celý týden, zaměřený na konzumaci ryb, cel. pečiva a zeleniny

6)salátový den

26. Mám malou poznámku, nechápu ten systém, že někdy mám na oběd jen jogurt a něco málo k tomu,  jindy jako dnes takovou velkou porci masa a zeleniny, při které u konce už funím a tlačím to do sebe silou vůle. Přijde mi to takové nevyvážené.

odpověď -

Když by byl příjem stále úplně stejný, metabolismus by si moc zvykl, zpomalil by se a nereagoval by, prostě by se tělo přizpůsobilo, jsou to takové umělé výkyvy. To jsem si na sobě vyzkoušela.

27. Jak dlouho to bude trvat, jsem netrpělivá?

odpověď - Netrpělivost a úzkost si vyškrtněte z hlavy, víte , co děláte, víte dopředu, že to někdy půjde dobře a někdy budou výkyvy váhy, tak na to myslete a postupujte koncepčně a chladnou hlavou.

 

Nadměrnou hmotnost, se kterou se nyní potýkáte, jste nezískali během několika týdnů. Ve většině případů se jednalo o pomalý proces který mohl trvat několik let či desetiletí. Během této doby jsme si vytvořili určitý životní styl, který vedl k udržování či postupnému nárustu naší současné hmotnosti. Proto je možné si jen stěží představit, že bychom byli schopni zhubnout během několika týdnu, jak se nás mnohé populární diety snaží přesvědčit.

Pro úspěch při hubnutí je nesmírně důležité si neustále uvědomovat, že pouze pomalé a postupné změny vedou k trvalým výsledkům. Jen tak se lze vyhnout zklamání a neúspěchu hned v úvodu nového životního stylu.


28. Přišlo několik dotazů, které se týkají vlivu hormonální antikoncepce a hormonálníchtablet při přechodu na nárůst váhy a špatné hubnutí.

odpověď - U hormonálních tablet hodně záleží na tom, jaký druh berete.Jestliže užíváte preparát s nízkým obsahem hormonů,tak s největší pravděpodobností neovlivní Vaší váhu.Moderní pilulky nemají na tělesnou hmotnost prakticky žádný vliv.Některé mohou zvyšovat množství estrogenů, což má za následektvoření tukové tkáně a zadržování vody, řešením však rozhodněnení pít méně (organismus by pak vodu ještě více zadržoval).Některé mohou zvyšovat chuť na něco(více ty, kteréřeší úbytek hormonů spojený s  ženským klimakteriem) a často to ženy řeší mlsáním. Důležité je, že tuková tkáň se musí z něčeho tvořit.Opět je tedy příčinou spíše nevhodné složení stravy a hlavně příjem více energie ve stravě než jejího vydání běžným pohybem nebo sportem!!Soustřeďte se sespíše na poměr příjem/výdej energie a složení stravy.

29. Proč mám jíst při dietě i pečivo, není to na škodu?

Porce by měla být kombinovaná a to z tohoto důvodu. Sacharidy do krve přecházejí rychleji, bílkoviny do tří hodin tělo využije, navozují pocit sytosti na delší dobu, tuky tělo využije po třech až pěti hodinách, takže kombinovaná porce je pro tělo postupným zdrojem energie a živin a to je pro něj nejzdravější.

30. Odpověď na choulostivý dotaz 

Kolik může dělat obsah střev, brala jsem vlákninu a moc nepila, mám dnes zácpu, uvolní se, ale asi vážím víc.
Tak odpověď zní podle zkušeností s mojí vlastní váhou - může to dělat i půl kg.
Pomáhá opravdu hodně pít, zapojit pohyb a projímací čaj - několik šálků během dne a bude po problému.

31. Odpověď na dotaz Jak nejlépe kozumovat ovoce?

Syrové, , dá se jíst hlavně dopoledne, ale i odledne , večer jen s mírou, krájejte jej také do nízkotučného jogurtu a ke snídani přidejte malou hrstičku celozrnných lupínků, optimální porce je kompotová miska na jednu porci.