Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neprodávám žádné tablety ani koktejly!!!!!!Sestavuji jídelníčky na míru!!!!

Zásady tohoto programu redukce váhy

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ, PÍSMENKA SE ZVĚTŠÍ A LÉPE SE ČTE.

Pokud by Vás to zajímalo víc, musíte mi nechat kontakt nebo se ozvat na el.adresu kgdolu@seznam.cz


UPOZORNĚ


O víkendech a ve středu neodpovídám na emaily,děkuji za pochopení. To dělám jídelníčky. Telefonovat je lepší ve všední  dny od 10-12 hodin a odpoledne od 20 do 21 hodin.


www.ceskatelevize.cz

Hlavní zádady:

0. Je nehladovět a jíst pravidelně v určitém intervalu určité složení jídla.

 

Dále doporučuji zapojit, je - li to u vás možné, pro nastartování rychlého spalování stačí 2 - 3× týdně 40 minut za vhodné tepové frekvence (220-věk x 0,6 = minimální mez a maximální je x 0,7) bez kolísání pod a nad tuto úroveň, například jízdy na kole, nebo rotopedu, ale možný je i tanec doma při hudbě nebo řízené cvičení v tělocvičně nebo míčové hry či ostrější vycházka .
Přičemž optimální váhový úbytek je maximálně od 1,25 kg do 0,5 kg tuku za týden.

1. Člověk má určitou biologickou podstatu a všemi úchylkami v dietách od této podstaty je tělo poškozováno a vedeno k ukládání zásob na horší časy.

2. Člověk je svojí podstatou všežravý savec a nijak se neodlišuje biologicky od tohoto modelu.

3. Výživa již dospělého jedince nemusí být tak vydatná jako výživa dorůstajících mláďat.

4. Nesmí ve výživě chybět vláknina, bílkoviny rostlinného i živočišného původu, vitamíny a minerály, aby tělo neonemocnělo.

5. Cílem programu je uvést tělo v omyl, že není ohroženo úbytky váhy, že má naopak nadbytek a nemusí ukládat zásoby.

6. Tělo je jako každý živý organismus velice sebezáchovné, když zjistí , že zásoby nepotřebuje a ohrožují jeho funkce, začne je lehčeji pouštět pryč.

7. Tělo není nepřítel, ale je nutné jeho chemické pochody  pochopit,  netýrat ho a zbytečně ho tak zase vést k ukládání zásob.

8. Pohyb i běžný domácí úklid, práce na zahrádce i procházky jsou výdejem energie a posilují krevní oběh, dělejte vše s radostí.

9. Trpělivost s tělem je podmínkou úspěchu, kdo odpadne při prvním pozastavení poklesu váhy, nezhubne nikdy, kg, které se nahromadily za roky, nezmizí hned, chce to minimálně dva měsíce a potom dle potřeby.

10. Tento program nemá vést pouze k jednorázovému zhubnutí, ale k celkovému získání znalostí o metabolismu a o jeho ovládnutí.

11. Hlad i chuť na sladké jsou jenom výsledky chemických dějů v těle, které jde ovlivnit.

12.  Během dne budete konzumovat potraviny s vysokým obsahem vody a vlákniny, o něco méně nízkotučné bílkoviny, v daném množství dlouhé sacharidy -  množství pečivo ,a to i celozrnné , v menším množství živočišné tuky a krátké sacharidy tak, abyste neměli pocit hladu a tělo se necítilo v ohrožení.

13. Nepoužívám žádné zvláštnosti, vše je založeno na potravinách finančně dostupných a běžně se nacházejících v obchodech.

14. Ovoce a zelenina se tráví zhruba 2 hodiny.
Uhlovodany - mouka, rýže, brambory a chleba zhruba 3 hodiny.
Bílkoviny - maso, vejce a tučné sýry okolo 12 hodin.
To znamená, že musíme dělat mezery mezi jednotlivými jídly stejného druhu asi 2 až 3 hodiny.

15. Při sestavování jídelníčku se vyhýbám smaženým věcem a skrytým tukům.


16. Při dietě  je úprava energetické dávky tak, aby bylo dosaženo rovnováhy mezi příjmem a výdejem pro dosažení a  udržení optimální hmotnosti s BMI 20-25

17. Dochází ke snížení příjmu tuků na 30-35% v celkovém energetickém příjmu

18. Dochází k úpravě poměru nasycených a nenasycených tuků na 1:2 (s dalším rozdělením mono- a vícenenasycených MK).


19. Jde o snížení příjmu cholesterolu na 300 mg na den.

20. Dále jde o snížení spotřeby jednoduchých cukrů a pravidelný příjem tzv.dlouhých sacharidů.

21. Dochází ke zvýšení příjmu vlákniny na 30 g denně

22. Nehubneme s nechutí, myslíme na svou novou váhu s radostí a pracujeme s potravinami, které poslouží našemu zdraví.

23. Jednou z mých zásad bylo, aby vše člověku nenarušilo moc jeho život a práci, aby to bylo zvládnutelné při běžných starostech a povinnostech.

24. Ráda bych se vrátila k podstatě věci, protože se mi stalo, že si třeba někdo nepřečte zásady , které jsem dodržovala při její tvorbě a taky si skoro nepřečte ten email, který je o výměnách potravin a je doplňkem k CD.
Jedná se návrat k podstatě člověka, pokud tělo nemá dost bílkovin, stravuje po několika dnech svMůj postup byl ten, že jsem věděla kolik čeho chci za den do těla dostat a spasovala jsem to na normální potraviny, také co nejjednodušší, aby to mohl využít i pracující člověk, tak zvláštnosti nečekejte, vše je podle normálních receptů jen s omezením tuku a vše se dá také koupit v normálních obchodech.é svalové tkáně, pokud nemá dost minerálů, vitamínů a vlákniny, onemocní , pokud nemá pravidelný alespoň minimální přísun sacharidů , ukládá zásoby jako o závod.
Výměny potravin jsou možné v té řadě, že bílkovina s nízkým obsahem tuku se dá vyměnit za jinou podobnou, třeba šunka za libové bílé maso, nízkotučný sýr, odtučněný tvaroh nebo šmakouna nebo vařené bílky, jde ne o tu konkrétní šunku, ale o bílkoviny.
Zelenina jde navyšovat během dne až na trojnásobek dávky v jídelníčku, ovoce se mění jen za jiné ovoce.


26. U pečiva jde o dodržení množství a celozrnnosti, konkrétní druh není podstatný, jen nesmí být to tukové a sladké - loupák atd.
Píši to proto, že mi napsala jedna klientka, že se nebude cpát pečivem a šunkou, ale o tom to přece není, volba je, jen myslet a zeptat se.

27.

Co kdy jíst????

Co jíst ráno a dopoledne:
     Když si ráno brzy po probuzení dáte snídani složenou z plnohodnotných dlouhých sacharidů, máte energii na další 3 hodiny. Když do dalších +-3 hodin přijmete další složené cukry, udržujete si celé dopoledne vyrovnanou hladinu krevního cukru i zásobu energie.

Oběd by měl obsahovat bílkoviny i sacharidy a na dojedení zeleninu a měl by být asi 30- 35% energetického příjmu za den

Co jíst odpoledne:
     Odpoledne byste měli poměr přijatých sacharidů již srovnávat s příjmem bílkovin. Samozřejmě při dodržování maximálního rozestupu 3 hod. mezi jídly.

Co jíst večer:
     Dokonce i v noci musí Váš metabolismus pracovat. Ve spánku funguje tělo stejně jako ve dne, jen pomaleji.
     I před spaním je tedy nutné přijmout malé množství sacharidů. V porovnání se začátkem dne Vám jich bude stačit i 1/3 raní dávky. Získanou nadbytečnou energii ve spánku byste ve spánku nevyužili a tak by byla zbytečně ukládána. Ideální večeří pro Vás tedy bude zelenina, malé množství složených sacharidů a bílkoviny, které Vám zajistí, že k zastavení metabolismu nedojde zbytečně brzy.

28. Držela jsem se výběru nejdietnějších mas s vysokým obsahem bílkovin ve 100g.

Tak snad se na jěj podíváme z hlediska bílkovin a tuku - všechno ve 100g
libové hovězí zadní - tuk 7 g, bílkoviny - 28 g
kuřecí prsa bez kůže - tuk - 3,5g, bílkovina 31 G
VEPŘOVÁ PANENKA - tuk - 13g, bílkovina - 22g
vepřová krkovice - tuk - 20g, bílkovina - 14g
losos - tuk - 8 g, bílkovina - 24g
krůtí prsa - tuk - 0,7 , bílkovina - 31 g
kachna - tuk - 17,2g , bílkovina 17g
husa - tuk - 31g , bílkoviny - 15,7g
Maso bych úplně nezavrhovala, ale sama používám jen králíka, který má hodnoty jako krůtí prsa a kuře a ryby, jen při výjimečných příležitostech dám vepřové a hovězí melu a dusím na špagety. V masu jsou i Bž vitamin, zinek, železo i karnitin, tak něco do sebe má. Já bych to tak nejméně třikrát za týden porci do jídelníčku dala.
mnou uvedené hodnoty jsou samo jen orientační, ale pomocné taky.
Pro srovnání:
vaječný bílek, kterým můžete při dietě doplnit příjem bílkovin kdykoli si budete myslet, že ten den je jich ve srovnání s vašimi aktivitami méně.
tuk - 0 , bílkovina - 11g
tofu - tuk - 1 g , bílkovina - 6,5g
sójové maso - tuk - 2g, bílkoviny - 50g
Po konzumaci masa se u mne osvědčilo další den ráno pít vodu s cironovou šťávou a dopoledne dávat jen ovoce a když jsem doma , tak k tomu zeleninové šťávy, ovoce leží v žaludku jen 15 minut a pak přechází do střeva, lehce se vstřebává a vláknina z něj střevo čistí, takže si trávicí trakt trochu po mase odpočine.

29.Tuk a voda v těle

Muži by měli mít 15-20% tělesné váhy tuku.
Ženám je dáno množství kolem 23-26% z celkové hmostnosti.
Voda by měla být kolem 51 - 55% celkové hmotnosti.

Já vím, že Vám všechno připadá prostě samozřejmé, ale lidé svými výmysly a dietami se v mnoha případech odvracejí od věcí jasných a hledají zázraky tam, kde nejsou i cenu poškození vlastního zdraví.

Napište mi na kgdolu111@seznam.cz
Když nenecháte na sebe kotakt, nemohu vám napsat.

Také se dá zavolat na 736611615

Pár fíglů na plný žaludek
Nasekejte v kráječi zelí a mrkve a dejte do toho polévkovou lžíci hnědého cukru/ na celou mísu asi kg zeleniny/, vymačkejte do toho jeden pomeranč a jeden citrón a špetku soli. Vše se promíchá a nechá chvíli v lednici zaležet. Takový salát si dejte k masu i k cel. pečivu při mezijídlu, kompotová miska stačí a žaludek se zaplní.

Před jídlem dejte skleničku 2 decky vody s pár kapkami citronu a po jídle také a vyčistěte si po jídle zuby, tím zabráníte zbytečným následným chutím. Také je dobré si po tom jídle do vody přidat rozpustnou vlákninu, která tam není cítit, pokud by bylo mastnější maso, pohltí část tuku.

 

Náhledy fotografií ze složky 1 Moje hubnutí

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

žádost

(Kohoutová Eva, 5. 3. 2017 18:25)

Dobrý den, měla bych zájem o váš jídelníček (prosím o cenu a co vše potřebujete vědět). Chtěla bych zhubnout 10 - 13 kg. Je mi 57 let, jím nepravidelně a málo, ráno nesnídám až v práci kolem 9,00 hodiny. Za poslední 3 roky jsem přibrala 15 kg a nedaří se váhu snížit.

Re: žádost

(Eva, 6. 3. 2017 10:09)

Musíte napsat přímo na email: kgdolu111@seznam.cz

žádost

(HochmanovaVera@seznam.cz, 28. 8. 2015 13:30)

Dobrý den měla bych zájem o váš jídelníček (napište mi prosím cenu a co byste ještě potřebovala vědět - mám sníženou funci štítné žlázy). Chtěla bych zhubnout asi 10kg a moc se nedaří. Jím celkem pravidelně, ale asi špatně. Je mi 46 let a zatím jsem v domácnosti. díky Věra

Re: žádost

(J., 23. 11. 2015 11:52)

Musíte napsat přímo na email: kgdolu111@seznam.cz

Dobrý den

(Jarka, 2. 10. 2015 11:56)

Prosím o info na můj mail děkuji jar.trnena@seznam.cz

Re: Dobrý den

(J., 23. 11. 2015 11:51)

Musíte napsat přímo na email: kgdolu111@seznam.cz

Hubnutí

(Kamila, 28. 10. 2015 12:58)

Dobrý den, prosím o zaslání jídelníčku. Je mi 35 let a vážím 76kg a přála bych si zhubnout 6-10kg.Děkuji Kamila

Re: Hubnutí

(J., 23. 11. 2015 11:51)

Musíte napsat přímo na email: kgdolu111@seznam.cz

žádost o info

(Andrea Hašková, 2. 11. 2015 13:54)

Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o ceník a podrobné informace.Děkuji,hezký den .Andrea email an-andrea@seznam.cz

Re: žádost o info

(J., 23. 11. 2015 11:50)

Musíte napsat přímo na email: kgdolu111@seznam.cz

žádost o info

(František Harant, 19. 11. 2015 14:08)

Dobrý den, ráda bych poprosil o ceník a podrobné informace.
Moc děkuji František Harant

Re: žádost o info

(J., 23. 11. 2015 11:49)

Musíte napsat přímo na email: kgdolu111@seznam.cz

Obezita mě ničí

(Jana Martinková, 9. 9. 2015 10:38)

Dobrý den, ráda bych poprosila o ceník a podrobné informace.
Moc děkuji Jana Martinková
jajulena@seznam.cz

Potřebuji zhubnout

(Jana Pokorná, 6. 9. 2015 18:32)

Dobrý večer, měla bych zájem o vytvoření jídelníčku a prosím Vás o info a ceník a věci kolem, co potřebujete vědět. Předem moc děkuji. Jana Pokorná
e-mail: jaja.pokorna@seznam.cz

Kila dolů

(Jana, 5. 4. 2015 23:52)

Dobrý večer,měla bych zájem o Váš jídelníček.Je mi 45 let,chtěla bych zhubnout alespoň 8 kg,ale moc času na cvičení ani na pravidelnou stravu nemám.Tak to bude asi pro Vás oříšek.Předem děkuji

Re: Kila dolů

(Eva, 6. 4. 2015 14:11)

Paní, napište mi na email kgdolu111@seznam.cz

Jídelníček

(Denisa, 31. 3. 2015 23:29)

Dobrý večer,mám zájem o vytvoření jídelníčku a prosím Vás o info a ceník. Předem moc děkuji. d.solinova@seznam.cz

Dasa, sobota , 22.50, 14.3 .2015

(Dasa, 14. 3. 2015 22:54)

Dobrý vecer, mam zájem o Vámi nabízeny jídelníček. Je mi 50 výška 170 cm, váha 60 kg. Potřebuji zhubnout 2- 3 kg. Cely život se omezují v jídle a sportuji.predem dekuji za odpověď.

Re: Dasa, sobota , 22.50, 14.3 .2015

(Eva, 15. 3. 2015 14:45)

Napiste mi, prosím, na email kgdolu111@seznam.cz

Žadost

(Iveta, 7. 3. 2015 19:30)

Dobrý den měla bych zájem o Váš jídelníček, jen by mně prosím ještě zajímala cena,a či je vhodná táto strava i pro 15 letého kluka. Děkuji Vám za odpověď valentov.iveta51@gmail.com


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

následující »