Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní návštěvní kniha 28

Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky  - menu - asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

Na došlé emaily odpovídám zpravidla do 48 hodin podle časových možností.

 1 Moje zhubnutí navždy

 

 

VZP  uzavřela se mnou již podruhé smlouvu:

Ověřovací odkaz na stránku VZP - zkopírujte do vyhledávače:

http://www.vzp.cz/klienti/vyhody/slevy-u-partneru-vzp/slevy?kraj=zlinsky&tag=&tag2=&strana=2%29

 
vzp.jpg

 

 

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ A PÍSMO SE ZVĚTŠÍ.    

 

My s Lenkou v TV - bály jsme se společně .

www.ceskatelevize.cz

 

 

 

 

   

 

DOPORUČENÍ PRO NOVÁČKY:

Pročtěte si pořádně papíry u CD a tyto odkazy v menu tady na stránce, abych nemusela odpovídat na dotazy, které jsou tam zodpovězeny:
 

85 dotazů a odpovědí k dietě
86 a další dotazy a odpovědi k dietce

Co může být důvodem ke zvýšení váhy?

A)Je třeba nejdříve vyloučit , že tělo trpí nějakým neduhem, to zadržuje vodu.
B) Také se zamyslet , zda nemáte před menstruací, to vede přechodně k navýšení váhy a potom zase klesne.
C) Zácpa může být příčinou, to doporučuji čaj Reduktan a nízkotučný kefír navíc.
D) Poslední možnost je , že jste den před tím málo pila a tělo zadrželo vodu, tak dost pít a do 24 hodin to opadne.
E) Mírné kolísání je normální, nejsme stroje jsme živý organismus a mění se stále obsah vody v těle a obsah trávicího traktu.

F) Další možnost nyní na jaře a v létě je spálení kůže.

G) Také alergie způsobí v těle otoky sliznic, pozor na alergické reakce

 O víkendech a ve středu neodpovídám na emaily,děkuji za pochopení. To dělám jídelníčky. Telefonovat je lepší ve všední  dny od 10-12 hodin a odpoledne od 20 do 21 hodin.
 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Ivetka zhubla 20,5 kg, to je šikulka

Komentáře

Přehled komentářů

Re: Re: Re: Re: začátek

(Eva, 4. 5. 2012 10:31)

Jde i zeleninová polívka, když je chladno.

Re: začátek

(Eva, 3. 5. 2012 21:18)

No a co žvýkačky bez cukru?

Re: Re: začátek

(Bára, 3. 5. 2012 21:30)

Zkusim je,sice mam po žvýkačkách brzo hlad,ale za zkoušku člověk asi nic nedá,děkuji za typ :)

Re: Re: Re: začátek

(Zdenka B., 4. 5. 2012 10:09)

Já jdrm ze začátku taky hodbě používala žvýkačky bez cukru. Ale ne kvůli chuti na sladké, ale spíš proto, že jsem hýbala pusou a neměla jsem potřebu něco uždibovat. Hlavně večer u televize. Chce to ale takové hodně mentolové a ostré. Po nich není hlad jako třeba po ovocných.

Re: Re: Re: Re: začátek

(Eva, 4. 5. 2012 10:30)

Já je zase používala při vaření, abych moc neochutnávala.

Soja

(Zuzka Kol., 3. 5. 2012 16:16)

Ahoj holky :)

prosím o radu. Chci si dát místo kuř. masa soju , a to sojové nudličky od Bona vita. Chápu , že odvážit až po namočení , ale kolik ? Stejně jako masa ? Když mám 200 g tak taky tak ? Bo tohle mi hlava nebere , když to počítám na KJ a proto prosím o radu , určitě to už někdo má v oku . Děkuji :)

Re: Soja

(Šárka B., 3. 5. 2012 17:03)

V oku to nemám, soju nijak nemusím, ale prostě bych jí uvařila, připravila na jídlo a pak bych navážila tolik gramů, co normálního masa. Prostě už hotovou tu soju, jestli máš v jídelníčku 150g masa, tak 150g hotové soji.

Re: Re: Soja

(Zuzka kol., 4. 5. 2012 6:15)

Šárko díky, udělám to takto :)

Včera jsem měla i dva zajímavé hovory na téma stárnutí pitný režim

(Eva, 3. 5. 2012 9:51)

Kupodivu jiné klientky, ale podstat dotazů podobná, jedna se ptá , jak ozdravit tělo a zpomalit stárnutí, druhá hledá motivaci, jak zlepšít pitný režim.
Stárnutí těla probíhá v několika rovinách:
1. Stárnutí mechanické
2. Stárnutí chemické
3. Stárnutí metabolické
4. Stárnutí hormonální
5. Stárnutí duševní
Kdo splní všechny atributy, se chystá do rakve, tedy obrazně, nechci se nikoho dotknout.
tělo vydrží dost a po dost dlouhou dobu, ale naše chování a způsob života nám sečte, tomu se nevyhne nikdo.

1. Stárnutí mechanické - opotřebení pophybem a taháním těžkých věcí, pohyb by měl být úměrný našim schopnostem a opotřebení spojené s ním je horší, když je tělo zatížené nadváhou, člověk štíhlý s dědičnou predispozicí oslabení kloubních chrupavek může potřebu umělého kloubu posunout třeba na 75 let, člověk se stejným zatížením , který nosí nadváhu 20 kg tuto nepříjemnost uspíší až o 15 let. To se týká i orgánů, srdce s tepny mohou fungovat 100 let při trénovanosti a nekonzumaci velkého množství živočišných tuků, ale když ztloustneme a papáme nezdravě a nejraději hačáme, tak bude fungovat třeba jen 60 let.

2. Stárnutí chemické
Buňky se rychleji opotřebují, když mají málo živin a vitamánů, dříve odumírají a jak stárneme , už se tak rychle neobnovují, tělo schází. Základem je zdravé jídlo, ale také ovocné a šťávové dny na odkyselení, také dost tekutin na transport živin do buněk a odvádění metabolických splodin a volných radikálů získaných z okolního prostředí. K dobrému pitnému režimu přidejte i pohyb, který tento proces výživy a odplavování splodin urychlí a okysličí tkáně a ještě občas masáž na podporu lymfatického systému.
Buňky zatížené splodinami a kyselostí jsou až o 50% náchylnější k rakovinnému bujení, lituji všechny, kdo rakovinu dostanou, ale trošku jde oddálit nebo vyrušit i rodinné zatížení.

Re: Včera jsem měla i dva zajímavé hovory na téma stárnutí pitný režim

(Eva, 3. 5. 2012 10:01)

3. Stárnutí metabolické
Souvisí s minulým bodem, orgány přetízené nesprávným žp.života a stravy nedokáží po čase správně pracovat, jak by měly, tělo nepracuje na 100% a pomalu se nabalují onemocnění jedno na druhé, obezita, VKT , zvýšený cukr, poruchy štítné žlázy, otohy končetin, srdeční nedostetečnost, zvýšená kyselina močová v krvi, dna a bolesti kloubů, nepřipomíná vám ta posltupnost něco?
U mne to tak bylo, nejdřín obezita, pak porucha štítné žlázy a zvýšený cukr a hned na to začaly bolet klouby, jak jsem se měla nemocem na chvíli ubránit???? Přepnout v hlavě, že.

4. Stárnutí hormonální - když jste starší tvoří se ve spánku čím dál méně růstového hormonu potřebného k obnovování buněk a zamezení chátrání těla. Dá se to trochu zpomalit dostatkem spánku, pohybem a obden před spaním spolknutím stimulantu tvorby tohoto hormonu.

5. Stárnutí duševní
Když tedy ztoustneme a naše tělo se unavené potácí na pokraji otravy metabolickými splodinami, zdravotní potíže se stupňují klesá i duševní svěžest, nic nás nebaví, bývalé koníčky jsou moc těžko realizovatelné a raději zůstaneme sedět doma, je to pohodlnější a to je začátek konce, ne nadarmo se říká, že každý je tak mladý, jak se cítí.
Je to jen zkratka, ale určitě se tím zabývám podrobněji.

Tak to byla jen ukázka myšlenek z budoucí knížky o stárnutí a našem životě a o tom, jak se dá ovlivnit.

Re: Re: Včera jsem měla i dva zajímavé hovory na téma stárnutí pitný režim

(Jana K., 3. 5. 2012 12:51)

Evi, začetla jsem se, po Vašem na'tuknutí.
Na vaši novou knížku se těším, kdy ji plánujete dokončit? Abych věděla, kdy se poptávat :-o)
Věru se cítím líp o pár kilo lehčí, a přála bych si, abych to stáří dokázala tím zdravějším fungováním oddálit. Stará si nepřipadám, byť mi táhne na čtyřicet, mám dva ještě malé rošťáky, a tak si opravdu na ten věk nepřijdu. Krom toho, jim opravdu chci stačit i za pár let, a to dokážu myslím jen dobrým příkladem k pohybu i tomu jídlu.
A svatební fotka, kterou už tu nemáte, byla opravdu pěkná, služelo vám to se synem moc. Zdraví Jana K.

Re: Re: Re: Včera jsem měla i dva zajímavé hovory na téma stárnutí pitný režim

(Eva, 3. 5. 2012 17:56)

Tak koncem srpna nebo v září bych to chtěla vydat, snad to stihnu vydat.

Re: Re: Včera jsem měla i dva zajímavé hovory na téma stárnutí pitný režim

(Elena H., 3. 5. 2012 20:44)

Krásně napsáno, až Vám kniha vyjde a bude možno ji objednat, dejte vědět. Chtěla bych se zeptat, jestli plánujete uveřejnit fota pana Oldy, ať se zase můžeme pokochat pohledem na šikovného chlapa, jestli se nepletu, nebyl proti. Hezký večer, Evičko.

"Dieta"

(Iva B., 3. 5. 2012 9:38)

Ahojky,Evi taky mě rve uši když někdo říká,no jo ty držíš tu dietu,to mužu pořád dokola vysvětlovat,že to dieta není a jestli to tak někdo chápe tak at s tím ani nezačína,protože dokat si to v sobě nesrovná a nepojme to za své,tak po ukončení jídelníčku se brzo vrátí na svojí puvodní váu.a mám to ověřené u děvčat co se mnou namlsali,jak sem zhubla,když po skončení jídelníčku se pomalu vrátily do zajetých kolejí,tak to mají zpátky.já měla to štěstí,že mě jídelníček hrozně bavil,pomohl mi si udělat určité návyky a ještě ke všemu mě chytil pohyb,tak snad mi to vydrží a těch pár kg co se mě nechce pustit se brzo vzdá,ale mám pocit,že asi z toho pohybu nabírám svaly,protože stehna mám +2cm,tak nevím

Re: "Dieta"

(Eva, 3. 5. 2012 9:47)

Je to v hlavě, je to cesta a překročit svůj stín a staré návyky je dost těžké, skláním se před všemi, kdo si to v hlavičce srovnají.

Re: "Dieta"

(Hanka T., 3. 5. 2012 10:13)

Musím se smát. Byla jsem o víkendu doma a bábi mi povídá, že jí říkala sestřenka, že prý "držím velikou dietu" a že jsem jak lunt. No proti sestřence jsem (170/67 proti 168/88). Tak jsem bábi vysvětlila, že to není dieta, ale zdravější styl života, že hodně piju, jím všechno, kromě smaženýho.. pochopit to nechce - nejlepší je smažit a péct na sádle a takové kynuté koláč, to prostě musím milému udělat, jinak mi uteče.. Mrzí mě, že většina lidí kolem mě, jak byli zvyklí, že jsem oplácaná, tak moji změnu (byť nijak markantní) berou spíš k horšímu..

Re: Re: "Dieta"

(Eva, 3. 5. 2012 10:18)

No a co ta fotka ze svatky????????????????????????

Re: Re: Re: "Dieta"

(Hanka T., 3. 5. 2012 10:41)

To byla myslím Hanka Š., my jdem až 12.5. ;-)

Re: Re: Re: Re: "Dieta"

(hanka s., 3. 5. 2012 13:53)

Nene,ja jdu az tuhle sobotu:-) pak poslu foto

Re: Re: "Dieta"

(Iva B., 3. 5. 2012 10:55)

Tak to mě Hani mrzí,že máš kolem sebe takové nepřející lidičky,u mě jsou ohlasi pozitivní asi proto,že já měla nadváhu velkou 168cm/105kg a ted je 168/76kg a ještě nekončím žiju a budu žít dle zásad které sem se tady na stránkách naučila a které mi změnily život samozřejmě k lepšímu


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143

následující »