Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní návštěvní kniha 28

Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky  - menu - asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

Na došlé emaily odpovídám zpravidla do 48 hodin podle časových možností.

 1 Moje zhubnutí navždy

 

 

VZP  uzavřela se mnou již podruhé smlouvu:

Ověřovací odkaz na stránku VZP - zkopírujte do vyhledávače:

http://www.vzp.cz/klienti/vyhody/slevy-u-partneru-vzp/slevy?kraj=zlinsky&tag=&tag2=&strana=2%29

 
vzp.jpg

 

 

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ A PÍSMO SE ZVĚTŠÍ.    

 

My s Lenkou v TV - bály jsme se společně .

www.ceskatelevize.cz

 

 

 

 

   

 

DOPORUČENÍ PRO NOVÁČKY:

Pročtěte si pořádně papíry u CD a tyto odkazy v menu tady na stránce, abych nemusela odpovídat na dotazy, které jsou tam zodpovězeny:
 

85 dotazů a odpovědí k dietě
86 a další dotazy a odpovědi k dietce

Co může být důvodem ke zvýšení váhy?

A)Je třeba nejdříve vyloučit , že tělo trpí nějakým neduhem, to zadržuje vodu.
B) Také se zamyslet , zda nemáte před menstruací, to vede přechodně k navýšení váhy a potom zase klesne.
C) Zácpa může být příčinou, to doporučuji čaj Reduktan a nízkotučný kefír navíc.
D) Poslední možnost je , že jste den před tím málo pila a tělo zadrželo vodu, tak dost pít a do 24 hodin to opadne.
E) Mírné kolísání je normální, nejsme stroje jsme živý organismus a mění se stále obsah vody v těle a obsah trávicího traktu.

F) Další možnost nyní na jaře a v létě je spálení kůže.

G) Také alergie způsobí v těle otoky sliznic, pozor na alergické reakce

 O víkendech a ve středu neodpovídám na emaily,děkuji za pochopení. To dělám jídelníčky. Telefonovat je lepší ve všední  dny od 10-12 hodin a odpoledne od 20 do 21 hodin.
 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Ivetka zhubla 20,5 kg, to je šikulka

Komentáře

Přehled komentářů

Re: Re: suchá pleť

(Eva, 28. 3. 2012 22:39)

Já ráda používám tuhle jako noční krém.
http://www.krasa.cz/vyzivna-pletova-maska-saphir-elixir-nourishing-face-mask-2-x-8-g.html

Re: Re: suchá pleť

(Jitka K, 28. 3. 2012 23:06)

Zkusím přidat ty oříšky do jogurty a tu makrelu. To je dobrý nápad. Štítnou žlázu mám zatím v pořádku :-). A pleť si mažu 4x denně kvalitním makadamovým olejem +oční krém. Ale nějak nemám lepší pocit. Děkuji moc za radu a odkazy :-)

Re: Re: Re: suchá pleť

(Eva, 29. 3. 2012 7:47)

Ještě mne napadá, že suchost pleti může být i částečná dehydratace, chtělo by to pořídit si intenzivně hydratační masku a hooodně pít.

Re: Re: Re: Re: suchá pleť

(Jitka K., 29. 3. 2012 9:16)

Pitnej režim mám dobrý, ale taky ta zima a asi přesušený byt i kancelář dělají své. Zkusím tu hydratační masku pravidelně, třeba to zabere. Děkuji za rady :-) Krásný den - i když nebude moc sluníčkový :-)))

Re: suchá pleť

(Eva, 28. 3. 2012 22:42)

http://www.krasa-kosmetika.cz/vyber-podle-znacky/garnier/essentials/pletove-masky/579146-garnier-ultralift-pletova-maska-pro-liftingovy-efekt-2x6-ml.html
Tahle je také fajn.

Re: Re: suchá pleť

(Draha 2, 29. 3. 2012 23:08)

Ty masky jsem zkoušela, když jste je tu psala poprvé a jsou dobré.

Re: Re: Re: suchá pleť

(Irena, 1. 4. 2012 18:47)

Kupuju si kaviárový a olivový krém a střídám je, zabírá to na dehydrataci a olupováýní pleti.

Výsledky

(Hana R, 30. 3. 2012 23:53)

Dobrý den zasílám váhu a mírami. Jde to docela dobře. Mám za sebou už 2 x 2 měsíce. Jsem spokojená, ale chtěla bych si jídelníček sestavovat sama, ale mám obavy abych si to vše nepokazila, mohla by jste mi poradit jakých hlavních zásad se držet aby bylo vše v pořádku.
25.11.2011 23.2.2012 30.3.2012 rozdíl od začátku

prsa 85 cm 85 cm 84 cm - 11 cm
pas 72 cm 71 cm 71 cm - 12 cm
břicho 87 cm 85 cm 84 cm - 14 cm
boky 95 cm 94 cm 94 cm - 7 cm
stehno 52 cm 51 cm 51 cm - 6 cm
ruka 27 cm 27 cm 27 cm - 2 cm
váha 65,9 kg 55 kg 5 5,5 kg -10,5 kg

Re: Výsledky

(Eva, 1. 4. 2012 18:45)

krásný výsledek

Jehněčí na tymiánu

(PetraR, 30. 3. 2012 17:09)

Ahoj všem, minulý víkend jsem vařila jehněčí s bylinkami a zeleninou a nezahuštěnou šťávou. Myslím, že docela dietní a ke svátečnímu obědu jako dělané. Takže recept: 800g vykostěné jehněčí kýty, dobře očištěné a pokrájené na větší kostky, 8 rozdrcených stroužků česneku, lístky ze 4 snítek čerstvého tymiánu a troška čerstvé rozmarýny, 2 velké mrkve na větší kusy, 2 kořeny petžele na větší kusy, 2 velké cibule nahrubo, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kvalitního neslazeného rajského protlaku, 200ml kvalitního bílého vína, asi 250ml masového vývaru, sůl dle chuti. Na oleji orestujeme cibuli a přidáme osolené maso. Až se zatáhne, přidáme ostatní ingredience a dusíme v troubě tak 1,5 - 2 hodiny podle potřeby.

Re: Jehněčí na tymiánu

(Jitka, 1. 4. 2012 18:44)

Teda , to muselo být výborné.

Rybí den..

(Šárka.J, 31. 3. 2012 11:02)

Dneska si udělám rybí den,musím dojíst zbytky z lednice a taky mám na rybičku chuť:)Na snídani byl kousek makrely s chlebíkem,oběd rybí lečo (dovážejí ho z Polska a je mňam)buď s pečivem,nebo s rýží.Večeře zavináč...K tomu leču..před konzumací ho dávám na chvíli okapat na sítko,přece jen nevím kolik tam dávají oleje...

Re: Rybí den..

(PetraR, 31. 3. 2012 11:11)

Taky mám dnes rybí den. Poprvé. Makrela ke snídani mě nadchla, přestože mám k rybám velký respekt už od školky, kdy jsem spolkla kost. K obědu tresku na zelenině s novým bramborem a k večeři taky zavináč. Zdá se, že rybám přicházím na chuť :-)

Re: Re: Rybí den..

(Šárka.J, 31. 3. 2012 11:21)

Já taky, z domu jsem na ryby nebyla zvyklá,mamka je neměla ráda.Manžel má rád rybí salát v majonéze,ten nechutná mi a na hubnutí se nehodí.V podstatě jsme jedli jen rybu v trojobalu smaženou,ale teď už papáme rybičky aspoň 2krát týdně :)akorát panagas se nám nějak přejedl,dělávám ho často.

Re: Re: Re: Rybí den..

(PetraR, 31. 3. 2012 11:57)

Já za rok snědla smaženého kapra na Vánoce a tak třikrát do roka pepřenky. Jenže ty jsou v oleji, takže teď nevhodné. A to bylo z ryb prakticky vše. Ale jak tu Evička vždycky básní o rybách a taky o účincích rybích dnů, dostala jsem na ně chuť. Teda celý týden bych (zatím) nedala, ale co není, může být :-)

Re: Re: Re: Rybí den..

(Draha, 1. 4. 2012 18:40)

Šidím manžela s tím, že doma upeču filety z tresky a nakrájím cibulku a zamíchám to s majolkou light a půl z ní nahradím bílým selským jogurtem, dokořením a jemu to chutná a nejí to z obchodu a mám čisté svědomí, aby mi ještě chvíli vydržel.

Tofu

(Soňa R., 30. 3. 2012 12:30)

Dnes jsem poprvé ochutnala tofu, měla jsem ho k obědu s uvařenou pohankou a zelným salátem (sice kupovaný z Globusu, ale je fajn), celý oběd byl výborný. Tak mě jen zajímá zda si mohu tofu nebo šmakouna dát častěji místo masa nebo šunky, zda to něčemu nevadí. Taky jak děláte šmakouna, já ho zatím pouze přidávám do salátů - nemáte někdo nějakou rychlou dobrou úpravu?? Díky Soňa

Re: Tofu

(Šárka B., 30. 3. 2012 12:57)

Tady je pár pěkných receptů na šmakouna: http://www.smakoun.eu/recepty/

Re: Tofu

(Hanka T., 30. 3. 2012 13:11)

Recepty ze sekce Vaříme zdravě a jíme s rozumem, pak Recepty hubnoucí ženy 1:
Šmakoun - Číňan
Suroviny : 300 g zmrazené zeleninové směsi, 3 plátky Šmakouna nakrájet na nudličky, 2 velké cibule, 1 zelená a 1 červená paprika, 1 malý pórek, 6 stroužků česneku, 200 ml bílého vína, 2 lžíce Solamylu, sojovou omáčku dle chuti,1 lž.ol. olej.
Návod k přípravě :
Zeleninovou směs zalijte asi 200 ml vody a 15 minut vařte. Na pánvi orestujte jemně nakrájenou cibuli, přidejte papriku nakrájenou na nudličky, česnek na plátky a chvilku směs duste za stálého míchání. Pak přidejte víno, ve kterém je rozmíchaný škrob. Lehce provařte, přidejte sojovou omáčku , dochuťte a přidejte Šmakouna. Po prohřátí Šmakouna přidejte na kolečka pokrájený pórek. Jako přílohu podávejte rýži.

Šmakounování
napichovaný šmakoun
Suroviny : Plátky Šmakouna nakrájené na čtverečky ( 2-3 cm) nebo jen osolené, čtverečky tvrdého sýra, papriky, ředkvičky, kolečka cibule, pórku, šunky.
Návod k přípravě :
Nakrájené plátky střídavě napichujte na krátké jehly nebo špejle. Takto upravené špízy podávejte polité pikantními omáčkami nebo jen kečupem. Nejlepší přílohou je chléb nebo pečivo.

A ještě rizoto od Jany Z., taky v receptech:
100g vařené rýže 520KJ
50g zeleniny 70KJ
50g uzeného šmakouna 110KJ
50g mozzarely 600KJ

Obecně: Tofu i šmakoun jsou bílkoviny, takže za maso jdou vyměnit ;-)

Re: Re: Tofu

(Eva, 30. 3. 2012 13:20)

Na neděli zrovna plánuji něco s tofu, rozklepu masíčko drůbeží nebo libové vepřové, potřít trochu česnekem , adžikou pokořenit, třeba i trochu soli, dát na to plátek šunky a lístkový špenám trochu rozmrazený a hranolek uzeného tofu, no a spíchnout jako závitek k sobě. Manželovi tak frknu většinou dva plátky vysočiny dovnitř navíc, by nefrflal, že to je moc libové, ale klukům to chutná takhle.
přílohu dělám - vařenou červenou čočku smíchám s kuskusek a mraženou zeleninkou podušenou v mikrovlnce s kořením "Bylinkové máslo".
Maso dělávám buď v pomalém hrnci nebo jakoby dusím v troubě na pekáčku pod alobalem.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143

následující »