Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 27

 

Tak příjemné povídání

 Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky  - menu - asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

Na došlé emaily odpovídám zpravidla do 48 hodin podle časových možností.

 1 Moje zhubnutí navždy

 

Ověřovací odkaz na stránku VZP:

http://www.vzp.cz/klienti/vyhody/slevy-u-partneru-vzp/slevy/mgr-mandakova-svaskova-eva-2010-12-03-00-00-00

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ A PÍSMO SE ZVĚTŠÍ.    

My s Lenkou v TV - bály jsme se společně

www.ceskatelevize.cz

 

 

 

 

   

 

DOPORUČENÍ PRO NOVÁČKY:

Pročtěte si pořádně papíry u CD a tyto odkazy v menu tady na stránce, abych nemusela odpovídat na dotazy, které jsou tam zodpovězeny:

85 dotazů a odpovědí k dietě
86 a další dotazy a odpovědi k dietce

Co může být důvodem ke zvýšení váhy?

A)Je třeba nejdříve vyloučit , že tělo trpí nějakým neduhem, to zadržuje vodu.
B) Také se zamyslet , zda nemáte před menstruací, to vede přechodně k navýšení váhy a potom zase klesne.
C) Zácpa může být příčinou, to doporučuji čaj Reduktan a nízkotučný kefír navíc.
D) Poslední možnost je , že jste den před tím málo pila a tělo zadrželo vodu, tak dost pít a do 24 hodin to opadne.
E) Mírné kolísání je normální, nejsme stroje jsme živý organismus a mění se stále obsah vody v těle a obsah trávicího traktu.

F) Další možnost nyní na jaře a v létě je spálení kůže.

G) Také alergie způsobí v těle otoky sliznic, pozor na alergické reakce

 

Komentáře

Přehled komentářů

Re: Re: Re: už jsem krapet zoufala.....

(mirmar, 5. 2. 2012 10:58)

ahojda všem
přidávám se k těm, kterým váha stojí již dobrý 2týden a ne ne dolů. říkám si... venku mrzne, tak tělo taky zatuhlo. já bych si teď alespoň ráda zachovala tu váhu, co mám a ty dvě kilča, co bych ráda ještě setřásla zkusím nechat za třeba další týden nebo dva, co třeba poleví ty mrazy. já teď teda mám cíl... nestoupnout!
příjemnou neděli všem!!

Re: Re: už jsem krapet zoufala.....

(Petra M., 5. 2. 2012 12:34)

Jo nic se nedeje bez duvodu .. ja nevim , mozna to bude i tim ze som skoro celou sobotu prelezala v posteli pac mi bylo nejak spatne, jsem mela asi horecku , ale i tak jsem jedla kdy jsem mela a dle jidelnicku , i jsem trochu uklidila byt , umyla jsem celou koupelnu pac bracha konecne montoval policky , tak i vrtal, tak jsem se pomerne i hybala.. dnes jdu do kauflandu nakoupit na dalsi tyden .. dam si dnes mimoradny den , zitra detox , pak dam ovocny den a budu pokracovat v normalnim jidelnicku ..
nemuze byt chyba i v tom ze si porce nenavysuju jak jse mi napsala v papirech ale drzim se gramazi co je uvedena na jidelnicku , pac mi to staci .. ?

Prosím , napište nějaké nápady a já jdu zatím hnedat na net

(Eva, 5. 2. 2012 10:55)

Dostala jsem od jednoho rybáře velikého lososa a včera večer než jsem šla spát, jsem ho vytáhla z mrazáku, co z něk mám uvařit???

Re: Prosím , napište nějaké nápady a já jdu zatím hnedat na net

(Eva, 5. 2. 2012 11:57)

Lososa jsem naporcovala, část dala kámošce, pokapala citronem, okořenila a poházela cibulí, paprikou a rajčaty, zvovu posypala kořením bylinky a česnek a dala péct pod alobal, pak to před koncem odkryji a nechám dopéct, podám zprávu, jaké to bude, jinak brambory v tefal fritéze bez tuku, to je jasné.

Tak jdu napsat to domácí cvičení

(Eva, 5. 2. 2012 10:48)

Děvčata, já nechci radit, ale mně se opravdově osvědčil eliptikal, po tom úraze mne vrátil do formy, nezatěžuje klouby a moc se mi líbí, že si běžím u telky , kdy chci, bez ohledu na počasí a nikdo na mne nekouká nejen u cvičení, ale ani po něm , jak jsem schvácená.
Jinak využívám hojně i lahve od mattoni napuštěné vodou a také malý stupínek. Pustím hubbu a jedu jedbu až dvě písničky na zahřátí, nohy vystupují na stupínek a dolů, ruce nahoru, dolů , do boku nebo jen před sebou dlaně nahoru a pokrčovat v loktech. Jak v nich jsou ty lahve, krásně se posílí svaly na rukou. Pak je jeden cvik na posílení ruky od ramene k lokti v části k tělu, to ale neumím moc popsat, tak jedině mohu popsat to telefonu, ale když se dělá pravidelně, neplápolá na spodní straně rukou žádná kůže.
Když jsem zahřátá, tak přejdu na výpady střídavě oběma nohama, lahve držím, to posiluje zadek a stehna.. No a potom jsem uhoněná lehnu si na podložku na zem, ale neodpočívám . Ruce před sebe nad obličej a natáhnout a skrčit, asi 30 krát , pak ruce rozpažit a pomalu k sobě natažené nad obličej a pomalu zpět - posilování prsních svalů.
No a jedeme na břicho, aby si ručičky odpočaly, lahve si držíme nad prsy ve skrčených tukou, nohy skrčíme, aby byla chodidla na zemi celou plochou. Nadzvedneme lopatky, zvedáme váhu těla i lahví a napočítáme do 5 - 10 a pomalu položíme a 30 krát a pauza půl minuty a zas a pauza půl minuty a zas. Pak potřebuje odpočívat bříško, tak si na něj lehneme a ruce s lahvemi natáhneme dopředu nad zem, no a jedeme plavání na srsa nasuchu, dokud nepadneme a odpočinek a zase a odpočinek a zase.
Pak si zase lehneme na záda a držíme lahve ve skrčených rukou, pokrčené nohy zase opřeme o zem a zvedáme se trochu vytočeně do boku 20 krát a znova na druhou stranu a tak to dvakrát vastřídáme, to je na šikmé břišní svaly a myslím , že kdo cvičil poctivě má docela dost. Tak si stoupneme, ruce s lahvemi pokrčíme na prsa a rovný tředklon a zpět a 20 krát a pauza a 20 krát, to posiluje svaly kolem pasu zezadu a záda v bedrech.
Zítra sem dám ještě specielní cviky s lahvemi a cvičevní gumou na boky a stehna a zadeček, jak vidíte tělo jde procvičit za 30 minut i doma.
Nejlepší je střídat den běhu a den s tímto cvičením. Přiznejte si, že tu půlhodinku kolikrát člověk prolelkuje pitomostmi a není to zase tak dlouhý čas, že by se nedal obětovat pro vlastní zdraví.

Re: Tak jdu napsat to domácí cvičení

(Dáša, 5. 2. 2012 11:38)

Dík, Evi, vyzkouším, Ty mi teda dáváš, to jsi celá Ty, žádné smilování a mám ošpekatělým tělíčkem. Eliptikal mám slíbený k narozkám.

Že bychom těch chlapům daly milost, dámy, a něco upekly?

(Eva, 4. 2. 2012 12:58)

Máte pocit , že v tom mrazu by si pořece jenom rodina zasloužila něco sladkého, zkuste tedy aspoń něco dietnějšího než normálně.
Potřebujeme hladnou celozrnnou mouiku150g, jen 50 g hnědého cukru, 100- 120 g měkkého tvarohu, 50g másla, půl prášku do pečiva, 100g sušeného ovoce nebo rozinek, trochu mandlí.
Rozinky namočit předem, máslo se utře s cukrem, pak se přidá tvaroh a mouka s práškem do pečiva. Z vláčného těsta se udělají malé bochánky a pečou se na na 180 15 - 20 minut. Jedí se čerstvé a kdo bude hodný, tomu na ně dejte trochu cukru, době žádný a tchynui to pocukrujte hooodně.

Re: Že bychom těch chlapům daly milost, dámy, a něco upekly?

(Jitka K, 4. 2. 2012 23:47)

Recept vypadá suprově a ty fotky ještě víc. Rodinka bude nadšená. Peču často a měním staré recepty....Každý další recept je velkým přínosem. Např. šlehačkovou bábovku nyní peču se špaldové mouky + čtvrtinu dávky cukru a přidám trošku ořechů a super. Je sice na šlehačce napsané 31% tuku, ale v TV říkali, že to není pravda, že je tam jen 17%. Pro mě tak 1/2 plátku na ochutnání a chuť a rodinka si pochutnává...A já mám dobrý pocit, že i oni jedí celozrnné.:-))

Re: Re: Že bychom těch chlapům daly milost, dámy, a něco upekly?

(Eva, 5. 2. 2012 10:12)

Přidala jsem tam navíc žloutek a malinko mléka, konzistence byla taková řidší plastelína, bochánky se upekly za 20 minut na těchn 180 a byly sobré, já sladké nemusím, ale šlo by do nich dát zesklovatělou cibulku a drcený česnek a špetku soli místo cukru a udělat je čerstvé třeba v neděli naslabo, dělala jsem je z hladké žitné mouky.
Určitě to vyzkouším. Ale dneska ráno peče housky s česnekem muž a máje z bílé mouky, tak půlku jedné sním, abych neurazila a já nepeču.

Re: Re: Re: Že bychom těch chlapům daly milost, dámy, a něco upekly?

(Jitka K, 5. 2. 2012 11:08)

Určitě to vyzkouším a dám vědět. I ta česneková verze zní zajímavě :-) S tím "abych neurazila" naprosto chápu. Manžel také vždy řekne, a ty si se mnou nedáš?? Tak už si dávám, ale třeba půl plátku.... a je spokojenost na všech stranách. :-))

Výsledky

(Kateřina, 4. 2. 2012 20:42)

Dobrý večer paní Evičko, ve středu 8.2. bych měla zasílat výsledky, ale vzhledme k tomu, že s dcerami odjíždím na prázdniny, tak je pošlu o týden později. Jinak jídelníček dodržuji 100% a gramy jdou pomalu ale jistě dolů.

Pánev

(Hana R, 4. 2. 2012 16:36)

Prosím poraďte mi, chci si koupit novou pánev na smažení, ale chtěla bych nějakou, kde se nemusí používat tuk, prostě hodně kvalitní za rozumnou cenu. Je dost velký výběr, všechny slibují, že se dá smažit bez tuku a proto prosím poraďte mi co používáte vy a kde jí koupit. Díky moc za rady. Hana

Re: Pánev

(Hanka Š., 4. 2. 2012 17:20)

Hani, já mám pánev od Tefalu - vyrobena ve Francii žádá Čína, s povrchem "prometal" čili nejde poškrábat, což já osobně beru jako velké plus a dá se na ní dělat bez tuku, vůbec se nepřipaluje, dá se k ní koupit i poklička a dusit zeleninka...cokoliv,akorát zvažte velikost pánve je totiž trochu těžší, ale já to mám jako posilovnu :-D

Re: Re: Pánev

(Hanka Š., 4. 2. 2012 17:22)

..no a co se týká ceny, tak to už si přesně nepamatuju, ale u té mojí to bylo kolem 500,-

Tak z toho cvičení a bílkovin mám v hlavě galimatiáš

(Dáša G, 4. 2. 2012 8:09)

Evi, radil mi synovec, jak cvičit a co pít za bílkovinné nápoje, ale já nemám čas chodit do posilky za týden třikrát a také mi není jasné jaký je rozdíl mezi působením syrovátky a kaseinu, jsem z toho jelen.
tělo bych chtěla trochu zpevnit a přitom asi spíš být doma. Nemohla byste mi navrhnout něco přijatelného a časově zvládnutelného.

Re: Tak z toho cvičení a bílkovin mám v hlavě galimatiáš

(Eva, 4. 2. 2012 10:05)

No syrovátka je bílkovina a kasein je látka bílkovinného charakteru také, snad když se vyrýbí sýr , koaguluje mléko, kaseinové bílkoviny se oddělují od syrovátky. Syrovátkové bílkoviny absorkují do tkání rychleji a kaseinové pomaleji.
Jde o to, že pokud po cvičení žena dá syrovárkové bílkoviny v nápoji, rychle absorbují do svalů a svaly rychle nabývají na objemu.
Nevím, jak Vy, ale to není moc můj cíl, já chci sice svaly zachovat, podpořit, vyživit, ale pomalu, aby se odbourala kyselina mléčná, svaly se ochránily, ale nechci, abych byla svalnatice jako chlap.
Proto raději po cvičení doporučuji buď nápoj kaseinový nebo sýr cottage, ve kterém je kaseinu nejvíc, ale syrovátku ne. Ona trochu hubnutí na váhu i blokuje.
S tím cvičením napíši odpoledne rozsáhleji pro všechny, ale nyní potřebuji něco dodělat.

To mi hlava nebere ....

(Lenka Cabáková, 4. 2. 2012 7:45)

Dnes 15 den jídelníčku a já místo úbytku od včerejška 0,3 kg navrch.
Takže také začínám panikařit. Uvažuji o mimořádném dni, ale nevím. Tak mi vychází od začátku jen 1,4 kg úbytku. Když ostatní tady hlásí takové výsledky, začínám uvažovat, co je špatně...
Všem přeji hezký víkend
Lenka

Re: To mi hlava nebere ....

(Eva, 4. 2. 2012 8:05)

Leni, ale Vy nejste žádný velký kousek, co u vás je 1,4, to u stokilové paní je 4,5 kg, však to víte větší tělo hubne rychleji.

Re: To mi hlava nebere ....

(Iva B., 4. 2. 2012 8:11)

Lenko nepanikařte,já vím že to vždycky ubere na náladě,ale držte se dál jídelníčku.já taky ze začátku takhle panikařila ale ted mám vyzkoušené,že vytrvat se vyplatí ono to pak hupsne o to víc dolu naráz.tak hlavu vzhuru

Naše výsledky

(Martina H, 3. 2. 2012 20:10)

mamka
Datum Moje váha [kg]
17.1.2012 87,0
3.2.2012 83,7
míry 17.1.2012 31.1.2012
pas 102 cm 100 cm

Martina
Datum Moje váha [kg]
17.1.2012 71,6
3.2.2012 69,0
míry 17.1.2012 31.1.2012
pas 83 cm 80 cm

Dobrý den,

posílám aktuální míry i váhy po 14-ti dnech stravování dle jídelníčku.
Zatím nám vše vyhovuje, navyšujeme dle rozpisu, žádný problém nemáme. Snažíme se zapojovat i fyzickou aktivitu.

S pozdravem Martina H


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121

následující »