Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 27

 

Tak příjemné povídání

 Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky  - menu - asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

Na došlé emaily odpovídám zpravidla do 48 hodin podle časových možností.

 1 Moje zhubnutí navždy

 

Ověřovací odkaz na stránku VZP:

http://www.vzp.cz/klienti/vyhody/slevy-u-partneru-vzp/slevy/mgr-mandakova-svaskova-eva-2010-12-03-00-00-00

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ A PÍSMO SE ZVĚTŠÍ.    

My s Lenkou v TV - bály jsme se společně

www.ceskatelevize.cz

 

 

 

 

   

 

DOPORUČENÍ PRO NOVÁČKY:

Pročtěte si pořádně papíry u CD a tyto odkazy v menu tady na stránce, abych nemusela odpovídat na dotazy, které jsou tam zodpovězeny:

85 dotazů a odpovědí k dietě
86 a další dotazy a odpovědi k dietce

Co může být důvodem ke zvýšení váhy?

A)Je třeba nejdříve vyloučit , že tělo trpí nějakým neduhem, to zadržuje vodu.
B) Také se zamyslet , zda nemáte před menstruací, to vede přechodně k navýšení váhy a potom zase klesne.
C) Zácpa může být příčinou, to doporučuji čaj Reduktan a nízkotučný kefír navíc.
D) Poslední možnost je , že jste den před tím málo pila a tělo zadrželo vodu, tak dost pít a do 24 hodin to opadne.
E) Mírné kolísání je normální, nejsme stroje jsme živý organismus a mění se stále obsah vody v těle a obsah trávicího traktu.

F) Další možnost nyní na jaře a v létě je spálení kůže.

G) Také alergie způsobí v těle otoky sliznic, pozor na alergické reakce

 

Komentáře

Přehled komentářů

Re: Re: Re: Re: Výsledky po 6 týdnech

(Olina, 26. 2. 2012 23:31)

Tak já už doma chlapy nemám, moje obě děti už vyletěly z hnízda, ale mám problém s jednou z mých vnuček. Za měsíc jí bude patnáct let a už asi rok vůbec nejí žádné maso včetně ryb. Můj jídelníček od Evky přímo miluje a jí ráda všechno se mnou, jenže ze všeho i třeba jen kousíček masa vypreparuje, kromě sojového, to může. Přestože se všichni snažíme jí domluvit, že maso je v jejím věku ve stravě důležité, stále ho tvrdošíjně odmítá. Prý jí stačí vývary, štávy z masa a omáčky, kde se to maso vařilo, či dusilo. A také ostatní bílkoviny - vejce, sýry, mléčné výrobky jí, tak jí to možná i stačí, nevím si prostě rady. Nemáte s tím některá zkušenosti? Ještě dodám, že vnučka měří 163 cm a váží 51 kg.

Re: maso

(Dagmar, 27. 2. 2012 7:58)

Milá Olinko,

mému mladšímu synovi je 17 a jí pouze kuřecí maso a ryby...a to ještě občas. Třeba vepřové maso by vůbec nepozřel i když jako menší ho jedl. Nevím, jestli mu to nechutná nebo ostatní maso nejí z nějakého přesvědčení...prostě ani náhodou...ale má přes 190 cm a je štíhlý, takže asi žádnou újmou netrpí. Na druhou stranu gorily váží cca 300 kg a také nejí maso, pouze rostlinnou stravu...když ty naše dětičky budou jíst zdravou stravu a jiné bílkoviny, tak nám asi také vyrostou ve zdraví. Prostě si to ve svých hlavinkách musí srovnat a přijít na to sami....

Re: Re: maso

(Olina, 27. 2. 2012 14:01)

Díky paní Dagmaro za Vaši reakci. Budu tedy brát věci tak, jak jsou, nic jiného mi stejně nezbývá. Je fakt, že je na vnučce vidět, že nijak nestrádá, což by se asi po tak dlouhé době už projevilo. Jsou horší věci, které mohou náctileté potkat, tak to nechám být.

Re: Výsledky po 6 týdnech

(Draha a mamka, 27. 2. 2012 17:20)

Jé, to jste teda úžasná. Máte nyní boky jako dívka.

Přichází jaro

(Eva, 26. 2. 2012 11:02)

a jídelníček lze kreativně přizpůsobit doplnění vitamínů a detoxikaci tělíčka. Je naše a chceme, aby dlouho a dobře fungovalo, tak se o něj musíme prát hlava nehlava a být i trochu sobecké na svůj čas a papání.
Co jde přidat k jídelníčku navíc a změnit, nic se nestane, ale tělu změna občas prospěje.
1. Místo svačinek dát kysané zelí, kdo ho nemá rád může vyrobit zelný salátek s mrkví a zakapat šťávou z pomeranče. Zelí má antioxidační účinky, Kj má minimálně , zasytí a snižuje kyselost těla.
2. Střídat zázvorový a zelený čak, oba popohánějí metabolismus a také mají antioxidační účinky, budete po nich krásně sněží a plné elánu.
3. Zapojte místo ovocného dne šťávový tady v oddílu detoxikace.
Šťávový den
Většina ovocných a vitamínových šťáv (těch kvalitních) obsahuje vápník, který je prospěšný pro naše kosti. Vápník také povzbuzuje činnost ledvin, napomáhá k odvodnění těla. V zeleninových šťávách je ho o 50 % více, než ve šťávách ovocných. Během šťávového dne vám doporučujeme vypít asi 3 litry ředěných 1:1 ovocných nebo zeleninových šťáv rozdělených do několika menších dávek . Jde požívat i kusové ovoce při pocitu hladu. Ale nepřehánět.
4. Jednou za čas ošiďte rodinu a nasernírujte jim tresku a sobě kousek lososa. Ta porvůrka červená urychluje metabolismus, podporuje činnost štítné žlázy a má hodně onega 3 kyselin.
5. Střídejte mnou doporučené maso sójovým masem nebo tofu, pokud jej máte rády, dvakrát za týden. Má také dost bílkovin a čistí střeva.
6. Sežeňte si tobolky rakytníku a ostropestřce a berte je dva měsíce, pročistí se vám krásně játra a zregenerují jejich buňky, v jídelníčku nejsou tučná jídla, tak je to jednou tolik účinné.
7. Do minerálky si kápněte vždy pár kapiček citronu, odlehčí ji a dodá vitamán C.
8. Zkuste vyzrálé kiwi navíc dopoledne jedno veliké a večer jako osvěžující masku na obličejík a krk.
9. Štíhlejší a rychlejší nožky jsou ty, kde dobře funguje lymfatický systém a to my chceme, Ráno po probuzení dejte nožky v postýlce nahoru a roztaženými prsty je desetkrát projeďte ms mírným tlakem od kotníku ke slabinám, to stejné s ručkama, budete se cítit bezva, pak po vážení vypijte velkou sklenici vlažné vody a až za chvíli jezte, Po příchodu domů proceduru zopakujte. Určitě je přitažlivější žena, která chodí lehce a svěže, než ta, co se jen těžce kulí.

Re: Přichází jaro

(Draha a mamka, 26. 2. 2012 20:06)

Evi, hned zítra nakoupím pár věcí a začnu jídelníček oběma jarně obměňovat.

Re: Přichází jaro

(Šárka.J, 27. 2. 2012 3:45)

Místo svačinek kysané zelí...samotné,nebo s kouskem pčiva?

Re: Re: Přichází jaro

(Eva, 27. 2. 2012 8:10)

Sacharidy obsahuje, ale je možné k němu kousek sníst, no zelí nemá každý rád.

Re: Přichází jaro

(Zuzana R, 27. 2. 2012 14:29)

Tak už od zítřka to změním a bude hned oživení, mám už jen týden před koncem na už pošlu výsledky.

Alkoholizmus a obezita je to stejné

(Pavla R, 27. 2. 2012 13:39)

Zdravím všechny. Jen chci reagovat na ten alkoholizmus a obezitu. Je to svatá pravda. Manžel od 25 prosince nepije a já od 10 ledna se snažím stravovat zdravěji. Držíme se zatím oba dva a podporujeme se a je to super pocit. Manžel začal víc jíst když nepije a skočila mu váha o 5 kilo nahoru a když viděl mě jak si počítám KJ a vážím si jídlo tak se začal hlídat taky, aby hlavně večer se necpal buchtou atd. a ptá se mě kolik co má KJ. Taky mě hodně pomáhají stránky FITWEB kde si zapisuji co jím a taky jak cvičím a pracují ( takže mi to spočítá kolik KJ sním a kolik jich spálím) super stránky, hodně mi to pomohlo, protože mám přehled.Doporučuji. Mějte se tu hezky a jsem tady s vámi každý den :-)

Re: Alkoholizmus a obezita je to stejné

(mirmar, 27. 2. 2012 14:15)

dobrý den,
prosím, písněte mi sem celou webou adresu těch stránek.
děkuji, pěkný den, mirka

Re: Re: Alkoholizmus a obezita je to stejné

(Pavla R, 27. 2. 2012 14:29)

http://www.fitweb.cz/
není zač. Pavla

Recepty na saláty

(Hanka T., 27. 2. 2012 13:03)

Teď jsem se opravdu zasmála. Přišel mi mail s názvem Zeleninové saláty, otevřu ho a hle: Přesně ty recepty, které jsou v sekci Vaříme zdravě, případně Recepty hubnoucí ženy apod. Zkrátka od A do Z zkopírované, včetně případných chyb. Jo a doplněno o fota. To by mě zajímalo, kdo si s tím dal tu práci..

Re: Recepty na saláty

(Eva, 27. 2. 2012 13:39)

Tak jsem poplární i v emailech cizích lidí, hi, hi

Sýr

(Hanka T., 27. 2. 2012 11:29)

Děvčata, v Dietních nápadech jsem viděla v lednici i Madeland light. Používáte ho, nebo jiný 30% sýr, nebo jen Eidam 30%? Našla jsem ještě Krolewski 17% a 30%..

mimořádné dny

(Zdena, 27. 2. 2012 8:39)

Prosím,mám dotaz,možná to někde je napsané,asi jsem to přehlédla,navyšuje se i v mimořádných dnech nebo ne?Děkuji za odpověď.

Re: mimořádné dny

(Eva, 27. 2. 2012 9:00)

Na poslední listu papírů to máte pro sebe.

Re: Re: mimořádné dny

(Zdena, 27. 2. 2012 9:16)

Děkuji,stačí nakopnout nebo pořádně číst.

Dotaz

(Dája, 27. 2. 2012 9:00)

Evi, co si myslíte o listovém těstu na Pro ženy na seznamu jsem o něm právě četla???

Testík

(Eva, 26. 2. 2012 20:05)

1. Kdo už chce začít dostává se na první myšlenkovou úroveń zhubnout chce, uvědomuje si, že to bude dobré z více důvodů, zatím se bojí, jestli to bude únosné, co to bude obnášet , cena je důležitá, to chápu, jestli ho to nebude moc otravovat atd, atd. /Nultou úroveň popíši jen v závorce, protože pokud jste tady na stránce, tak už k ní nepatříte - Dokonce některé dámy mají ten způsob úvahy, že než by takovou službu využily a zkusily něco nového, raději zůstanou tlusté, přece by někdo na nich vydělal, práci druhého člověka nevidí. Tak tady je,myslím, zbytečné , aby uvažovaly nad nějakou postavou, raději doporučuji zakoupit velkou zástěru a tepláky s volnou gumou, však je levné a dorostou do ní za pár měsíců./

2. Další pokrok v úvahách přichází až po několika dnech nebo týdnech, docházím k tomu, že to zvládnu, když rodině budu vařit smažené, sobě něco šoupnu do trouby nebo na gril, nemusím sníst všechno, co jim vařím, dokonce mám uspokojení z toho, že jsem to kuře snědla pečené a ne smažené, do práce si nadělám malé svačinky a oběd v restauraci nebo jídelně částečně přizpůsobím programu. Ještě mám chutě a víkendy jsou pro mne za trest, mám strach z oslav a vybočení z pravidelnosti mi dělá problém. Ale už jste šikovná, už přemýšlíte nad dávkou, kterou tělo potřebuje na den, nad svojí pohybovou aktivitou, prostě jste už nad úrovní jedna o velký kus - úroveň dva

3. Už vím, že když je něco nezdravé a mám na to chuť ,nemohu se tím nacpat každý den, ale občas ano, ale musím zbytek svého jídelníčku ten den, popřípadě den následující přizpůsobit a ubrat si tuky nebo cukry jinde, vím, že nejošidnější jsou jednoduché tuky a živočišné tuky, když připravuji ostatním jídlo z vepřového, sobě ho udělám třeba stejné, ale bude z kuřete nebo z ryby, když peču buchtu, zvážím , zda mi stojí za to, abych ji jedla nebo ne, když vidím ostatní členy rodiny jíst k snídani hemenex, mám radost z půlky cel.rohlíku, plátku dr.šunky a plátku nízkotučného sýra a dvou kiwi, dělám něco pro své zdraví, však za chvíli si dám zase svačinku. Možná Vám to přijde už dost ujeté, ale je to pouze první stupeň radosti a brzy uvidíte proč - úroveň tři.

4. Nejen že jsem schopná hlavou zvládnout chutě, jsem schopná při té chuti zvolit náhradné řešení, které zasáhne moje tělo méně/ čokoláda - tuk + cukr oproti oplarce s ceeáliemi s minimen tuku nebo ovocnému fit nízkotučnému jogurtu, vše je sladké/. Hledám záměrně dietnější varianty stravy pro celou rodinu a už i oni je začínají jíst, tady je ta radost ještě větší, protože děláte něco i pro své blízké - úroveň čtyři.

Tak třeba mne odsuďte, ale musela jsem to tdy napsat, abyste si v duchu zapátrali v hlavičce, kde jste, jaký kus cesty jste už ušli.

No a vyhodnocení???

Nultá úroveň - zkouší třídenné diety z asáků a diví se, že zase tloustne, zástěra se bude hodit i do budoucna.

První úroveň - je nakročeno dobrým směrem, jen motivace je ještě asi slabší a přetvává strach z náročnosti, pokud půjde člověk dál, může zhubnout efektivně.

Druhá úroveň - chápání už započalo, jsme ochotné vložit do toho určitou energii, motivace je zatím vnější, hlavně vzhled a oblečení, chybí přesvědčení sebe sama, že nemusím sníst vše, co sní moje rodina, tady se už dá zhubnout dlouhodobě.

Třetí úroveň - už chápu, že nejsem otrok zdravé výživy, ale mohu si tak dobrovolně vylepšit zdraví a změna postavy přijde s tím. Mám vnitřní radost z toho, že jím zdravě a nepovažuji to za omezování, ale za svou přednost, mám z toho radost a mám radost i ze sportovních aktivit, pokud mi to zdraví nedovolí, tak se raduji aspoň z vycházek. Stres z nového způsobu žití a jídla mizí, jsem klidná a cítím se skvěle, tady dojde nejen k dlouhodobému zhubnutí, ale také k ozdravění organismu na delší dobu.

Čtvrtá úroveň - Všechno co u třetí a ještě radost, že si to vše mohu užívat s blízkými v rodině a popřípadě s kamarádkou, celoživotní udržení váhy i zdraví.

Tak Vám všem držím palečky, abyste došli aspoň na trojku, můj cíl je vás podporovat po celou dobu programu, abyste se tam dostali.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121

následující »