Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 27

 

Tak příjemné povídání

 Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky  - menu - asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

Na došlé emaily odpovídám zpravidla do 48 hodin podle časových možností.

 1 Moje zhubnutí navždy

 

Ověřovací odkaz na stránku VZP:

http://www.vzp.cz/klienti/vyhody/slevy-u-partneru-vzp/slevy/mgr-mandakova-svaskova-eva-2010-12-03-00-00-00

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ A PÍSMO SE ZVĚTŠÍ.    

My s Lenkou v TV - bály jsme se společně

www.ceskatelevize.cz

 

 

 

 

   

 

DOPORUČENÍ PRO NOVÁČKY:

Pročtěte si pořádně papíry u CD a tyto odkazy v menu tady na stránce, abych nemusela odpovídat na dotazy, které jsou tam zodpovězeny:

85 dotazů a odpovědí k dietě
86 a další dotazy a odpovědi k dietce

Co může být důvodem ke zvýšení váhy?

A)Je třeba nejdříve vyloučit , že tělo trpí nějakým neduhem, to zadržuje vodu.
B) Také se zamyslet , zda nemáte před menstruací, to vede přechodně k navýšení váhy a potom zase klesne.
C) Zácpa může být příčinou, to doporučuji čaj Reduktan a nízkotučný kefír navíc.
D) Poslední možnost je , že jste den před tím málo pila a tělo zadrželo vodu, tak dost pít a do 24 hodin to opadne.
E) Mírné kolísání je normální, nejsme stroje jsme živý organismus a mění se stále obsah vody v těle a obsah trávicího traktu.

F) Další možnost nyní na jaře a v létě je spálení kůže.

G) Také alergie způsobí v těle otoky sliznic, pozor na alergické reakce

 

Komentáře

Přehled komentářů

Re: Testík

(Hanka T., 26. 2. 2012 21:58)

Evi - DÍKY! že jste mi (nám) připomněla, co a jak ;-)

Re: Re: Testík

(Eva, 27. 2. 2012 8:12)

Však jsem s vámi všemi na jedné lodi, cpát se rozhodně nemuhu, držím se zásad a hýbu se, obezita je mrška jako alkoholismus, bez přecvaknutí v hlavě to nejde.

Pečená rýže na čínský způsob.

(Vendy, 26. 2. 2012 23:30)

Děvčata prosím o radu, jak nato.Nikde jsem to tady nenašla,nebo jsem špatně hledala. Díky..............

Re: Pečená rýže na čínský způsob.

(Olina, 26. 2. 2012 23:48)

Vendy, já napíšu recept do menu na "Vaříme zdravě a jíme s rozumem-vše pohromadě 4" až ho najdu ve svých receptech.

Re: Re: Pečená rýže na čínský způsob.

(Vendy, 27. 2. 2012 0:09)

Oli,díky moc už jsem to našla zítra se do toho dám. čauky

Re: Re: Re: Pečená rýže na čínský způsob.

(Olina, 27. 2. 2012 0:14)

Není zač, dobrou noc a svěží ráno.

2.měsíc

(Jitka P, 26. 2. 2012 20:48)

Datum Moje váha [kg]
2.1.2012 78,0
25.2.2012 71,8
Dneska bych měla končit jídelníček,ale už jsem si zvykla tak,že bez něj už to neumím......jsem spokojená a pokračuju dál....mějte se pěkně a budu o sobě posílat zprávy.....hezkou neděli.......Jitka

Re: 2.měsíc

(Eva, 26. 2. 2012 20:50)

Jitko, tak dopoledne navyšte o ovoce a jogurt po obědě za hodinu, abyste to zastavila a já se ještě ptám na míry a prosím, abyste se ozvala i dál a popřípadě nafotila pěkná fota.

Re: Re: 2.měsíc

(Jitka M, 26. 2. 2012 21:14)

Pas z 86 na 81 , ZKUSÍM NĚJAKÉ FOTO.......DÍKY A MĚJTE SE BEZVA...

Výsledky

(Lucie D., 26. 2. 2012 20:28)

Evi ráda bych se zeptala jak často mám posílat výsledky a taky tu tabulku, nějak jsem to nepochopila jestli vždy 1x týdně nebo 1x za 14 dnů. Děkuji.

Re: Výsledky

(Eva, 26. 2. 2012 20:29)

Když to půjde pěkně, stačí za 14 dní.

Ananas

(Lucie D., 26. 2. 2012 20:10)

Prosím o radu, zda jde u ovocného dne vyměnit ananas za jiné ovoce. Děkuji.

Re: Ananas

(Eva, 26. 2. 2012 20:15)

Jasné, co za pomeranče nebo zralé kiwi.

Re: Re: Ananas

(Lucie D., 26. 2. 2012 20:18)

Moc děkuji Evi za rychlou odpověď:-)

Proč mám někdy krizi????- Najdete odpověď pto sebe?

(Eva, 26. 2. 2012 20:04)

Lidská psychika je věc hodně složitá a hlavně individuální, náš sklon k poruchám v ní je dán už prenatálním vývojem mozku v úplném začátku těhotenství, už první nervové buňky tvoří budoucí myšlení a keho základ, dítě se nemůže bránit cizorodým a škodlivým látkám, které do tkání pronikají z matky, pokud konzumuje nezdravé potraviny nebo omezuje kouřením přísun kyslíku krví, dítě nebo lépe řečeno nervové buňky vnímají jen stresové podněty, čím víc stresových faktorů a nejistoty tyhle buňky zachytí v těhotenství a prvních dvou letech života, tím větší sklon k labilitě, nervozitě a psychickým poruchám člověk má celý život. Dítě si nepamatuje děje, nemá vzpomínky na to všechno, jeho nervové buňky si pamatují jen kladné nebo stresující podněty. Proto jsme každý jiný, proto máme jiné myšlení a jiné vzorce myšlenkových postupů.
Často se setkávám s otázkou , zda daný člověk má takovou vůli , aby dosáhl svého cíle?
Otázka hubnutí není jiná než otázka jiné cílené činnosti, činnost cíleně děláme pro zisk, abychom se uživili nebo pro radost nebo proto, že jsme si rozumově celou věc zdůvodnili.
Takže hubnutí vlastně prolíná celou psychikou, není to jen volní záležitost, ale úspěšní klienti spojí více složek.
1. Motivace- nejsilnější bývá zdravotní a hned za ní vzhledová
2. Rozumové zdůvodnění výhodnosti toho, že něco ohledně svého těla změním, proč to chci a co mi to přinese, promyšlení, jak změnu zakomponuji do svého dosavadního života - tady je dobré si napsat na papír klady a zápory, je dobré se zabývat nejenom tím , co mi dá menší váha, ale vypsat si do sloupce vedle i to, co mi přináší vyšší váha a popřípadě její další zvyšování.
Jak zvyšování nebo snížení váhy ovlivní moje zdraví, vztahy k lidem a celkovou kvalitu mého života?
Já vím, že si to uvědomíte v hlavě, ale vidět to na papíře bývá někdy opravdu další schůdek k posílení motivace.
Nepodceňujte rozum, ten velí celému Vašemu konání, on dává hlavní podněty k našemu jednání.
3. Když už máme motivaci a podpořili jsme ji rozumem, přichází teprve vůle, má několik součástí.
Cílevědomost - je důležitá, já nikdy nedělám ráda věci, které se mi zdají zbytečné a nesměřují k nějakému cíli, v minulém bodě nám rozum řekl, co je cíl a proč, vyvěste si to klidně v kuchyni na oři, abyste věděli PROČ jdete za tím cílem.
Zásadovost - někdo ji má v životě jako součást svého jednání někdo ji nesnáší, ale tady je potřeba, vypište si zase klidně hlavní zásady diety a to bude zákon bytí, zákon úspěchu, jasně stručně, pak se dají zásady vštípit.
Sebeovládání - to je otázka, co? Když máte rozumově zdůvodněný cíl, podpořený motivací a stanovením jasných zásad, stačí si na ně při ochablosti sebeovládání vzpomenout a sebeovládání se rychle dostaví. Není to žádné kouzlo, takhle postupuje každý, kdo chce něčeho dosáhnout.
No a já mám ještě jednu ZÁSADU - co, nekoupím, to mne nebude svádět, takže už při nakupování vynechávám věci, co jsou nezdravé a ničí tělo, aspoň pokud členové ropdiny s něčím moc neotravují. Takže občas manželovi něco sladkého koupím, ale brambůrky, paštiky, coly a podobné pochutiny, již dávno z našich nákupů vymizely.
Držím palce, každý úspěch je souborem všech těchto faktorů a je dobré si vše v hlavince srovnat.

Přiznání

(Hanka R, 26. 2. 2012 19:41)

Ahojky všichni, tak se musím přiznat, celý minulý týden dobrý, ale o víkendku jsem to pěkně podělala, strašně jsem hřešila. Ještě v pátek to bylo fajn, večer jsme byli na plese, bylo trochu vínka, ale vše v pořádku, zato v sobotu, zřejmě jak jsem byla nevyspalá, tak jsem nevěděla do tý pusy nacpat a tak v neděli jedno kg nahoře. Dala jsem si závazek, že už budu hodná, ale neděle se opakovala, takže zítra ráno to bude hrůza. Já vím, že se zde píše dát si třeba salát a pohyb, ale když ono je to silnější než já - dám si salát, ale pak stejně mě hodní mlsná a tak to něčím pohnojím. No a pohyb - myslím si že pohybu v týdnu mám dost a když je takovéto divné počastí, tak jsem ráda,že nikam nemusím a můžu být doma v klidu třeba u knihy nebo televize. Takže doufám, že od zítřka už se konečně srovnám a budu sekat latinu. A taky dofám, že v tom nejsem sama a nás hříšnic je více. Sice už nemám nadváhu, ale určitě bych se k původní váze nechtěla vrátit. Vím, že musím mít pevnou vůli, ale občas to prostě nevýjde. A věřte, že po tomto víkendu jsem na sebe hodně naštvaná nebo spíše nas.... Kdyby jste měl někdo dobrou radu, jak tomu všemu přežírání zabránit a prostě si nedat, tak sem s ní. Tak zatím a od zítra budu zase pokračovat. Hanka

Re: Přiznání

(Dagmar, 26. 2. 2012 19:55)

Zdravím Hani,
mě se osvědčilo jít prostě něco dělat, abych na to jídlo pořád nemyslela, zaměstnat hlavu nějak jinak, nějakou jinou činností. A ještě mi docela funguje sklenice podmáslí, když mám na něco chuť...pomalinku si ho vychutnám, jak je studené a hlaďounké...no a pak prostě musím vypadnout z kuchyně

Re: Re: Přiznání

(Eva, 26. 2. 2012 20:02)

To je dobrý nápad a já přidám, neber to přes vůli to je zcestné.
Nejdůležitější je přesvědčení a cíll, vůlí se dá začít, ale ne vydržet.
https://kgdolu.estranky.cz/clanky/co-ta-hlava-/

Spalovací plán

(Katka, 26. 2. 2012 14:52)

Tak jsem si včera naordinovala 2 dny spal. plánu, poté detox a bílý den, a přišly měsíčky a váha šla trochu nahoru, tak to snad půjde brzy dolů.
Jen bych se chtěla paní Evičky zeptat na bílý den, jogurtíky a tvarohy jsem pochopila, jen nevím, kolik by mělo být masa k obědu a zda má být maso s přílohou (brambor nebo rýže), nebo jen se zeleninou. Moocinky děkuji. Katka

Salát

(Anička, 26. 2. 2012 11:22)

Ahojky,dneska jsem se rozhodla udělat jeden salát z č. řepy a brambor. Je tak dobrý a zdá se, že v souladu s našimi pravidly, tak Vám všem jej musím napsat, pokud to třeba neznáte.
Takže ve slupce dám vařit jako na bramb.salát zeleninu - 2 brambory, 2 č. řepy, 2 mrkve, a protože milujeme celer, tak jeden celer - velikost spíš jako brambora, než ty mega ze suprmarketu. Vše uvařím. Spolu nebo zvlášť - ono se to nakonec stejně obarví tou řepou. Uvařenou zeleninku očistím. Vše kromě řepy nakrájím krájecím kolečkem na kostičky. Řepu nastrouhám na struhadle(větší oka). Do toho nakrájím najemno cibuli - nejlépe červenou. Vše se osolí, opepří a zakape 1 lžící oliv.oleje. Kdo doma má a chce, tak oleje méně, 2 lž. sels.jogurt a 1 lžíci sojové majonézy. To je vše. Salát se u nás málokdy stačí "uležet".
Tak pokud nám to Evka odsouhlasí, dalo by se to jako sacharidové jídelko papat samotné, anebo jako příloha k masu. Tak dobrou chuť.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121

následující »