Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 27

 

Tak příjemné povídání

 Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky  - menu - asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

Na došlé emaily odpovídám zpravidla do 48 hodin podle časových možností.

 1 Moje zhubnutí navždy

 

Ověřovací odkaz na stránku VZP:

http://www.vzp.cz/klienti/vyhody/slevy-u-partneru-vzp/slevy/mgr-mandakova-svaskova-eva-2010-12-03-00-00-00

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ A PÍSMO SE ZVĚTŠÍ.    

My s Lenkou v TV - bály jsme se společně

www.ceskatelevize.cz

 

 

 

 

   

 

DOPORUČENÍ PRO NOVÁČKY:

Pročtěte si pořádně papíry u CD a tyto odkazy v menu tady na stránce, abych nemusela odpovídat na dotazy, které jsou tam zodpovězeny:

85 dotazů a odpovědí k dietě
86 a další dotazy a odpovědi k dietce

Co může být důvodem ke zvýšení váhy?

A)Je třeba nejdříve vyloučit , že tělo trpí nějakým neduhem, to zadržuje vodu.
B) Také se zamyslet , zda nemáte před menstruací, to vede přechodně k navýšení váhy a potom zase klesne.
C) Zácpa může být příčinou, to doporučuji čaj Reduktan a nízkotučný kefír navíc.
D) Poslední možnost je , že jste den před tím málo pila a tělo zadrželo vodu, tak dost pít a do 24 hodin to opadne.
E) Mírné kolísání je normální, nejsme stroje jsme živý organismus a mění se stále obsah vody v těle a obsah trávicího traktu.

F) Další možnost nyní na jaře a v létě je spálení kůže.

G) Také alergie způsobí v těle otoky sliznic, pozor na alergické reakce

 

Komentáře

Přehled komentářů

Výsledky

(Leona B, 9. 1. 2012 21:03)

Dobrý večer Evo,
zasílám můj pokles, už to jde zase dobře, akorát pár dnů od 30.12. jsem byla zaseknutá, nevím proč, dodržovala jsem vše. Tak jsem pak nasadila váš čistící den a na to dva mimořádné a už je to v pohodě. Aktuální úbytek váhy je - 5,7 kg a posílám vám i míry.

začátek
11.12.2011 dnes 9.1.2012
pas 94 cm 86 cm
boky 106 cm 101 cm
stehno 63 cm 59 cm

A taky jsem ještě před Vánoci začala cvičit, jak vyjde čas, tak chodím na vacuwell. Tak se mějte moc hezky a zatím moc děkuji, bez vás bych ani tohle nezvládla.


Doraz a výsledky

(Petra, 9. 1. 2012 17:02)

Dobrý den Evo,mám prosbu.Dietu držím druhý měsíc a vše je v pořádku.Mám dole 7,3kg.Dnes jsem začala jezdit na kurz do Prahy,budu tam dojíždět do konce února.Chci se zeptat jak to mám udělat s obědem,protože tam není možnost si ho ohřát,nebo jestli by to šlo prohodit s odpolední svačinou nebo večeří to už budu doma?A nebo místo oběda střídat chléb+sýr nebo chléb+šunka?

Děkuji za odpověď a přeji hezký den Petra

Re: Doraz a výsledky

(Eva, 9. 1. 2012 17:07)

Petro, klidně to vyměňte s odpolední svačinkou, ale když ji budete jíst v poledne dejte ji dvojnásobnou, abyste neměla hlad než dojdete domů a oběd zase o 10% zmenšete nebo doplňte o nezahuštěnou zeleninovou polévku na zahřátí, ale nedávejte do ní brambory.

Posílala jsem i dělala jídelníčky. jen s těmi emaily jsem ještě moc nehnula,

(Eva, 9. 1. 2012 15:20)

uvidím, co stihnu odpoledne, nyní na chvíli jdu na schůzi na radnici a večer zase, protože je to moje povinnost, ale zítra svatosvatě slibuju, že vyřídím všechny, co od 6. - 9 .1 nejsou v pořádku.E

výměna za kefír

(Hanka H., 6. 1. 2012 21:31)

Hezký večer všem hubnulkám, prosím o radu, nějak se nemohu dopátrat řešení. Nesnáším kefír a mám ho naordinovaný společně s pečivem a sýrem, takže záměna za jogurt mi nějak nesedne. Za co tedy zaměnit 320G kefíru, aby to co možná nejlépe sedělo? Jestli třeba sýr, ale kolik? Děkuji za rady a hubnutí zdar...:-o)

Re: výměna za kefír

(Eva, 6. 1. 2012 21:39)

A co obyčejné mléko?

Re: Re: výměna za kefír

(Hanka H., 6. 1. 2012 21:57)

jsem to ale nanynka...:-o)) Já už jsem tak zblblá, že mě nenapadlo obyč mléko. Jak se říká, pod lampou je největší tma..:-o)) polotuk nebo nízkotuk? Moc děkuji a dobrou

Re: Re: Re: výměna za kefír

(Hanka T., 7. 1. 2012 17:17)

Jestli máte v papíru nízký kefír, tak bych dala i nízké mléko ;-)
Mě se pro změnu nedaří najít ten salát, kde je zelí, mrkev, jeden pomeranč a jeden citron.. nemáte to někde, prosím?

Re: Re: Re: Re: výměna za kefír - Byla jsem chvíli pryč , ale jsem tady a jdu pracovat.

(Eva, 7. 1. 2012 18:19)

Salát z čerstvého zelí, mrkve a celeru

120 g čerstvého zelí
100 g mrkve
100g sterilovaného celeru
se šťávou

Zelí očištěné od vrchního listu a košťálu umyjeme. Nakrájíme na tenké kousky, promícháme se solí, potom přidáme a zamícháme nastrouhanou mrkev a sterilovaný celer i se š´távou a zamícháme.

Salátek naší paní účetní.

Trochu jsem ji nakazila tou zdravou výživou, ale rozvíjí vše sama svojí fantazií. Sekané čínské zelí smícháme s kousky krájených poměrančů a zaleje sladkokyselou zálivkou jako na hlávkový salát, prý je to moc dobré.

Bílé zelí

500g zelí
2 lžíce ol.oleje
1 cibule
sůl pepř a šťáva z poloviny citrónu

Zelí očistíme, nakrouháme a necháme odležet se solí a olejem. Dobře promícháme. Do nakrouhaného a den odleželého zelí se solí a olejem přidáme teprve druhý den podle chuti ocet a oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli. Pro lepší vzhled i chuť můžeme ještě doplnit nadrobno nakrájenou petrželkou.

Varianta I: Přidáme ještě dva zelené paprikové lusky. Omyjeme je, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, přidáme jedno až dvě vykrájená, oloupaná a jádřinců zbavená jablka, nakrájená na nudličky.

Varianta II: Přidáme jednu naběračku nakládaných sladkokyselých hub, překrájených na malé kousky.

Varianta III: Přidáme 2 sladkokyselé okurky a jednu nakládanou kapii, obojí nadrobno nakrájené.

Varianta IV: Přidáme svazek očištěných a nastrouhaných ředkviček.

Varianta V: Přidáme pórek, stačí jen asi 100 g (pečlivě očištěného, velmi tence nakrájeného na kolečka). Tento druh salátu ochutíme ještě zázvorem. Pórku můžeme dát i dvojnásobné množství, ale předem můžeme větší část spařit horkou vodou a hned dobře ocedit propláchnuté studenou vodou.

Vatianta VI: Dávku zelí o polovinu snížíme a místo zelí nastrouháme buď kedlubny, nebo nepříliš ostrou ředkev.

Varianta VII: Dávku zelí o polovinu snížíme a salát doplníme stejným množstvím očištěné a jemně nastrouhané mrkve, může být i celer.

výměna za kefír - Byla jsem chvíli pryč , ale jsem tady a jdu pracovat.

(Hanka T., 9. 1. 2012 13:55)

Děkuji, děkuji :-) vzhledem k tomu, jaká je teď chuť zeleniny z obchodu, jsem včera koupila a nakrájela zelisko, zaležuje se v lednici! Jen doufám, že ten salát mohu použít i jako výměnu např. za okurky, které mě v pátek docela "natáhly"!

Re: Re: Re: Re: výměna za kefír

(Hanka H., 7. 1. 2012 19:42)

Děkuji jmenovkyně...:-o) Tak s tím salátem jsem přišla s křížkem po funuse, paní Evička byla rychlejší a odpověď vyčerpávající, salátek zkusím, už se mi sbíhají sliny. Hezký den všem

kríze

(mirmar, 9. 1. 2012 12:12)

ahojda všem
tak jedu 5den a krize je na světě s ním. snažím se snažím, do večera daleko... snad mezijídla zaberou, ale aby jich nebylo zase moc...
ať se Vám všem daří =)

Vydržet......

(Renča L., 9. 1. 2012 11:39)

Dobrý den ,Evi a ostatní. jídelníček dodržuji týden . A jsem překvapena, Váha jde dolů taky ,všechny pozdravuji s přáním hezkého dne.114.3-111.6kg

Tak copak dělá náš muž - Ota

(Jana, 9. 1. 2012 10:16)

Pane Oto, nevzdal jste své úsilí? Jak se Vám daří po svátcích???

1. týden

(Hanka T., 9. 1. 2012 9:24)

Milá Evi a holky, mám za sebou první týden. Začala jsem na 76,4 kg, dnes ráno 73,2 kg, a to mám své dny.. Úbytek 2 cm v pase a 3 přes boky. Myslím si, že je to zatím jen vyprázdnění střev po svátcích a teď to půjde o dost pomaleji, ale vydržím, chystání jídla mě teď baví víc než když jsem měla dietu poprvé (únor 2009). Už se nestresuji, zda to nebo ono vyměním správně, prostě to vím, komunikuji s vámi, zařizuji byt, takže vaření mě zatím míjí (nemáme kuchyň, v týdnu jíme v práci a o víkendu u rodičů nebo něco studeného), ale již brzo! Těším se, až vyzkouším vaše recepty, co jste tady nashromáždily. Díky, že tu jste ;-)

Já vím, že mám resty v emailech, ale doženu to během pondělí a úterý,

(Eva, 8. 1. 2012 19:42)

děkuji za pochopení. Pracuji stále, ale nějak se to nahrnulo, zítra už nebudu vařit, tak to bude rychlejší.

Dneska vařím

(Eva, 8. 1. 2012 13:01)

pečené kuřecí maso v pytlíku s baramborami a cibulí a šunkou a kořením. K tomu levný salát čínské zelí, mrkev a jedna bílá a jenda červená paprika a cibulka podle chuti, sůl, malinko cukr a šťáva z citronu a zaležet v lednici.

Snad si , Evi, ještě vzpomenete

(Draha a mamka, 7. 1. 2012 21:06)

Je to už asi rok a půl, co jsme hubly my dvě s Vámi, já jsem stále v normě BMI 24,5 a mamce tenkrát zůstala nadváha místo dvaceti kg jen deset, ale je už starší, tak se drží a netlačí na pilu.
Vypravily jsme se v listopadu na každoroční odběry u preventivní prohlídky, já měla vše v pohodě a cholesterol na nižší hranici než vloni, ale mamka měla cukr sice nižší o stupínek a půl než loni, cholesterol také trochu lepší, už jen mírně zvýšený, doktor jí ale řekl, že podle něho má metabolický syndrom. Mohla byste mi ještě jednou vysvětlit, co to vlastně je? Jak teda pokračovat a co má jíst? Bude nějaká změna v dietě, když má výsledky lepší než loni? Jestli mohu připomenout mamce je 65 let.

Re: Snad si , Evi, ještě vzpomenete

(Eva, 7. 1. 2012 21:45)

Drahuško, odpovím ráno, jo, vysvětlím to důkladně, ale jsem už nějak unavená a mám rozdělaný jeden jídelníček, tak to ráno asi vysvětlím lépe a nebudu muset na to spěchat, mrkněte se kolem deváté, už to tady bude.

Re: Re: Snad si , Evi, ještě vzpomenete

(Eva, 8. 1. 2012 11:04)

Tak jsem končně tady , omlouvám se za mírné zpoždění odpovědi, ale nějak jsem si přispala, to už se mi nestalo půl roku, že bych spala jako dudek do 9.30.
S tím metabolickým syndromem je to laicky řečeno tak, jak píši tady v menu v oddíle " Závislost na sladkém nebo chemie těla", tam je popsaný začátek. Začátek je kdysi dávno, když člověk sní víc než by měl a zachutná mu sladké a omezí pohyb.
Hned se neděje nic, ale běda, když se třeba vdáte, vaříte , pečete koláče a také je s miláčkem papáte. no a místo, abyste šli na procházku nebo tančit, zůstanete doma u telky. jak to pokračuje několik měsíců, tělo začne strádat, tuk a cukr z jídla převyšují schopnosti metabolismu vstřebat je bez následků a začíná metaboliský syndrom.
Trigliceridy se tvoří z přemíry tuků v jídle a slinivka mimo inzulinu na běžné cukry ze stravy produkuje inzulin i na jejich zpracování.
Tvoří ho velké množství,Tukové buňky v těle rychle ukládají cukry změněné na tuky a nafukují se, proto mnohé obézní ženy jsou jakoby napumpované vzduchem. Ale jsou bohužel nadíté tuky.
Slinivka se touto nadprodukcí opotřebovává a my máme na nezdravou stravu skoro závislost.
Pokud se to nezastaví včas, poškodí se většinou i štítná žláza a tuky začnou vytvářet pláty i v cévách, zvyšuje se tlak krve, je nutné brát léky na štítnou žlázu a vysoký tlak a nemoci jedou dál a dál.
Vy jste, Draho, začala vše korigovat jako já po 40 a je to zvládnutelné aspoň na 10 - 20 let bez následků, projevy metabolického syndromu ustoupí a tělo se snaží ozdravit svoují vlastní podstatou.
U Vaší maminky, ta naprodukce inzulinu trvala o dvacet let déle a cukrovka se už rozvinula, zhubla, hodnoty se vylepšily, ale zcela vymýtit se to už nepodaří, její jediná zbraň je ta zdravá strava, kterou nastoupila a vycházky a doma asi kvůli kloubům v jejím věku rotoped. Maminka už nemůže úplně změnit své nemoci, ale podle výsledků je zlepšila a žádná další nepřibyla a také jak mi psala na email klouby ji přestaly bolet, to si myslím, že ve svém věku může považovat za úspěch. Už to, že psala, že se její pas stáhnul o 9 cm, je fakt úspěch.
Snad takové vysvětlení bude stačit.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121

následující »