Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 24

Návštěvní kniha 24

Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky  - menu - asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

UPOZORNĚ

Ve středu a o víkendech neodpovídám na emaily a je zbytečné mi psát , v tyto dny mi nepište na email, v ostatní dny klidně pište bez omezení. Děkuji za pochopení. Nemyslím to nijak zle, ale když mám v klidu ty jídelníčky dělat a ještě posílat, potřebuji někdy klid a soustředit se, snad vám to moc vadit nebude a nenaruší to komunikaci.

 1 Moje zhubnutí navždy

 

 

 

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ A PÍSMO SE ZVĚTŠÍ.    

 
Psala jsem i pesný čas, protože někde jsem četla, že je vhodné držet půst přesně 12hodin před a 12hodin po fázi měsíce.

Vaříme zdravě 2 - dietní Vánoce

My s Lenkou v TV - bály jsme se společně - větší fota v mojí a Lenčiné fotogalerii zítra a Lence V také moc děkuji za podporu nás obou

www.ceskatelevize.cz

 

  sejmout.jpg

Ověřovací odkaz na stránku VZP:

 

Náhledy fotografií ze složky 1 Moje zhubnutí navždy

Komentáře

Přehled komentářů

Mám radost

(Vanda, 17. 12. 2010 9:42)

DOBRÝ DEN, PANÍ EVO, POSÍLÁM SVŮJ GRAF.VÁHA JDE DOLŮ JSEM SPOKOJENÁ .MOC ZDRAVÍM VANDA
Datum Moje váha [kg]
29.10.2010 85,0
15.12.2010 76,0

Jsem moc ráda

( Ivana 27 let, 16. 12. 2010 16:56)

Výsledek se mi líbí , nějak to teď poskočilo hodně. Zítra odjíždím na dva týdny a nebudu mít možnost se vážit, ale budu poctivě dodržovat, ozvu se po návratu. Přeju krásné svátky.
17.9.2010 118,5
16.12.2010 98,4

Jitce a Dáše

(Eva, 16. 12. 2010 16:53)

Děvčata musíte o svátcích jíst méně a častěji a nejíst sladké a mastné, ale taky se hýbat , já včera spráskla nějaké cukroví, ale potom jsem dvě hodiny cvičila a ráno byla váha ještě mínus deset deka, ale nedělejte to často. nebezpečný je tvrdý alkohol a také si přečtěte tady na stránkách oddíl v menu Vaříme zdravě 2 - dietní Vánoce.
Kdybyste se rozhodly pro fota budu ráda a co pas????

Konec diety

(Dáša P, 16. 12. 2010 10:32)

Dobrý den,dlouho jsem Vám nepsala.Tento týden končím 2měsíc,mám o 12kg míň a cítím se o hodně líp.Mám trochu strach z Vánoc,ale myslím,že se to dá přežít bez přejídání a jezení sladkého.Jenom jsem chtěla vědět-můžu pokračovat ještě jeden měsíc!?Chtěla bych dosáhnout mé váhy.S pozdravem Dáša P

BMI 27

(Jitka S, 16. 12. 2010 10:27)

16.9.2010 93,3
15.12.2010 80,5
BMI 27
Dobrý den. paní Evo,zasílám vám svoji kontrolu váhy se svou konečnou podobou.Ani nevím,jak vám mám poděkovat,protože se cítím velmi dobře,nebylo to nijak drastické,spíš naopak,a nejlepší na tom všem je,že to opravdu funguje!!!!!V takový úbytek jsem nedoufala ani ve snu.Jen mám strach,abych to nenabrala zase zpět,nevím přesně jak si mám s jídlem počínat teď.Mám v plánu si po Vánocích dietku zopakovat,ale do té doby si moc nevím rady.Ještě jednou Vám mnohokrát děkuji za Vaši pomoc!!!!!!!Přeji příjemné a pohodové prožití nadcházejících svátků a do nového roku hodně zdraví a spoustu spokojených klientek.S pozdravem Jitka S

Zítra večer bude další fotogalerie

(Eva, 15. 12. 2010 22:35)

Víte, já vždy ve středu odpoledne cvičím - nejdříve jógu a potom zumbu a večer dělám jídelníčky, na emaily ze dneška, kdo si ještě nevšiml, že středa a sobota dělám jídelníčky, tak na ty emaily odpovím zítra, nebojte se.
Jinak mohu potvrdit, že to cvičení dodá člověku dobrou náladu, jsem trochu unavená , ale je mi blaze.

Výsledek

(Elena, 15. 12. 2010 8:52)

Datum Moje váha (kg)
27.9.2010 58,1
31.10.2010 55,0
7.12.2010 52,5
14.12.2010 51,8

Dobrý večer, paní Evo,

je tady poslední den mé diety dle Vašeho jídelníčku. V příloze posílám poslední tabulky výsledků mého snažení
a několik fotografií celé postavy z dnešního dne + portrét focený před začátkem diety a dnes. Myslím, že rozdíl
je viditelný.

Chci Vám ještě jednou poděkovat za skvělý jídelníček, za laskavý přístup během mé diety a spoustu cenných
rad, které jste mi dala. Teď už to bude jen na mé pevné vůli udržet si váhu v rozmezí od 52kg do 53 kg. Když
vezmu v potaz zlepšení ve všech směrech, které nastalo po úpravě stravovacích návyků, bude to velkou motivací
do dalších dnů. Jsem moc ráda, že jsem se odhodlala k tomuto kroku, že jsem vydržela.

Když dovolíte, občas se Vám ozvu. Vaše stránky pročítám denně, mám radost i z ostatních, kteří mají tak
fantastické výsledky. Mých 6,3 kg není nic světoborného, v porovnání s jinými, jsem maximálně spokojená.
Mějte se hezky, přeji mnoho spokojených klientů.

Elena H

Re: Výsledek

(Eva, 15. 12. 2010 22:29)

Elenko, díky a už jsem to vložila, v těchto dnech něco opravují na esrankách, tak to šlo až nyní večer.

Rada????

(Zdeňka P, 14. 12. 2010 9:24)

Potřebuji poradit, když by mě mě přepadla
sladká o Vánocích, mohu nějaké cukroví třeba marokánky ty jsou z kandovaného
ovoce , medu ovesných vloček?

Re: Rada????

(Eva, 14. 12. 2010 9:38)

Cukroví zase zvýší nadprodukci inzulinu a chutě a rozjede náběh na metabolickou poruchu, já bych to nedělala.Raději doporučuji ovoce nebo oválek bebe.

Re: Re: Rada????

(Eva, 14. 12. 2010 10:49)

1. Místo bílé mouky použijte špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou mouku. Bílá mouka zatěžuje trávení, zalepuje střeva, zahleňuje tělo, urychluje stárnutí, ubírá nám vitalitu a způsobuje nadýmání. A přitom nepřináší žádné živiny.
Máte-li obavu z výsledku, použijte bílou mouku, tak jak jste zvyklí, a přidejte jen 1/3–1/5 celozrnné.

2. Místo bílého cukru zkuste různé druhy sirupů, sladkou chuť dodá javorový nebo agáve sirup. Bílý cukr bere tělu energii, ničí zdravou střevní mikroflóru, vytváří optimální prostředí pro záněty a odebírá z těla minerální látky a živiny, což se projeví na špatné kvalitě nehtů, vlasů i oslabenou imunitou a nervovou soustavou.

Ale pozor, když použijete sirupy, musíte počítat s tím, že sirupem těsto rovnou i zvlhčujete. Je pravda, že pečení se sirupy je trošku jiné a je dobré ho mít předem odzkoušené. Pokud se bojíte riskovat, určitě se vyhněte alespoň bílému rafinovanému cukru a použijte cukr zcela přírodní, který nebyl chemicky bělen a jeho použité množství v receptu omezte na minimum. Například štrúdl můžete osladit tak, že nastrouhaná jablka promícháte s rozinkami.

3. Místo chemicky ztužovaných tuků použijte kvalitní tuky a oleje. Takzvané trans-tuky jsou podle posledních výzkumů nejškodlivější, protože podporují procesy, které zvyšují riziko srdečně–cévních sraženin, zánětů, zužují cévy, přispívají k růstu zhoubných nádorů i k nadváze. Tyto tuky spolehlivě najdete ve všech průmyslově vyráběných sušenkách a sladkostech či v pokrmech z fast foodů.

Raději přidávejte kvalitní ořechy a tuky vybírejte neztužované. V bioprodejnách se dá koupit rostlinný tuk Rapunzel. Do pečení zkuste například sezamový olej.

4. Místo těžko stravitelných a časově náročných krémů zkuste skvělou pomazánku Carob s ořechy slazenou pouze obilným sirupem nebo hotový krém ze čtvero ořechů s rozinkami. Můžete i smíchat mandlové nebo arašídové máslo s rýžovým sirupem nebo vybrat zajímavý džem bez cukru. To všechno se dá koupit v každé dobře zásobené bioprodejně.

5. Místo obalování cukroví v moučkovém cukru zkuste obalovat v sušeném ovesném mléce a nikomu nic neřekněte – má jemně sladkou chuť. Stejně tak i štrůdl jím lze posypat a budete mile překvapeni.


6. Na talíř dejte výdy na půlku cukroví a na půlku sešené nepřislazované ovoce.

Stačí jen trochu přemýšlet a zjistíte, že o trošku zdravější přístup ke stravě nemusí bolet ani o Vánocích!

Re: Re: Re: Rada????

(Eva, 14. 12. 2010 13:17)

Recepty pro inspiraci - tradiční i netradiční
Pracny (dle kuchařky Zdravé mlsání, upraveno)

Ingredience: 12 dkg celozrnné mouky, 3 dkg sójové mouky hladké, 5 dkg vlašských ořechů, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce sušeného sladovitu, 1 lžička skořice, 3 mleté hřebíčky, na špičku nože citronové kůry, ½ lžičky sody, 7 lžiček bílého jogurtu, 3 dkg tuku nebo oleje.

Pokyny: Z ingrediencí prohněteme těsto (hustota těsta závisí na hustotě jogurtu), natlačíme do formiček a pečeme do růžova, vyklápíme po vytažení z trouby.
Marokánky (dle P. Momčilové, upraveno)

Ingredience: ¼ l mléka, 50 g cukru, 40 g celozrnné mouky, 50 g sójových vloček, 200 g pokrájeného sušeného a kandovaného ovoce, 50 g sekaných mandlí nebo vlašských ořechů.

Pokyny: Sójové vločky rozmixujeme nebo pomeleme, přivedeme do varu s mlékem a cukrem, přisypeme mouku (pozor na hrudky) a vaříme do zhoustnutí. Po částečném vychladnutí přidáme ostatní suroviny, tvoříme lžičkou kuličky, které pečeme do růžova. Hotové můžeme z poloviny polít karobovou polevou.
Slepované štafetky (dle V. Strnadelové a J. Zerzána, upraveno)

Ingredience: 40 dkg špaldové mouky, 20 dkg mouky z ovesných vloček, 20 dkg mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 3 lžíce ovocné šťávy (dle hustoty těsta možno přidat), 15 dkg uvařených rozmixovaných rozinek, 15 dkg ztuženého palmového tuku nebo Hery.

Pokyny: Vypracujeme těsto, ze kterého na masovém mlýnku s formovacím nástavcem vytváříme 5-7 cm dlouhé pásky, které upečeme a po vychladnutí slepujeme marmeládou. Konce můžeme máčet v karobové čokoládě.

Kokosové rohlíčky (dle V. Strnadelové a J. Zerzána, upraveno)

Ingredience: 1,5 šálku strouhaného kokosu, 1,5 šálku mišutky (kukuřičná instantní kaše), 3 lžíce sušeného ječmenného sladu, 5 lžic vody, 3 lžíce sušeného sójového mléka, 3 lžíce špaldové či jiné mouky, 2 lžíce oleje, 1 vejce, možno přidat 2 lžíce karobu + vodu.

Pokyny: Vše promícháme, vypracuje těsto, necháme odležet, pak vytváříme rohlíčky, které upečeme na vymazaném plechu.
Mrkvové koláčky (dle P. Momčilové, upraveno)

Ingredience: 200 g celozrnné pšeničné mouky, 200 g jemně nastrouhané syrové mrkve, 80 g Hery, 30 g cukru, ½ prášku do pečiva.

Pokyny: Vypracujeme těsto (hustotu upravíme vodou / moukou), rozválíme a vykrajujeme srdíčka, upečeme do růžova, natřeme meruňkovou marmeládou a posypeme sezamovým semínkem.

Ovesné čtverečky (dle P. Momčilové, upraveno)

Ingredience: 100 g mletých ovesných vloček, 200 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g mletých vlašských ořechů, 200 g Hery, 50 g cukru, 1 lžička skořice, 1 lžička prášku do pečiva, 4 lžíce sójového mléka.

Pokyny: Zpracujeme těsto, rozetřeme na vymazaný plech v tloušťce cca 2 cm, pečeme 20 min při 165 °C. Po vychladnutí potřeme povidly, hustě posypeme slunečnicovými semínky a rozkrájíme na čtverečky.
Linecké (dle V. Strnadelové a J. Zerzána, upraveno)

Ingredience: 3 šálky špaldové mouky, 3 šálky kukuřičné mouky, 1 lžíce sušeného sladovitu, 200 g palmového tuku nebo Hery, 1 vejce, 1 lžíce medu, strouhanou citrónovou kůru.

Pokyny: Zpracujeme těsto, necháme odležet, mezi dvěma mikroteny vyválíme těsto 4-5 mm silné, vykrajujeme tvary a upečení dorůžova slepujeme marmeládou.

Já tedy moc s pečení nesouhlasím, ale takhle je to aspoň zdravější.

Dárek pro přítelkyni

(Marek H, 14. 12. 2010 10:31)

Dobrý den,
Dnes jsem knihu vyzvedl na poště. Došla v pořádku, jsem spokojený a velice
Vám děkuji!
Přeju příjemné Vánoce a šťastný Nový rok

S pozdravem
Marek H

3.týden

(Milena M, 14. 12. 2010 9:08)

Dobrý den, Evi.

Jedu 21. den, mám dole téměř 4 kg. Váha mi dva dny stála na 84.4. a dnes ráno mám 84.7 kg.
Jídelníček dodržuji přesně, menses nemám, akorát jsem děsně nachlazená - může to mít nějaký vliv?
A ještě jeden dotaz - na začátku jsem se přeměřila. V pase mám míň o 5 cm, přes stehno o 2, prsa taky 2, ale dolní břicho je pořád stejné. Cca 3x týdně cvičím tak půl hoďky, teď ne, je mi blbě.
Co s tím?

Díky za radu

MM

Re: 3.týden

(Eva, 14. 12. 2010 9:10)

Mizí vnitřní tuk, chtělo by to přidat na cvicích nohama v lehu nebo pololehu, nějak je zvedat a spouštět, to je na spodní břicho nejlepší.

2.týden

(Jana U, 14. 12. 2010 9:02)

Dobrý den,tak zase uběhl další týden a my si pochvalujem s mamkou výsledky já mámza 14 dní ze 67 kg 64,3 a mamka ze 105kg nyní 103kg.

Dotaz

(Mirka, 13. 12. 2010 21:34)

Chci se zeptat na Štědrý den jestli můžu něco s rodinou nebo podle jídelníčku?

Re: Dotaz

(Eva, 13. 12. 2010 21:47)

Ukázkový možný jídelníček na dietní Štědrý den


snídaně Množství Energie Bílkoviny Sacharidy Tuky
Activia Lehká & Fit Ananas 120g 265kJ 3,60g 7,20g 1,20g
Fit chléb celozrnný 25g 184kJ 1,40g 8,80g 0,30g
dopolední svačinka Množství Energie Bílkoviny Sacharidy Tuky
Grapefruit 200g 344kJ 1,00g 19,20g 0,60g
oběd Množství Energie Bílkoviny Sacharidy Tuky
Nudle se zeleninou a šunkou 130g 1 343kJ 18,75g 34,50g 12,00g
odpolední svačinka Množství Energie Bílkoviny Sacharidy Tuky
Kiwi 120g 248kJ 1,32g 10,92g 0,60g
Mandarinky 150g 296kJ 1,35g 15,90g 0,45g
večeře Množství Energie Bílkoviny Sacharidy Tuky
Kapr na česneku 120g 1 079kJ 17,00g 4,00g 19,00g
Salát z těchto ingrediencí




Brambory vařené 80g 242kJ 1,41g 13,79g 0,10g
Bílek 60g 122kJ 6,55g 0,36g 0,18g
Dušená míchaná zelenina 70g 153kJ 1,08g 4,98g 1,44g
Bílý jogurt
50g 129kJ 2,25g 2,55g 1,20g

Výsledky za 3.týden

(Marcela H, 13. 12. 2010 21:05)

Krásný večer, paní Evo.
Omlouvám se, že jsem se 14 dní neozvala. Je to tím, že všechno je v naprostém pořádku. Kila jdou pořád dolů a to je úžasně motivující. Za 23 dní co se stravuji podle Vašeho jídelníčku jsem se dostala z původních 91,5 kg na 85,2, tj. 6 kg za 3 týdny a to je až neuvěřitelné. Udělala jsem dobře, že jsem to nenechala až po novém roce. O vánocích to už na mně bude znát. Už teď je to skvělé, ubrala jsem 5 cm v pase a oblečení mi je příjemně volné. Ve skříni mám pár kousků oblečení, které jsem si dřív koupila, protože se mi líbily a že do nich jednou zhubnu. Tak už se těším, až je vytáhnu.

Co se týká jídelníčku, je naprosto skvělý. Hlady vůbec netrpím a co mě udivuje, tak nemám ani chuť na nic jiného. Teď už věřím, že to zvládnu.

Mějte se moc hezky a děkuji.
Marcela H

Pokroky

(Tereza B, 13. 12. 2010 21:01)

Dobrý den,k dnešnímu dni jsem zhubla 2,8kg od 29.11. Víkendovou váhu nemám zaznamenanou,protože jsme byli mimo domov.

S pozdravem Tereza B


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63

následující »