Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 32

Návštěvní kniha 32

 

Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky  - menu - asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

Na došlé emaily odpovídám zpravidla do 60 hodin podle časových možností.

 1 Moje zhubnutí navždy

VZP  uzavřela se mnou již podruhé smlouvu:

Ověřovací odkaz na stránku VZP - zkopírujte do vyhledávače:

http://www.vzp.cz/klienti/vyhody/slevy-u-partneru-vzp/slevy?kraj=zlinsky&tag=&tag2=&strana=2%29

 
vzp.jpg

 

 

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ A PÍSMO SE ZVĚTŠÍ.    

 

My s Lenkou v TV - bály jsme se společně .

www.ceskatelevize.cz

 

 

 

 

 

    DOPORUČENÍ PRO NOVÁČKY:

Pročtěte si pořádně papíry u CD a tyto odkazy v menu tady na stránce, abych nemusela odpovídat na dotazy, které jsou tam zodpovězeny:
 

85 dotazů a odpovědí k dietě
86 a další dotazy a odpovědi k dietce

Co může být důvodem ke zvýšení váhy?

A)Je třeba nejdříve vyloučit , že tělo trpí nějakým neduhem, to zadržuje vodu.
B) Také se zamyslet , zda nemáte před menstruací, to vede přechodně k navýšení váhy a potom zase klesne.
C) Zácpa může být příčinou, to doporučuji čaj Reduktan a nízkotučný kefír navíc.
D) Poslední možnost je , že jste den před tím málo pila a tělo zadrželo vodu, tak dost pít a do 24 hodin to opadne.
E) Mírné kolísání je normální, nejsme stroje jsme živý organismus a mění se stále obsah vody v těle a obsah trávicího traktu.

F) Další možnost nyní na jaře a v létě je spálení kůže.

G) Také alergie způsobí v těle otoky sliznic, pozor na alergické reakce

Gramáže od Helenky Č z fotogalerie

40 g syrové rýže = 100 uvařené,
40g těstovin syrových = 100 uvařených,
35 g syrové čočky = 100 uvařené,
145 g masa syrového = 100 vařené (pečené),
ryba 161 syrová = 100 pečené ,
brambory jsou stejně.

 O víkendech a ve středu neodpovídám na emaily,děkuji za pochopení. To dělám jídelníčky. Telefonovat je lepší ve všední  dny od 10-12 hodin a odpoledne od 20 do 21 hodin.

Prostě já jsem to sem musela dát, jak to pěkně Hanka dala dohromady:

Hanka T. - heslo jídelního programu                    

1. Míň mysli a víc se snaž a buď trpělivá, to zvládneš. Nelituj se a snaž se.
2. Co nekoupím, to nesežeru.

3. Nežeru, ale jím, protože pak budu krásná.
4. Každý pohyb se počítá, i uklízím po rodině s radostí.

5. Sexem ke štíhlosti.

6. Pohyb venku v přírodě je nejzdravější.
7. Když se najíš nad plán, nezoufej, pohyb je kamarád, co Ti pomůže.

8. Stále hledej zajímavosti ze zdravé výživy a nepřestávej myslet.

 9.Léto- místo svačinky mohu dát ovocnou zmrzku, ale jen malou. Zmražený jogurt nebo poxixované mražené ococe jsou lepší než nanuky z obchodu.

Zakopané chyby , které u některých dam způsobily stagnaci nebo navýšení váhy a cm.

1. Příliš dlouhé přestávky mezi jídly - prostě nedodržení intervalu, zase to uvrhlo tělo do zmatku a zvýšeného ukládání zásob
2. Plíživé navyšování porcí - myslím si, že mám všechno v očku a pomalu zvětšuji porce a občas je dobré si porci jen pro kontrolu převážit
3. Hřích stále častěji, nejdříve si dám něco nezdravého jednou za 14 dní, potom jednou za týden a ejhle , už obden - držte se toho, že jednou za 14 dní se to dá a častěji ne
4. Vůbec nesolím, vyloučení soli zcela z jídelníčku vede k poruchám těla v hospodaření s vodou a velkými výkyvy v jejím zadržování - trocha soli nevadí, ale jen trochu
5. Mám v jídelníčku psané pečivo, ale na co bych ho jedla, nebude mi chybět- naruší se dávkování sacharidů a tělo se uvrhne ve zmatek a více ukládá na zlé časy - i když je napsaná jen troška něčeho , spapejte to
6. nebudu navyšovat podle papírů, stačí mi porce základů - chyba, jídla je málo a tělo nechce pouštět zásoby.
7. Sním vše popdle jídelníčku, ale místo více porcí si dám jen tři větší, to mne nezabije a ušetří to čas, chyba plánování příjmu po celý den je důležité.
8. Budu cvičit jako nikdy v životě - tělo se přetíží, ze svalů se nestačí vyplavovat kyselina mléčná a hromadí se splodiny, tělo přepne do režimu ohrožení, sice cvičíte a stejně nehubnete - lepší je cvičit obden a obden dát klidový režim běžného života.
9. Čím rychleji poběžím, tím více spálím - pokud překročíte daný tep, budete spalovat vlastní svaly a cukry z krve, ale ne usazené tuky.

10. Také málo nápojů třeba na výletě nebo při velké práci způsobí zadržení vody, tělo se bojí smrti žízní a váha přechodně stoupne.

Tohle mi napsala včera další šikulka a jsem na ni hrdá, prostě budeme , holky, na léto krásné a basta:
Fotky před foceny 1.5.2013 (váha 97kg, pas 102cm, boky 118cm, lýtka 47cm, stehno 72cm, paže 37cm), fotky po dneska (váha 81kg, pas 85cm, boky 105cm, lýtka 43cm, stehno 61cm, paže 32cm). Použijte kteroukoliv, jen upozorňuji, že ještě není konec a jedu dáááál:-) Mockrát vám za nové sebevědomí děkuji!!!

 

bez_jmena-79-.jpg

 

Paní Šárka s námi zhubla 22 kg

bez_jmena-78-.jpg

Vendulka zhubla 5 kg a hned se jí postava vytvarovala

 srovnani.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bez_jmena-83-.jpg

 

Helenka zhubla 8,5 kg a neuvěřitelně omládla

bez_jmena-81-.jpg

 Při dotazech pokud se nedovoláte, pošlete sms a já Vás vytočím, jak budu mít čas.

Sylvie zhubla o 31 kg a byla krásná nevěsta

 

bez_jmena-90-.jpg

 Katka P:

  - přesně po 5 měsících mám dole 29,5kg, na míry pas -29cm, boky -26cm, lýtka -8cm, stehna -19cm, paže -9cm.

bez_jmena-93-.jpg

Paní Lenka dala dolů pěknou řádku kg a je z ní kočka

bez_jmena.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivanka zhubla po 1. i 2. těhotenství s námi , je krásná maminka

ivanka-srovnani.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 6.3. - Některé emaily nechávám na zítra , prostě už nemůžu, uf.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Začátek

(Eva S4, 24. 8. 2013 22:16)

Vážená paní Evo,

za 14 dní jsou k mé plné spokojenosti další 2 kg pryč - ráno na váze 93,9 kg.

Výsledky

(Eliška Š, 24. 8. 2013 22:12)

Dobrý den,

posílám váhu a změny v cm.

Prsa -101 nyní 94, Pas - 94 nyní 83, Pupek - 103 nyní 92, Boky - 116 nyní 109, stehna - 68 nyní 64, Lýtka - 39 nyní 37,5.
26.7.2013 83,7
23.8.2013 79,3


Vše je ok. Děkuji a s pozdravem Eliška Š

Prolog k nové knize.

(Eva, 22. 8. 2013 13:59)

Tak mám závazek, každý den se budu věnovat dopisování své rozepsané druhé knihy, která se bude věnovat nejen výživě pro zdraví, ale celkovému ozdravení a oživení , aby se člověk nejen dožil vyššího věku, ale dožil se ho aktivně a zábavně, aby nebyl jen hostem ordinací a lékáren, ale žil co nejdéle aktivně a krásně.

Re: Prolog k nové knize.

(Eva, 22. 8. 2013 14:00)

Tady je prolog ke knize, který snad vyjadřuje čeho se bude týkat a proč jsem se rozhodla ji vůbec napsat.
Nová cesta ke zdraví a štěstí
Vítám všechny čtenáře, kteří si chtějí přečíst něco o cestách života sami si svobodně vybrat, která cesta je ta jejich.
Život je spletitý a zajímavý, dává a bere různé příležitosti, dává a bere lidi a my někdy ani nestačíme sami sobě přiznat, že se nemusíme nechat vláčet, ale jsme bytosti, které se mohou rozhodovat a mohou svůj život utvářet. Čtěte a vezměte svůj život do svých rukou ke spokojenosti své a svých blízkých, přece člověk spokojený a vědoucí vždy příjemnější než loutka nechávající se jen vláčit událostmi. To se týká vztahů, práce i našeho zdraví a způsobu života.
Kdysi jsem si myslela, že tyto části si žijí tak nějak odděleně, ale sama na sobě jsem poznala, že jsou propojené a kdo uchopí pevně jednu a vypořádá se s ní kladně, zbytek všeho už jde rychleji a snadněji než by se zdálo. Svět je krásný a život žijme v jeho pomíjivosti kladně a plně, bez omezení.

Re: Re: Prolog k nové knize.

(Eva, 22. 8. 2013 14:00)

Když můj život začínal upadat do divných zaběhlých kolejí, když se některé věci měnily a možná zhoršovaly, začalo se bohužel zhoršovat i moje zdraví. Práce byla docela příjemná, ale vyčerpávající, náročná na čas, ne moc ohodnocená a reakce lidí mne občas od ní odrazovaly, byla jsem nutič. Práte se , co jsem dělala? Začnu-li někde dávno s velkými iluzemi jsem kdysi vstoupila do školství, nadšení a radost dětí ze soutěží a nových metod učení mne unášela, začátek byl krásný. Pak jsem zjistila, že kolegyně mne nesnáší, protože jsem chtěla něco dělat, protože jsem měla nápady a najednou hrozilo, že vedení to bude chtít i po nich, začalo donášení na mne, začalo pomalé odumírání mojí snahy.
Pak ještě začalo otravování ze strany vedoucího, který si zřejmě myslel, že rozvedená znamená k dispozici a to tedy nebyla moje představa. Odešla jsem tam, kde byla vedoucí žena a byla spokojená, ale touha po novinkách, po něčem zajímavém mne spalovala dál. Tak jsem se stala na dlouhých deset let vedoucí já, jenže postupem legislativních změn mi měli velet lidé, kteří neměli o ničem ani zdání a já se stala nutičem, nutila jsem lidi, aby pracovali hodně za malé platy, děti, aby se učily, a některé rodiče, aby se starali o své vlastní děti. To nebylo to, co jsem chtěla. To nebyl rozlet, to nebyl posun dopředu, to začínala být státní pakárna, možná někde jako řadová učitelka bych byla šťastnější, ale cesta zpět není, už toho víte moc, už se neudržíte, abyste občas některý názor neřekl, už jste na jiné koleji.
Doma bylo vše v klidu, až moc v klidu, děti odrůstaly, po úvodních bojích si zvykli mít povinnosti a koníčky a tak nějak se učili a bavili bezproblémově, matčina neustálá péče se přesunula do roviny materiálna , ale jinak již nebyla nezbytná, najednou byl volný čas, nevyplněný, prázdný. Muž jezdil domů jednou za 10 dnů na 3 dny a věnovat čas zaměstnání bylo zbytečné, na různá zásadní vylepšení nejsou ve školství peníze, jinak kosmetické úpravy se plně vejdou do pracovní doby. Trochu nudný život a já v tom předešlém shonu v rodině a v práci, na školeních zcela zapomněla, že i já jsem osobnost a dokonce i biologický materiál, který potřebuje údržbu a svůj rozvoj.
Do této situace mi snad osudem padla preventivní kontrola u lékaře, vzali mi krev a lékař pečlivě vyslechl moje potíže, poslal mne na pár dalších vyšetření a bylo zjištěno, že kromě nadváhy, vysokého tlaku a poškozené štítné žlázy, což jsou začátky metabolického syndromu, mám i docela nepříjemnou cukrovku a zvýšenou hladinu kyseliny močové.
To bylo nové, já, která se cítila vždy silná a zdravá a byla ochotná pro děti a práci obětovat vše, byla jsem si jistá, že zvládnu vše, že se vypořádám i s nečekanými obtížemi, to já jsem slyšela od jednoho lékaře: „Musíte s tím něco udělat.“ Od dalšího lékaře:“ Neuvažovala jste o bandáži žaludku?“ Od dalšího:“ Musíte se řídit pokyny na tomto papíře, jinak budete mít časem diabetické komplikace.“
Hlava mi to nebrala, jak jsem to žila, dělala jsem všechno špatně? Ne všechno ne, jen na sebe jsem zapomněla, ale jak to napravit, jak to napravit, přece se nechci zařadit mezi chronicky nemocné a hekající pacienty, já se cítím na začátku nového životního období, já chci žít než omezení, bez zbytečných léků, bez omezení pohybu.
Možná jste už prožívali něco podobného, možná to teprve prožíváte, možná jste teprve v období , kdy na sebe zapomínáte a možná jste moudřejší než já a snažíte se této chybě vyhnout, tak tedy čtěte dál, náprava chyb je možná a předcházet se jim dá zcela s přehledem, vždyť i já po slzavém údolí bezmoci jsem vzala rozum do dlaní a dala se s chutí do toho, abych všechno zvrátila, užila si ještě pár desítek let aktivně a zábavně a myslím, že se mi to zatím daří a podaří se to i vám, milí čtenáři.
Každý máme svoje životní cesta, ale někdy jsou jiné a mnohdy podobné a i mne někdy inspirovaly životy a postupy jiných lidí, nechť je moje kniha pro vás inspirací, zábavou a takovým tichým přítelem.
Příjemné počtení přeje Mgr.Eva Manďáková Svašková

Re: Re: Re: Prolog k nové knize.

(Radka, 22. 8. 2013 15:11)

A já už se těším, tu první knížku jsem přelouskla za dva dny a odnesla si z ní dost věcí pro sebe.

Re: Re: Re: Prolog k nové knize.

(Zdenka, 22. 8. 2013 18:39)

To je moc krásně napsáno, myslím, že zaposlouchat se do svého těla a duše je vlastně velmi odvážné...jako matka a manželka jsem často programově slepá a hluchá k vlastní osobě, abych udržela v rodině klid a pohodu, aby byli všichni kolem spokojeni...

Re: Re: Re: Prolog k nové knize.

(Elena F., 22. 8. 2013 18:42)

Zdravím Evi, už se těším na další knihu.

Re: Re: Re: Re: Prolog k nové knize.

(Eva, 22. 8. 2013 22:03)

Holky, dííííííííííííky

Re: Re: Re: Prolog k nové knize.

(Hana, 23. 8. 2013 6:46)

Pěkně napsané, první vaši knížku mám a druhou si moc ráda objednám a přečtu.

Re: Re: Re: Prolog k nové knize.

(Adrina, 23. 8. 2013 19:09)

jéééé, to bylo úžasné počtení, zastavení, zamyšlení se i nad sebou samotným,
jste opravdu skvělá osobnost, určitě knihu zakoupím.

Babička

(Terka, 22. 8. 2013 22:58)



Dobrý den,
tak konečně posílám váhy babičky.
1.7.2013 93,0
20.8.2013 89,7

Někdy to jde někdy moc ne, dlouhou dobu stojí na jedné váze. Ale myslím, že to zatím celkem jde. I přes to, že při výměně nějaké potraviny v jídelníčku nekouká na KJ a je jí jedno, že vyměněná potravina má méně či více KJ.
V příštím týdnu jsem jí naplánovala (i sobě) spalovací a mimořádné dny. abychom mohly vařit společně. Snažím se jí to naučit a vysvětlit, ale zatím jí to moc nejde

Výsledky

(Petra V, 22. 8. 2013 22:48)

Dobrý den,
po dlouhé době posílám tabulku a jsem mooc spokojená , sice mám ještě nějaké to kilo před sebou ,ale i za tohle jsem ráda. Okolí si toho všímá, což mi dost lichotí.
Jinak manžel který to semnou dodržuje má už 9 kilo dole a taky spokojen.

Meloun

(Lenka, 22. 8. 2013 10:42)

Holky, mám dotaz. Vím, že meloun je zelenina. kolik se ho ale může při dietě sníst? Protože meloun miluji, jsem schopna do málem sníst na posezení :)

Re: Meloun

(Eva, 22. 8. 2013 13:57)

je sladký, v dietě jej beru za ovoce

Výsledky

(Lenka Č, 21. 8. 2013 21:46)

15.7.2013 71,0
21.8.2013 66,7

Konečný výsledek

(Petra B2, 21. 8. 2013 21:32)

Dobrý den paní Evi,
omlouvám se, že píši až po měsíci, ale je čas prázdnin a dovolených, tak většinu času trávím s dětmi a PC zůstává téměř nedotčen . Snad to pochopíte.
Posílám Vám tabulku s doplněnými údaji. Za ty tři měsíce Vašeho jídelníčku jsem zhubla krásných téměř 13 kg,
v pase mám úbytek 18cm, přes boky 12 cm a přes stehno 10 cm.Do tabulky se mi nevešlo vše, nyní vážím 63,5 kg. Nějaké to kilíčko navíc ještě mám, pokusím se je časem shodit, ale pokud už to nepůjde, věřte, že jsem naprosto spokojená už nyní. Cítím se úžasně.
Jsem hrozně ráda, že jsem se
odhodlala Vám před několika měsíci napsat a že jste mi pomohla většiny nadbytečných kilogramů se zbavit. Za vše Vám strašně moc děkuji, jste úžasná .
Tímto se s Vámi loučím, ještě jednou mockrát děkuji.
Mějte se moc krásně a přeji spoustu dalších spokojených zákaznic. S pozdravem Petra

Re: Konečný výsledek

(Eva, 21. 8. 2013 21:34)

Peťko, moc děkuji za zprávu a dejte občas vědět, zda se daří výhu pěkně udržet, ale myslím si, že už nyní víte , jak na to, no a foto dát nechcete?

Výsledky

(Eva S3, 20. 8. 2013 21:56)

8.4.2013 130,5 kg
20.8.2013 115,6kg

Re: Výsledky

(Eva S3, 21. 8. 2013 19:55)

2.8.13 113kg
21.8.13 109 kg


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150

následující »