Návštěvní kniha 32
Návštěvní kniha 32
Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky - menu - asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.
Na došlé emaily odpovídám zpravidla do 60 hodin podle časových možností.
VZP uzavřela se mnou již podruhé smlouvu:
Ověřovací odkaz na stránku VZP - zkopírujte do vyhledávače:
http://www.vzp.cz/klienti/vyhody/slevy-u-partneru-vzp/slevy?kraj=zlinsky&tag=&tag2=&strana=2%29

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ A PÍSMO SE ZVĚTŠÍ.
My s Lenkou v TV - bály jsme se společně .
DOPORUČENÍ PRO NOVÁČKY:
Pročtěte si pořádně papíry u CD a tyto odkazy v menu tady na stránce, abych nemusela odpovídat na dotazy, které jsou tam zodpovězeny:
85 dotazů a odpovědí k dietě
86 a další dotazy a odpovědi k dietce
A)Je třeba nejdříve vyloučit , že tělo trpí nějakým neduhem, to zadržuje vodu.
B) Také se zamyslet , zda nemáte před menstruací, to vede přechodně k navýšení váhy a potom zase klesne.
C) Zácpa může být příčinou, to doporučuji čaj Reduktan a nízkotučný kefír navíc.
D) Poslední možnost je , že jste den před tím málo pila a tělo zadrželo vodu, tak dost pít a do 24 hodin to opadne.
E) Mírné kolísání je normální, nejsme stroje jsme živý organismus a mění se stále obsah vody v těle a obsah trávicího traktu.
F) Další možnost nyní na jaře a v létě je spálení kůže.
G) Také alergie způsobí v těle otoky sliznic, pozor na alergické reakce
Gramáže od Helenky Č z fotogalerie
40 g syrové rýže = 100 uvařené,
40g těstovin syrových = 100 uvařených,
35 g syrové čočky = 100 uvařené,
145 g masa syrového = 100 vařené (pečené),
ryba 161 syrová = 100 pečené ,
brambory jsou stejně.
O víkendech a ve středu neodpovídám na emaily,děkuji za pochopení. To dělám jídelníčky. Telefonovat je lepší ve všední dny od 10-12 hodin a odpoledne od 20 do 21 hodin.
Prostě já jsem to sem musela dát, jak to pěkně Hanka dala dohromady:
Hanka T. - heslo jídelního programu
1. Míň mysli a víc se snaž a buď trpělivá, to zvládneš. Nelituj se a snaž se.
2. Co nekoupím, to nesežeru.
3. Nežeru, ale jím, protože pak budu krásná.
4. Každý pohyb se počítá, i uklízím po rodině s radostí.
5. Sexem ke štíhlosti.
6. Pohyb venku v přírodě je nejzdravější.
7. Když se najíš nad plán, nezoufej, pohyb je kamarád, co Ti pomůže.
8. Stále hledej zajímavosti ze zdravé výživy a nepřestávej myslet.
9.Léto- místo svačinky mohu dát ovocnou zmrzku, ale jen malou. Zmražený jogurt nebo poxixované mražené ococe jsou lepší než nanuky z obchodu.
Zakopané chyby , které u některých dam způsobily stagnaci nebo navýšení váhy a cm.
1. Příliš dlouhé přestávky mezi jídly - prostě nedodržení intervalu, zase to uvrhlo tělo do zmatku a zvýšeného ukládání zásob
2. Plíživé navyšování porcí - myslím si, že mám všechno v očku a pomalu zvětšuji porce a občas je dobré si porci jen pro kontrolu převážit
3. Hřích stále častěji, nejdříve si dám něco nezdravého jednou za 14 dní, potom jednou za týden a ejhle , už obden - držte se toho, že jednou za 14 dní se to dá a častěji ne
4. Vůbec nesolím, vyloučení soli zcela z jídelníčku vede k poruchám těla v hospodaření s vodou a velkými výkyvy v jejím zadržování - trocha soli nevadí, ale jen trochu
5. Mám v jídelníčku psané pečivo, ale na co bych ho jedla, nebude mi chybět- naruší se dávkování sacharidů a tělo se uvrhne ve zmatek a více ukládá na zlé časy - i když je napsaná jen troška něčeho , spapejte to
6. nebudu navyšovat podle papírů, stačí mi porce základů - chyba, jídla je málo a tělo nechce pouštět zásoby.
7. Sním vše popdle jídelníčku, ale místo více porcí si dám jen tři větší, to mne nezabije a ušetří to čas, chyba plánování příjmu po celý den je důležité.
8. Budu cvičit jako nikdy v životě - tělo se přetíží, ze svalů se nestačí vyplavovat kyselina mléčná a hromadí se splodiny, tělo přepne do režimu ohrožení, sice cvičíte a stejně nehubnete - lepší je cvičit obden a obden dát klidový režim běžného života.
9. Čím rychleji poběžím, tím více spálím - pokud překročíte daný tep, budete spalovat vlastní svaly a cukry z krve, ale ne usazené tuky.
10. Také málo nápojů třeba na výletě nebo při velké práci způsobí zadržení vody, tělo se bojí smrti žízní a váha přechodně stoupne.
Paní Šárka s námi zhubla 22 kg
Vendulka zhubla 5 kg a hned se jí postava vytvarovala
Helenka zhubla 8,5 kg a neuvěřitelně omládla
Při dotazech pokud se nedovoláte, pošlete sms a já Vás vytočím, jak budu mít čas.
Sylvie zhubla o 31 kg a byla krásná nevěsta
Katka P:
- přesně po 5 měsících mám dole 29,5kg, na míry pas -29cm, boky -26cm, lýtka -8cm, stehna -19cm, paže -9cm.
Paní Lenka dala dolů pěknou řádku kg a je z ní kočka
Ivanka zhubla po 1. i 2. těhotenství s námi , je krásná maminka
6.3. - Některé emaily nechávám na zítra , prostě už nemůžu, uf.
Náhledy fotografií ze složky Lenka zhubla 11 kg a zmenšila nejvíce bříško
Komentáře
Přehled komentářů
Re: Ubytky
(Vendula, 16. 1. 2014 6:35)
Tak od 6.1....jedeme spolu.....
První týden mně to šlo krááásně dolů o 3kg. A rázem hups - víc než 1kg je zpět. :-)
Prostě jsme vyprázdnily obsah střev a vodu...
A nemůžeme chtít další týden také 3 kg....
Naše gramáže jsou myslím nastaveny tak na 1kg úbytku/ týden. Ikdyž opravdu to je undividuální!
A zeleninu navyšuji skoro u všeho. A nebo si ji i přidávám tam kde není. Já doufám, že to není takový prohřešek....říkám si, že mně zaplní žaludek skoro žádné kalorie, zvýší peristatiku střev, dodají vitamniny.... No samá pozitiva jsem si našla! :D
Přeji vám - nám hodně štěstí! :-)
Re: Re: Ubytky
(Začátek, 16. 1. 2014 6:37)Aha... :D Nějak mně to tady blbne! Reagovala jsem na paní Renatu - ZAČÁTEK !
Re: Re: Re: Ubytky
(Úbytky!!!!, 16. 1. 2014 6:39)
A tak kecááám! :D :D
Reakce byla na paní Danielu!
Omlouvám se......... (zmátlo mně, že se příspěvek správně nezařadil)
Re: Re: Re: Re: Ubytky
(Daniela, 16. 1. 2014 8:55)Díky Vendy, pochopila jsem že je to pro mě :D já se ne a ne přehoupnout přes tu 91 ..... ale je fakt že nemůžu po týdnu čekat zázraky :) přeji všem hodně uspěchů ;)
Pozdrav po čase
(Hana, 15. 1. 2014 21:54)
Dobrý večer, dnes mám váhu sice teprve na 96 kg, ale oproti původním 105,5kg už je to téměř :o))) 10kg dole (už to viditelně vnímá i mé okolí o))), ale samozřejmě i já především.
Moc děkuji za vše a přeji pohodové a úsměvné dny,
s pozdravem
Hanka, Klatovy
Re: Pozdrav po čase
(Vendula, 16. 1. 2014 6:30)
Hanko, gratuluji!
můžu se zeptat - jak dlouho vám to trvalo?
Začátek
(Renata R., 15. 1. 2014 22:53)
obrý den paní Evo,
včera to byl první týden co dodržují Váš jídelníček a mám dole 3 kg. Cítím se skvěle, necítím hlad, a když jo dám si mezíjídlo a je mi dobře.
Jsem moc ráda za Váš jídelníček váha jde dolů a já jsem nájezená nejvíc ráno.
Děkují
Renata R.
Začátek
( Katka Š, 15. 1. 2014 22:36)
Dobrý den Evi,
tak posílám první slíbené výsledky, měření, vážení .
Jídelníček je báječný a né nijak složitý. Skutečně to jsou potraviny, které běžně konzumuji
a mohu říci, že mi to vážně chutná.
1.1.2014 79,0
14.1.2014 76,3
chleba
(jana, 15. 1. 2014 21:56)Peču v pekárně vícezrnný chléb. Před chvilkou vypadal nádherně naskočený a teď koukám, že se během pečení úplně propadl. Nevíte někdo proč se to mohlo stát?
Začátek
(Petra B, 15. 1. 2014 21:43)
Dobrý den, posílám 1. výsledky po 14 dnech. Vím že je středa a nečekám že mi budete dnes odpovídat, ale zítra už nebudu na internetu, tak to posílám už dnes.
2.1.2014 68,3
15.1.2014 65,5
Začátek
(Jana K, 15. 1. 2014 20:54)Dobrý den paní Manďáková,předem se omlouvám za špatně odeslané emaily,jsem začátečník a zatím se učím pracovat s počítačem.Píši Vám hlavně kvůli tomu ,že jsem v sobotu odstartovala jídelníček.Jídlo navyšuji dle Vašich pokynů,jídla je dost,takže hlady netrpím.Zatím na Vás nemám žádný dotaz,veškeré info jsem našla na Vašich stránkách v otázkách a odpovědích.Mějte se krásně a brzo se ozvu s mími váhovými úbytky.Jana
Ubytky
(Daniela, 15. 1. 2014 19:12)Tak už od 6.ledna také dodržuji jídelníček. Jaké jste měly ubytky? šlo vám to stále postupně dolů nebo byly i výkyvy směrem nahoru.... já jsem po týdnu z 94,4 byla na 91,3 a pak mi to hoplo zase na 92,1..... a ještě dotaz jestli zeleninu taky musím držet přesně podle gramáže? V papírech mám třeba 88 g rajče ale dám si celé které má 130g je to chyba?
Děvčata,prosím je nějaká vaše diskuse i na Fb?Já s vámi ještě nehubnu,čekám na přepočet od Evičky,tak zatím studuju vše potřebné.Děkuji
problém s jídlem v práci
(Monika Č., 15. 1. 2014 17:19)Před svátky vánočními jsem dostala jídelníček od ledna jsem začla , dokud jsem byla doma šlo to dobře, jen jsem nastoupila do práce mám problém s dodržováním jídelníčku,nemám možnost si jídlo ohřát a část dne pracuji u stroje venku a pak mám takový hlad , že doma jak dorazím zblafnu co je po ruce , dopoledne se držím instrukcí, ale po práci už jsem hladová a než si navařím je 5 hodin od posledního jídla ....jak to řešíte díky.
Hraška nebo špaldová mouka
(Lenka, 15. 1. 2014 8:47)
Je rozdíl zda zahustíte hraškou či moukou, myslím nutričně ?
Naučila jsem se používat špaldovou mouku, ale jestli je hraška lepší, zkusíme ...
Děkuji Lenka
Re: Hraška nebo špaldová mouka
(Eva, 15. 1. 2014 9:55)
Hraška na zahušťování - jemná bez chilli a česneku
Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku.
Pokrmy připravené z Hrašky mají lahodnou chuť, krémovou hladkost a vysokou výživovou hodnotu. Svojí chutí uspokojí i náročné strávníky. Jídla z Hrašky jsou výjimečná i svoji vyšší stravitelností.
Hraška je skvělým pojivem v těstech a karbenátcích, proto umožňuje vynechání vajec. Slouží k přípravě základu pomazánek, dresinků, majonéz a bešamelových omáček na zapékání zeleniny.
Rozmíchání Hrašky na zahušťování pouze s vodou slouží také k přípravě těstíčka pro obalení nejen klasických řízků, ale i zeleniny či sýru.
Hraška neobsahuje lepek ani cholesterol,glutaman sodný, konzervanty ani barviva.
Složení: hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), sůl (40 % draslíku), směs koření, přírodní antioxidant (kurkuma).
Špaldová celozrnná mouka Obsahuje hodně hořčíku, vitamíny B a vitamín B17. Vitamín B17 působí jako prevence proti rakovině. Zrno pšenice špaldy není šlechtěno a tak obsahuje mnohem více důležitých živin pro lidský organismus než klasická pšenice. Špaldová mouka obsahuje relativně hodně nenasycených mastných kyselin a neobsahuje cholesterol. Špaldová celozrnná mouka dodává pečivu příjemnou oříškovou chuť. Špaldovou celozrnnou moukou můžeme tu bílou plně nahradit a získat tak mnohem výživnější pokrm.
Společným rysem všech obilovin je příznivý účinek na krevní oběh a nezpůsobení náhlého zvýšení hladiny glukózy v krvi. Proto jsou obiloviny vhodné i pro diabetiky. Obiloviny neobsahují cholesterol, obsahují jen nepatrné, a proto v podstatě optimální množství tuku. Neobsahují živočišné bílkoviny. Obilniny obsahují i velké množství vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Celozrnné obilniny uvolňují energii postupně a obsahují velké množství vitamínů, minerálních látek, vlákniny, sacharidů i bílkovin.
Živiny: Vitamín B1, vitamín B3, vitamín B17, Mangan, draslík, hořčík, vápník, železo, fosfor, zinek, síra, bílkoviny, prospěšné tuky - nenasycené mastné kyseliny, vlákniny, beta karoten, esenciální aminokyseliny - lysin, leucin, threonin,...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150
Co může být důvodem ke zvýšení váhy?