Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 23

 

Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky  - menu - asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

Na emaily odpovídám odpoledne a večer, dopoledne jsem v práci do 15.00.

 1 Moje zhubnutí navždy

 

 

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ A PÍSMO SE ZVĚTŠÍ.    

Už dnes je kniha k dispozici, takže si mne  budete moci brát s sebou v knižní podobě i na chaty a chalupy, prostě za vámi vlezu všude i na nejmenší místnůstku, kdo tam čtete, cha, cha.
Text bude 215 stránek a 6 stran barevných fotografií.
Tak kde by ji potom chtěl, můžete psát předběžbé objednávky na emailu kniha.eva@seznam.cz

Prosím, pište do emailu své adresy, abych to nemusela hledat v papírech.

 

kniha.jpg

OBSAHUJE UCELENÝ POHLED NA ZDRAVOU STRAVU REALIZOVATELNOU Z NABÍDKY BĚŽNÝCH OBCHODŮ A JÍDELNÍČEK NA 5 DNÍ K VYZKOUŠENÍ A MNOHO ZDRAVÝCH RECEPTŮ, KTERÉ S DĚVČATY POUŽÍVÁME.

ALE JÍDELNÍČEK NA MÍRU TO NENÍ, TEN SE MUSÍ KAŽDÉMU UDĚLAT EXTRA.

Cena je 295 včetně poštovného a balného.  Už chystám ale druhý díl, o tom, jak se cítit mladší a vitálnější do co nejvyššího věku. 

 

sejmout.jpg  

Ověřovací odkaz na stránku VZP:

 

Náhledy fotografií ze složky Sportovní pomůcky, sportovní potřeby


 

Komentáře

Přehled komentářů

Po kontrole lékařky

(Petra M. , 15. 10. 2010 7:24)

Dobrý den,
tak včera jsem byla na kontrole s cukrovkou. Dole mám po necelých čtyřech týdnech 6 kg dole. A HbA1 mi šel také dost dolů - pře 5 týdny 5,5 a včera 5,1. Paní doktorka mě pochválila a následně i Vás Evi. Jídelníček je pro mě s cukrouvkou sestavený perfektně, udržuje hladinu cukru v krvi v rovině. Nemám hlad, jen občas dám malinké mezijídlo. Zatím moc díky. Příští týden napíšu. Bude to měsíc hubnutí s Vámi, je mi skvěle. Mám už kalhoty o velikost menší. Za dalších šest týdnů jedu opět na kontrolu, tak uvidíme.
Díky moc.

Re: Po kontrole lékařky

(Eva, 15. 10. 2010 8:46)

Tak děkuji za pochvalu, já , jak jsem psala, jsem s těmi jídelníčky začala kvůli vlastnímu náběhu na cukrovku a vysokému tlaku. Stejně je mi záhadou, proč , když někomu cukrovka začíná, nedají lékaři tomu člověku také nějaký takový jídelníček, aby si slinivka odpočala a ještě pár roků se člověk dal do pořádku.

1.týden pryč

(Gábina, 15. 10. 2010 7:58)

Dobrý den Evi,tak se hlasim po týdnu jidelníčku.Hlad nemam vubec,ale dnes jdu na prvni noční,tak uvidime.Váha na počatku 91,9 nyní 88 kg.Jsem velmi spokojena.Zdravim

Re: 1.týden pryč

(Eva, 15. 10. 2010 8:43)

To jsem ráda, jen ta noční s tím asi trochu pohne nahoru a pravda se plně ukáže až po nočních směnách za dva dny.

Jen tak něco pro radost a volné chvíle

(Eva, 14. 10. 2010 8:13)

V průběhu prvních dvou měsíců cvičte denně, pak když začnete zaznamenávat změny, stačí pět minut třikrát týdně. Pokud není uvedeno jinak, cvičíme každý cvik 5–15krát, počet cviků přidáváme postupně.

Před začátkem cvičení „rozehřejte“ tvář – namažte ji kosmetickým olejíčkem nebo mastným krémem a zlehka poklepte konečky prstů po čele, tvářích, bradě.
Na noc střídejte normaderm noční, mandlový nebo olivový olej a oční krém každý den.

Cvičení pro krk.

Rozcvička. Překřižte ruce před obličejem, dlaň pravé ruky máte na levé tváři, dlaň levé ruky na pravé. Zlehka poklepávejte po tvářích, potom přejděte ke krku, postupujte zdola nahoru, asi jednu minutu.

Žirafa. Vystrčte kupředu spodní čelist, trochu přitom zdvihněte podbradek. V napjatém stavu s pomocí natažených krčních svalů napočítejte do pěti a uvolněte se.

Jablko. Zvedněte hlavu a otevřete ústa, jako byste chtěla kousnout do jablka, které před vámi visí na větvičce. Opatrně přitom co nejvíc napněte krční svaly. Po pěti sekundách se uvolněte.

Lev. Vyplázněte jazyk a přidržte prsty koutky úst. Opět co nejvíce napněte krční svaly na pět sekund a uvolněte se. Opakujte 3-10krát.

Pták. Sedněte si. Otočte hlavu vlevo, ramena zůstávají na místě. V co největším napětí krčních svalů vytrvejte do pěti a uvolněte se. Denně cvičte 3-6krát na každou stranu.

A nakonec: každý den provádějte masáž – něžnými krouživými pohyby pravé ruky masírujte levou stranu krku zespoda nahoru a potom i stranu pravou.

Cvičení podbradku

Kachna. Podržte prsty koutky úst a pokuste se spodní ret „spustit“ co nejníže. Svaly podbradku co nejvíce napněte, po pěti sekundách uvolněte.

Veverka. Roztáhněte spodní ret s pomocí prstů vložených do koutků. Napněte svaly podbradku, počítejte do pěti, povolte.

Delfín. Přitlačte prsty pravé ruky zespodu k podbradku a snažte se proti jejich tlaku otevřít ústa. Opět počítejte do pěti a uvolněte se.

Nakonec proveďte masáž. Oběma ukazováčky postupujte od středu podbradku krouživými pohyby do stran.

Cvičení pro rty

„O“ (jako Marilyn Monroe). Vyslovte zvuk O s ústy pěkně do kroužku. Napněte přitom svaly kolem úst, za pět sekund uvolněte a opakujte 5-10krát.

Ještěrka. Přitiskněte rty k zubům a v co největším napětí vytrvejte do pěti, pak povolte. Celkem 5-8krát.

Polibek. Ústa jako k polibku a rty vyšpulte co nejvíce. Počítejte do pěti a po uvolnění opakujte 5-8krát.

„U“ Hlasitě vyslovte U a postupně napínejte ústní svaly. Po pěti vteřinách a uvolnění zopakujte 5-8krát.

Pokud budete cvičit pravidelně, pocítíte už po týdnu zpevnění obličejových svalů. A to znamená, že jste na „zpáteční cestě“ ke svému mládí..

• vrásky kolem očí: vykulte oči jak nejvíc to jde, rychle mrkejte (tím podpoříte lymfatický oběh kolem nich)
• povislá víčka: povytáhněte prstem obočí a pomalu mrkejte
• vrásky kolem úst: semkněte rty jako při polibku
• povislé koutky: nafoukněte tváře, nasaďte úsměv široký až ke spánkům
• dvojitá brada: roztáhněte rty co nejvíc do stran (vyslovte široké "é") a vysuňte spodní ret dopředu a dolů

1.měsíc

(Hana B2, 13. 10. 2010 21:38)

Dobrý den Evo,
tak zítra to bude měsíc, co jsem se pustila do dietky a tak posílám hlášení ("váhovou" tabulku přidávám v příloze).

14.9.2010
váha - 116,4 kg
obvod pasu - 113 cm
obvod prsou - 128 cm
obvod boků - 135 cm

13.10.2010
váha - 108,6 kg
obvod pasu - 107 cm
obvod prsou - 122 cm
obvod boků 127 cm

Největší radost jsem měla minulý týden, když jsem našla doma dřív malé kalhoty a já je oblékla.
Momentálně se potýkám s nějakou rýmou , ale jinak se cítím báječně.

Děkuji!

Hanka B

Re: 1.měsíc

(Eva, 14. 10. 2010 8:11)

Hani, parádní.

Tibetská houba

(Elena, 13. 10. 2010 13:21)

Všechny zdravím!Dnes jsem si donesla domů tibetskou houbu, ale dočetla jsem se , že se musí pít večer a už se nesmí nic jíst tak jak to tedy je? A asi bych to měla započítat do jídelníčku nebo co? Mám to počítat jako polot. mléko? Tak jsem zvědavá co se bude dít!

Re: Tibetská houba

(Eva, 13. 10. 2010 14:47)

Eli, já ji mám od Zlatky Z2, piji ji asi teda blbě dopoledne na svačinku, ale klidně to změním, někde ten názor ověř,kdy to pít. Poprvé mne trochu bolelo po ní břicho.
Víš,jak si to dělám já? Dám si do sklenice to mléko a k němu decku jahodového nízkotučného kefírového mléka a mám to jako svačinu. Tak bys to mohla použít na to navyšování, jak jsme se bavily spolu do telefonu.

Re: Re: Tibetská houba

(Elena, 13. 10. 2010 16:41)

Tak Evi, do teď jem šmírovala po netu a zjišťovala jak na to. No a většinou všude píšou, že nejlepší účinky jsou, když se kefír pije večer a už se nic po vypití nic nejí. Tak nevím. Vlastní zkušenosti zatím nemám.Jo a má se to pít 20 dní a 10 dní pauza, ale to asi víš.

Re: Re: Re: Tibetská houba

(Eva, 13. 10. 2010 17:09)

Tak jo, já to změním a dneska si to dál po ovoci jako večeři, ale mléko pít až za dvě hodiny po ovoci, tedy myšleno čisté mléko nezakysané.

Re: Re: Re: Re: Tibetská houba

(Markéta H, 13. 10. 2010 18:51)

Můžu se zeptat, co to je a k čemu je to dobré?

Re: Re: Re: Re: Re: Tibetská houba

(Eva, 13. 10. 2010 20:42)

Tibetská houba je prospěšná lidskému zdraví
- stimuluje imunitní systém
uzdravuje:
- choroby srdce, rozkládá cholesterol v cévách
- slinivku, játra a slezinu
- žlučník, čistí žlučovody a rozkládá žlučové kameny
- žaludek, střeva, dvanácterník a hojí vředy
- ledviny a kontroluje močové cesty
reguluje:
- obranné látky organismu
- tlak krve
pomáhá při léčbě:
- vyvíjí antibiotika a hojí záněty organismu
- brzdí vývoj metastáz
bojuje s negativními vlivy civilizačního prostředí:
- zpomaluje stárnutí
- zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresem
Stručný návod k pěstování tibetské houby
Pro jednu osobu:
Polévkovou lžíci houby zalijeme 1/4 litrem nesvařeného polo- nebo plnotučného mléka. (Doporučuji čerstvé, ne trvanlivé mléko).
Sklenici nezavíráme víčkem, pouze překryjeme gázou nebo papírovým ubrouskem, upevníme gumičkou a necháme odstát 24 hodin při pokojové teplotě.
Po 24 hodinách důkladně, ale opatrně zamícháme dřevěnou nebo plastovou lžící a scedíme přes plastový cedník. Houba se nesmí v žádném případě dostat do styku s kovem!
Houbu, která zůstane na cedníku, propláchneme odstátou vodou (ne přímo z kohoutku, doporučuji převařenou vodu pokojové teploty, nebojte se při proplachování houbu vzít do ruky, nemačkat), vrátíme zpět do vypláchnuté sklenice a opět přelijeme mlékem.
To provádíme 20 dnů. Na houbě se nesmí vytvořit sliz; pokud se již objevil, takové mléko se nedoporučuje pít, mohlo by dojít k bolesti břicha, popř. k průjmu. Mléko se opět začne pít, až se houba zbaví slizu propráním pod tekoucí vodou.
Pozn. co se slizu týče - kefír určený k bezproblémové konzumaci by hlavně neměl zapáchat!
Mléko se pije každý večer před spaním. Po vypití by se už nemělo nic jíst. Po 20 dnech se dělá desetidenní přestávka. Kůru je nutné opakovat tak dlouho, dokud se nedostaví zřetelné zlepšení zdravotního stavu.
Je důležité, aby houba byla vždy zalita mlékem, jinak zhnědne až zčerná, mléko zapáchá, a houba ztrácí zdravotní účinky.
Během 10ti denní přestávky je možné houbu uchovat ve sklenici s vodou v lednici, doporučuje se přidat trochu mléka. Zhruba co dva až tři dny by se měla propláchnout a dát do nové čisté vody (opět ne přímo z kohoutku). Podle některých návodů ji lze i zmrazit, ale osobně nedoporučuji.
Zdravá houba se po několika dnech zdvojnásobí. Protože je opravdu cenná - neměla by se v žádném případě vyhazovat! Může se poskytnout dalším zájemcům, je možné ji i sníst.

Převzato z www.houby-tibet.estranky.cz

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tibetská houba

(Markéta H, 13. 10. 2010 21:16)

Ty jo, opravdu zajímavé! Díky za info. Je těžké ji sehnat?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tibetská houba

(Eva, 13. 10. 2010 21:33)

Na těch sránkách, co jsem tam dala jako zdroj jde i objednat. Já ji mám protekčně od Zlatky, ale pěstuji ji už docela dobře.

2.týden

(Milena M2 46 let, 13. 10. 2010 17:32)

Za první týden jsem měla dole 1,8kg.
Nyní jsem měla druhý. Nestihla jsem v neděli napsat.Ten týden to dalo dolů 1,15kg.Je to skvělé.
Takže z původních 90 mám 87,1 kg.
Přidala jsem trochu sportu, ať to nevypadá,že nic nedělám a jenom jím.Cítím se skvěle a doma mi všichni fandí.Mějte se hezky a zase se ozvu.Milena

Lunární kalendář - Aleně i Evě

(Soňa, 12. 10. 2010 21:05)

... ať koukám, jak koukám, vidím den půstu až na 14. (slovy: čtrnáctého) :-))
Ale ovocný den si klidně můžeme dát i zítra, to jo!!!

Re: Lunární kalendář - Aleně i Evě

(Alena, 13. 10. 2010 17:32)

si jsem se přehlédla. Aspon dám dva čistící dny za sebou..

10.týden

(Iva W, 13. 10. 2010 14:57)

Dobrý den paní Evo.Zasílám Vám desátý týden mého hubnutí.V pase mám 78cm.Prosím o posouzení.Děkuji a hezký den.

S pozdravem Iva
Pas před hubnutím pas 95cm
2.8.2010 80,0 BMI 29,38
12.10.2010 65,4 BMI 24,02


Re: 10.týden

(Eva, 13. 10. 2010 16:05)

Ten pas svědčí o zdravém zhubnutí, kdy budete končit?
Prostě jste dobrá.Možná se dočkám i fotek?


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

následující »