Jdi na obsah Jdi na menu
 


Srpnová až říjnová návštěvní kniha 2012

Pokračování je nyní v Návštěvní kniha 31

 

Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky  - menu - asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

Na došlé emaily odpovídám zpravidla do 60 hodin podle časových možností.

 1 Moje zhubnutí navždy

 

 

VZP  uzavřela se mnou již podruhé smlouvu:

Ověřovací odkaz na stránku VZP - zkopírujte do vyhledávače:

http://www.vzp.cz/klienti/vyhody/slevy-u-partneru-vzp/slevy?kraj=zlinsky&tag=&tag2=&strana=2%29

 
vzp.jpg

 

 

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ A PÍSMO SE ZVĚTŠÍ.    

 

My s Lenkou v TV - bály jsme se společně .

www.ceskatelevize.cz

 

 

 

 

 

    DOPORUČENÍ PRO NOVÁČKY:

Pročtěte si pořádně papíry u CD a tyto odkazy v menu tady na stránce, abych nemusela odpovídat na dotazy, které jsou tam zodpovězeny:
 

85 dotazů a odpovědí k dietě
86 a další dotazy a odpovědi k dietce

Co může být důvodem ke zvýšení váhy?

A)Je třeba nejdříve vyloučit , že tělo trpí nějakým neduhem, to zadržuje vodu.
B) Také se zamyslet , zda nemáte před menstruací, to vede přechodně k navýšení váhy a potom zase klesne.
C) Zácpa může být příčinou, to doporučuji čaj Reduktan a nízkotučný kefír navíc.
D) Poslední možnost je , že jste den před tím málo pila a tělo zadrželo vodu, tak dost pít a do 24 hodin to opadne.
E) Mírné kolísání je normální, nejsme stroje jsme živý organismus a mění se stále obsah vody v těle a obsah trávicího traktu.

F) Další možnost nyní na jaře a v létě je spálení kůže.

G) Také alergie způsobí v těle otoky sliznic, pozor na alergické reakce

 O víkendech a ve středu neodpovídám na emaily,děkuji za pochopení. To dělám jídelníčky. Telefonovat je lepší ve všední  dny od 10-12 hodin a odpoledne od 20 do 21 hodin.

Prostě já jsem to sem musela dát, jak to pěkně Hanka dala dohromady:

Hanka T. - heslo jídelního programu                    

1. Míň mysli a víc se snaž a buď trpělivá, to zvládneš. Nelituj se a snaž se.
2. Co nekoupím, to nesežeru.

3. Nežeru, ale jím, protože pak budu krásná.
4. Každý pohyb se počítá, i uklízím po rodině s radostí.

5. Sexem ke štíhlosti.

6. Pohyb venku v přírodě je nejzdravější.
7. Když se najíš nad plán, nezoufej, pohyb je kamarád, co Ti pomůže.

8. Stále hledej zajímavosti ze zdravé výživy a nepřestávej myslet.

 9.Léto- místo svačinky mohu dát ovocnou zmrzku, ale jen malou. Zmražený jogurt nebo poxixované mražené ococe jsou lepší než nanuky z obchodu.

Zakopané chyby , které u některých dam způsobily stagnaci nebo navýšení váhy a cm.

1. Příliš dlouhé přestávky mezi jídly - prostě nedodržení intervalu, zase to uvrhlo tělo do zmatku a zvýšeného ukládání zásob
2. Plíživé navyšování porcí - myslím si, že mám všechno v očku a pomalu zvětšuji porce a občas je dobré si porci jen pro kontrolu převážit
3. Hřích stále častěji, nejdříve si dám něco nezdravého jednou za 14 dní, potom jednou za týden a ejhle , už obden - držte se toho, že jednou za 14 dní se to dá a častěji ne
4. Vůbec nesolím, vyloučení soli zcela z jídelníčku vede k poruchám těla v hospodaření s vodou a velkými výkyvy v jejím zadržování - trocha soli nevadí, ale jen trochu
5. Mám v jídelníčku psané pečivo, ale na co bych ho jedla, nebude mi chybět- naruší se dávkování sacharidů a tělo se uvrhne ve zmatek a více ukládá na zlé časy - i když je napsaná jen troška něčeho , spapejte to
6. nebudu navyšovat podle papírů, stačí mi porce základů - chyba, jídla je málo a tělo nechce pouštět zásoby.
7. Sním vše popdle jídelníčku, ale místo více porcí si dám jen tři větší, to mne nezabije a ušetří to čas, chyba plánování příjmu po celý den je důležité.
8. Budu cvičit jako nikdy v životě - tělo se přetíží, ze svalů se nestačí vyplavovat kyselina mléčná a hromadí se splodiny, tělo přepne do režimu ohrožení, sice cvičíte a stejně nehubnete - lepší je cvičit obden a obden dát klidový režim běžného života.
9. Čím rychleji poběžím, tím více spálím - pokud překročíte daný tep, budete spalovat vlastní svaly a cukry z krve, ale ne usazené tuky.

10. Také málo nápojů třeba na výletě nebo při velké práci způsobí zadržení vody, tělo se bojí smrti žízní a váha přechodně stoupne.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Výsledky

(Zdenka Z, 10. 9. 2012 21:03)

30.7.2012 82,3
9.9.2012 73,9
Dobrý den, paní Evo



v příloze zasílám kontrolu váhy. Minulý týden když se váha zastavila tak jsem v pátek nasadila bílý den poté scharidový a mimořádný

tak se váha pohnula.



Zatím nashledanou



Zdenka Z

Pikantní brambory rada

(Eva H., 10. 9. 2012 15:39)

Dobrý den, zítra mám mít pik.brambory z níže uvedených brambor. Můžu se zeptat, jak jste je dělaly? MOc děkuji EVa
(4 porce = 800 g brambor,1 velká mrkev,150 g uzené slaniny, 2 červené cibule, 1 zelená paprika, 200 g zelených fazolí, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, petželka)

3,5 měsíce

(Božena K, 9. 9. 2012 21:43)

Dobrý den, Evičko.



Píši Vám po delší době, abych se pochlubila výsledky zdravého jídelníčku. Začínala jsem na 84 kg a nyní vážím 72 kg, pas 87 cm, boky 101 cm. Stravování podle Vašeho dietního plánu jsem ukončila zhruba před měsícem na váze 74 kg. Poté jsem začala jíst podle svého jídelníčku při dodržování zásad, které jsem získala od Vás, a dosáhla nynější váhy. Můj BMI 26,45 je sice trochu zvýšený, ale jsem spokojená, a váhu již nemám potřebu s ohledem na svůj věk dál snižovat. Způsob zdravého životního stylu, včetně mírného cvičení, však budu i dál dodržovat. Začátkem srpna jsem byla na pravidelné zdravotní prohlídce kvůli řidičskému průkazu, a potěšila jsem sebe i svou paní doktorku snížením cholesterolu i tuku v krvi.
Když to nyní píši, vzpomněla jsem si na svou známou, ke které chodím jedenkrát za měsíc. Se svou dietou jsem se jí pochopitelně svěřila, protože patří mezi ženy dietářky (vážily jsme stejně 84 kg). V té době zrovna držela dietu „rýžovou“, která slibovala úbytek váhy 5 kg za týden. Říkala, že výhled v řádu měsíců je pro ni nestravitelný. Po čtrnácti dnech s dietou skončila, shodila 2 kg, a dnes má opět 84 kg. Můj výsledek považuje za zázrak, a hlavně to, že si váhu nenásilným způsobem udržuji.
Jsem moc ráda, že jsem se na Vás obrátila. Přijetím zdravého životního stylu jsem nejen ubyla na váze, ale získala jsem více sebevědomí, upevnila zdraví a dobrý životní pocit vůbec.

S pozdravem Božena

Re: 3,5 měsíce

(Eva, 9. 9. 2012 21:45)

Boženko, moc gratuluji, na zvýšené BMI kašlete, pocity jsou dobré a výsledky krve také, tak to svůj účel splnilo, pááá a občas se taky ozvěte, jak se máte.

Výsledky

(Radka S, 9. 9. 2012 21:35)

Dobrý den, ve středu 5.9. 2012 jsem ukončila dietní plán. Vím, že předčasně, ale jsem již se svou váhou spokojena. Shodila jsem 7,5 kg. Snažím se jíst pravidelně, střídmě. Doufám, že mi to dlouho vydrží. Ještě jsem se neměřila. Děkuji Vám za spolupráci a přeji hodně spokojených zákazníků.

Řízek

(M., 8. 9. 2012 23:10)

Dobrý den, Evi a ostatní hubnulky,
chtěla bych se zeptat, zda - li "je povolen" řízek - kýta, obalená ve vajíčku a strouhance z cel. pečiva a udělaná na pánvi bez tuku? Příloha: zelenina.
Dnes jsme byli na akci, kde všichni papkali ten "úžasně" přepálený - já jsem odolala, ale měla bych chuť na zdravější variantu.
Děkuji a zdravím...

Re: Řízek

(Eva, 9. 9. 2012 20:48)

Ano šlo by to, taky se dá upéct na gunkci chips

Jídelníček

(Katka, 9. 9. 2012 11:39)

Dobrý den Evičko, nevím, jeslti dneska můžu poslat meila, tak nejprve píši sem. Chtěla bych totiž tchyni nadělit k narozeninám jídelníček, já sama jsem s Vámi zhubla 20 kg, váhu si držím, fotečky jsem už posílala. A nevím, jestli o víkendu na meilik chodíte, nebo ne. Děkuju moc Katka

Re: Jídelníček

(Eva, 9. 9. 2012 20:47)

Napište mi někdy v úterý večer, mám tam tolik emailů, že se prvně musím tím množstvím nějak prokousat, chtěla jsem si o víkendu odpočinout, tak jsem to neřešila a zítra se z toho asi zblázním.

Pozdrav

(Hanka T., 7. 9. 2012 18:46)

Ahoj holky, zdravím vás všechny ze slunného ostrova Zakynthos, už jsme taky potřebovali vypadnout.. Váhu teda nemám, ale věřím, že množství vyváží pohyb, plaveme v moři, lozíme po horách, ráno chodím běhat po pláži - to je nejlepší! Jídlo úžasné - ochutnala jsem souvlaki, což je prakticky špíz, ale bez zeleniny, tu dávají bohatě kolem jídla, nejlepší je řecký salát s feta sýrem a překvapilo mě, jak tu mají velký výběr tmavého pečiva, dokonce i celozrnný chleba, co kupuji u nás, ale tady 4x dražší. Ještě se chystám na mousaku, což je zapečený lilek, brambory, mleté maso, bešamel a sýr. Takže jídlu, pohybu a volnu zdar!

Re: Pozdrav

(Elena H., 7. 9. 2012 20:31)

Tak si to, Hani, hezky užijte a až se vrátíte, ať Vám ta mrška ( váha ) ukáže samá hezká čísla. A když tam bude něco navíc, přeci nejde o život, hlavní je si pěkně odpočinout a zrelaxovat, s nějakým tím dekem navíc si hravě poradíte, jako většina z nás, díky radám Evičky. Hezkou dobrou noc tam někde v dáli.

Re: Pozdrav

(Eva, 8. 9. 2012 9:30)

také zdravím, no Vy se máte.

Míry

(Terka O., 7. 9. 2012 11:28)

Tak já se hlásím zase cca po týdnu :-)
14.8.2012 - 68,0
7.9.2012 - 63,5

Teď váha nějak stojí, co jsem pročítala rady, tak to asi bude tím že málo piju. Mění se mi teď denní režim a mám pocit, že to moc nezvládám, snad se do toho brzo dostanu, mým cílem je ještě tak 5kg.

VacuShape

(jana, 5. 9. 2012 8:40)

Měla bych prosbu. Je VacuShape vůbec k ničemu? Má někdo zkušenosti? Děkuji

Re: VacuShape

(Marcela K., 5. 9. 2012 12:36)

Jani,já jsem na vacushape chodila asi před rokem a půl.Měla jsem permanentku na 20 vstupů,slibované změny,které měly být viditelné po 10 vstupech při pravidelném chození 3xtýdně nikde.(Dokonce trenérka co tam pracuje říkala,že to je znát už po 8 vstupech).A když to nebylo vidět ani po 20 vstupech,tak jsem dál nepokračovala.Nevím,třeba kdybych chodila déle nějaké změny by možná byly,ale že by neubyl ani jediný cm za 6 týdnů mně přišlo divný.Lidi,kteří tam chodili, si mezi sebou v šatně říkali jak je to skvělý,ale moje zkušenost je jiná.Pro mně to byla ztráta času.

Re: Re: VacuShape

(Eva, 5. 9. 2012 15:20)

Chodila jsem před zlomením nohy, zlepšila se kondice, ale změny žádné, no nevím, byl to pohyb, ale na kole se mi to líbí víc.

Re: VacuShape

(Terka O., 7. 9. 2012 11:27)

Kamarádka chodila a strašně si to chválila, prý měla nohy jako laňka, krásně pevné, zmizela celulitida... ale co přestala tak se jí to praktiky vrátilo, i když asi ne v takové míře. Každopádně je to hodně finančně náročné, spíš bych investovala do orbitreku (elipticalu) a je-li to možné tak cvičila doma... já zatím na něj stále šetřím :-) taky jsem zkoušela takové ty stroje, které prakticky cvičí za vás a závěr je takový, že si to člověk musí vydřít sám... nějaké cm ubydou, i váha, ale ne moc a ten sport je jistější.

ach jo

(simona, 6. 9. 2012 9:17)

Poslední krásný dny,který bych normálně trávila venku na kole,inlainech atd. tak mám po.... V pondělí jsem byla s kamarádkou bruslit a srazil mě ošklivě blbec bruslař...,skončila jsem s krunýřem na krku,klidovím režimem a to minimálně na 14. dní. holky ani nevíte,jak mě to naštvalo!! ach jo a to ani nemluvim o tom,že mám dvouletýho syna,kterej potřebuje hodně pozornosti a nechápe,že mi něco je.

Re: ach jo

(Dagmar, 6. 9. 2012 10:50)

Milá Simčo,
jaké ach jo..? Mohlo to přece dopadnou i daleko daleko hůř, pamatuju i smrt na koleč.bruslích (blbý pád na hlavu bez přilby a následné krvácení do mozku). Takže seberte všechen optimismus a radujte se, že jen tak...
na všem špatným se musí najít něco dobrého... přeju brzké uzdravení.

Re: Re: ach jo

(simona, 6. 9. 2012 15:18)

to máte pravdu,tak děkuju za povzbuzení.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44

následující »