Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 21

Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky  - menu - asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ, PÍSMENKA SE ZVĚTŠÍ A LÉPE SE ČTE. 

 

Náhledy fotografií ze složky Jarmilka zhubla 20kg


 

Komentáře

Přehled komentářů

Re: Něco tloušťce a ještě Evě posílám foto, obojí je z netu

(Draha pokračování, 19. 6. 2010 21:48)

Mozek
Obézní mají větší riziko mozkové mrtvice. Nadbytečný tuk se zjednodušeně řečeno ukládá do cév. Když se pak utrhne, může zacpat cévu, která vyživuje mozek. Výsledkem je ochrnutí, ztráta řeči, i smrt. Už lidem se středně těžkou nadváhou hrozí cévní mozková příhoda třikrát víc než štíhlým.
Na riziko upozorňuje krevní tlak vyšší než 140/90 a zvýšená hladina LDL cholesterolu v krvi. Špatné je, když chybí fyzická aktivita.
Oči
Ilustrační fotografieObezita se považuje za rizikový faktor takzvané věkem podmíněné makulární degenerace, vážného onemocnění očí, kdy hrozí poškození zraku. Věkem podmíněná makulární degenerace je nejčastější příčinou ztráty zraku u lidí starších 55 let v rozvinutých zemích, neléčená nemoc je jistou cestou k slepotě. Jak název choroby napovídá, makula se poškozuje zejména s postupujícím věkem.
Nemocní s diabetem a vysokým tlakem mohou také trpět jinou chorobou sítnice, retinopatií. Vzniká poškozením cév vyživujících sítnici. V těžkých případech dochází ke krvácení do sítnice, až slepotě.
Některé studie prokázaly, že lidem, kteří výrazně zhubli, se snížil nitrooční tlak. To například znamená, že jsou méně ohroženi zeleným zákalem.
Srdce
Vysoká hladina tuků v krvi vede ke kornatění cév, které se nejčastěji projevuje na srdci. Pokud se některá z věnčitých tepen uzavře, propukne smrtelně nebezpečný infarkt.
Kdyby lidé udrželi BMI pod 25, snížil by se počet úmrtí na infarkt a jiné komplikace aterosklerózy (kornatění tepen) o 15 až 30 procent. Infarkt hrozí víc lidem s obezitou zvanou jablko. Je o něco častější u mužů.
Tuky se ukládají zejména v oblasti břicha, nebezpečné přitom nejsou ty viditelné, které můžeme nahmatat. Mnohem zákeřnější jsou vnitřní, nazývané odborně viscerální. Usazují se kolem orgánů a uvolňují do těla škodlivé látky, které podporují rozvoj cukrovky a nemoci srdce.
Zda jste ohroženi infarktem, můžete zjistit sami, aniž byste museli do ordinace. Spolehlivou metodou je změření obvodu pasu pomocí krejčovského metru. U žen se za mírné riziko považuje hodnota nad 80 centimetrů, za výrazné riziko odborníci pokládají obvod nad 88 centimetrů. U mužů jsou to hodnoty 94, respektive 102 centimetrů a více.
Ukázal-li váš metr taková čísla, je načase zamyslet se nad svým jídelníčkem a zřejmě bude třeba přehodnotit případný záporný vztah k pohybu.
Slinivka břišní
Obezita spojená s dalšími faktory snižuje citlivost organismu na inzulín produkovaný slinivkou břišní. Ta se vyčerpává a důsledkem často bývá cukrovka, odborně diabetes 2. typu. Cukrovka chodí s obezitou ruku v ruce, lékaři často tyto dvě nemoci od sebe neoddělují a léčí je najednou
Podle výpočtů by stačilo, aby si lidé udrželi zdravou váhu, to by pak trpělo cukrovkou o 64 procent mužů a 77 procent žen méně. U žen je vysoká hmotnost v tomto směru nebezpečnější.
Pohlavní orgány
U velmi obézních mužů se snižuje funkce pohlavních orgánů, u žen se naopak objevují mužské pohlavní rysy jako zvýšené ochlupení v obličeji nebo na prsou, může také hrubnout hlas. Zřejmě přemíra mužských pohlavních hormonů v těle způsobuje také problémy s plodností - obézní žena s BMI nad 30 má asi třikrát nižší plodnost. Po zhubnutí se plodnost může obnovit.
Klouby
Nadměrnou zátěží trpí klouby. Obézní lidé se málo hýbou, což se podílí na rozvoji osteoporózy, tedy řídnutí kostí. Postihuje po menopauze zejména ženy. Obézním lidem rychle mizí chrupavky a nastupuje artróza, nejčastěji zasahuje kyčle a kolena. Lidem s problematickou váhou se do kloubů ukládá víc kyseliny močové, následkem je nemoc zvaná dna. Kvůli ní je pohyb obtížný a bolestivý.

Re: Re: Něco tloušťce a ještě Evě posílám foto, obojí je z netu

(Draha pokračování, 19. 6. 2010 21:48)

Takže , Evičko, měla jsi ve všem pravdu a já jsem ráda, že už hubnu.

Díky za útěchu a výsledky oběma

(Eva, 19. 6. 2010 19:30)

Teda Ivetko, docela by mne zajímal pas, vím z těch fotek, že jste byla ten typ jablíčka, zmenšil se?
Verčo, normální rekordmanka, já budu proti vám, kočky, za chvíli břídil, tak jdu po cvičení papat grilovaný sýr a oblohu a cel.chlebíček.

Evi zdravim!!

(Iveta- londyn, 19. 6. 2010 17:09)

Evicko nesmutnete, kluk je sikovnej a urcite si poradi, navic nabere zivotni zkusenosti a rozhled, uzije si srandu a volnost. Ani se nenadejete a bude zpet :-)).Jinak vaha stale klesa, citim se fajn a je to uz na me hodne videt. Znami a rodina rikaji ze je to uz hodne videt tak me to moc tesi!

Ještě něco, než pojedu na cvičení

(Eva, 19. 6. 2010 16:01)

Dost toxinů z těla se ukládá do tuku v těle, jak hubneme, toxiny se uvolňují, dejte vždy po deseti dnech jídelníčku první 3 detoxikační dny a zase jeďte dál.
1.den - kopřivový a jiné bylinné čaje a cel.pečivo co tři hodiny.
2.den - ovocné šťávy a k obědu nějaká bílkoviny
3.den bílý

Víkendové zdravíčko

(Eva , 19. 6. 2010 10:12)

Nalámejte si na talíř malé kousky brokolice - může být i 5 minut dušená v páře, ale měla by ještě křupat - a chroupejte ji pomalu a pečlivě kousejte, hned přiůpíši proč.Chroupejte ji jak půjdete kolem talířku celý den.
Glukosinoláty jsou v rostlinné buňce odděleny od myrosinázy. odděleně tyto látky nemají žádné zvláštní účinky, jenže, když je pořádně rozkoušete a sliny je trochu natráví, vzniká sulforafan, látka se silnými protirakovinnými a antijedovými vlastnostmi. Také můžete krátce 5 minut podusit v páře, tím se trochu buňky naruší a při žvýkání se této látky utvoří víc.
Přidejte k jídelníčku místo svačinek šťávu z mrkve, grepu a červené řepy, k obědu dejte rybičku s novým brambůrkem, snídani a večeři nechte dle jídelníčku.
Uvidíte, jak se potom další den budete cítit výborně.
Prostě fungování těla je o chemii a pohybu, krásný víkend.

Soně

(Eva, 19. 6. 2010 9:54)

To je rozumné, BMI je zcela v normě a ještě by mne zajímal pas. Gratulace, takové hodnoty jsou zcela v pohodě.

Konec dietky

(Soňa T, 19. 6. 2010 9:48)

Datum Moje váha [kg]
21.2.2010 78,0 BMI 27,64
19.6.2010 66,0 BMI 23,38
Dobré ráno Evi,došla jsem k názoru že zůstanu u váhy 66kg a budu se ji snažit udržet .Tabulku vám jestli můžu budu posílat dál.Pěkný den S

Budu to muset rozchodit a rozpracovat

(Eva, 19. 6. 2010 9:41)

Včera to moje dítě odjelo a dnes už letí za prací, to jsem žvědavá, jak se mu bude dařit, ještě nikdy takhle pracovat v zahraničí nebyl. Tři měsíce jsou dlouhá doba.
Druhý také má své zájmy, tak jsem tady z legrace hrozila manželovi, že nyní budu kromě diet všechnu svou energii věnovat jeho výchově, smál se a doufá, že diety zvítězí.
Ten pocit prázdného hnízda se chystám naplnit i kamarádkami, studiem a cvičením a výlety do přírody, tak mi držte palce, abych to zvládla.

Sázka -3kg do konce června

(Pavlína P, 19. 6. 2010 8:56)

tak dnes byla má váha 76,5, což znamená 0,9kg dole od uzavření sázky. Budu se snažit vše dohnat, uvidím jak zvládnu za 11 dní dát 2,1kg. Ale teprve ve čtvrtek jsem se rozhodla to nevzdát, nechci tady být jediná ve spodním prádle, nevypadám v něm vůbec dobře :) Přeji hezkou sobotu, dnes odpoledne razím s malým do kina na Kuky se vrací, snad se mu to bude líbit.

Nevypařila jsem se

(Eva, 18. 6. 2010 16:40)

Chystám to své dítě na tři měsíce pracovat do zahraničí, tak přemýšlím, co mu ještě dát s sebou, jak večer odjede, večer a během zítřka vše dohoním a všem odpovím.
Jinak tady je také chladno a před chvílí pršelo, já se snad letos delšího tepla nedočkám.
V práci jsem uzavírala dětem známky a dělala s nimi sebehodnocení, to je také zajímavé, jak se ti lepší žáci někdy podceňují a naopak ti, co toho moc neumí se hodnotí vysoko.

naše sázka

(Ivča H, 18. 6. 2010 11:32)

hezký den, i když tady teda prší :-/ dnes mi vytáhli konečně stehy, už mě to dost tahalo.
a dnešní váha mě zas potěšila, mám 77 kg ;-D takže 2,9 kg z naší sázky, ale stále se to může ještě změnit. dnes mi skončila MS a tím pádem i rychlé hubnutí, které s tím mám, asi jako jediná, spojené :-) uvidíme, do konce měsíce ještě nějaký den den zbývá. takže holky nevěšte hlavy a zaberte, to dáme ;-D

Janě

(Eva, 18. 6. 2010 5:24)

Jakoby Tě někdo vypustil a celkově ses zmenšila, musí to být paráda.

Výsledky

(Jana U, 17. 6. 2010 22:22)

Tak jsem se právě změřila.
míry před boky 102cm, pas 80cm, ruka33cm, noha 65cm a prsa 95cm.
A nyní boky 94cm, pas 69cm, ruka 29cm, noha 59cm a prsa 88cm.
na focení ještě nemám muže, ale jakmile bude, tak ho znásilním, aby mě vyfotil .
Okolí reaguje opravdu perfetkně s lichotkama a
překvapením, takže to určitě potěší. Ale furt to není ještě to co bych si sama přála, takže bych to ráda dotáhla do konce.
15.3.2010 77,5
13.6.2010 68,2
Krásný večer Jana

Marte M

(Maja V, 17. 6. 2010 21:11)

Marti, gratulujem,trafila som? Ze je to uzasne? Konecne nehladujeme a vaha ide pomalicky dolu. Ja mam k dnesnemu dnu minus 16,2kg.Drz sa, ked som to zvladla ja, tak to zvladne kazda!!! Drzim palce.

Gratulace k úspěchům

(Eva, 17. 6. 2010 19:04)

- jak z úspěšnému začátku, tak k dalším úbytkům, pokud vás to baví a cítíte se fajn, bez hladu, držte se, je to jediná cesta ke zdraví a zdravý a štíhlejší člověk se také více hýbe a celkově si žije příjemněji.

Dotaz na jahodový den

(Eva, 17. 6. 2010 19:01)

Dejte na svačinky mléko nebo jogurt a jahodami, k obědu tři tvarohové knedlíčky, ale skoro bez cukru a másla a k večeři talíř jahod jen tak.

Šárce

(Eva, 17. 6. 2010 19:00)

Je to moc pěkné , nejcennější je úbytek v pase, to je útrobní tuk.
Meloun dávejte místo svačin, které obsahují ovoce, 250 g.

Také začátek

(Eva C, 17. 6. 2010 11:11)

Zdravím Vás p.Evo,
posílám váhu.
9.6.2010 80,0
17.6.2010 77,4

Těch pár dnů jsem se nevážila - neměla jsem svou váhu(donutilo mě ji koupit).Možná, že mám hodně dole, ale při takovém množství ikdybych nechtěla, tak musím shodit. Cítím se dobře, co je zvláštní, že opravdu necítím hlad. Tento týden jsem měla hodně fyzické práce (sena, brambory, řepa...)tak i toto napomáhalo ke spalování.Množství jsem si navýšila dle pokynů. Přeji pěkný celý týden.
Eva C

Začátek a dotaz

(Radka P, 17. 6. 2010 11:08)

Dobré ránko Evičko Cool

potřebovala bych se Tě zeptat, jestli vadí při dietě meloun. Já jsem totiž strašný milovník melounů.

Jinak jídelníček je sestavený suprově. Počáteční váha v úterý byla 124,3 (myslím, mám to v tabulce) a dneska ráno 121,8 - no prostě super - doufám, že to tak půjde dál.

Tak přeji Ti krásný den
Radka


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51

následující »