Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předvánoční návštěvní kniha 11

Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

Byla založena:

Novoroční návštěvní kniha 12

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zprávy z bojiště mojí maminky

(Monika D z fotogalerie, 28. 12. 2009 8:02)

Dobré ráno Evi,
se spožděním ale přece, přeji příjemné svátky, pohodu, klid hodně zdraví a štěstí.
Jinak mamka už dokončila tvé jídelníčky, má dole 12 kg a míry pošlu, až ji přiměju se změřit.
Měj se krásně
Monika

Dobré zprávy

(Jitka K , 28. 12. 2009 7:48)

Dokonce jsem nakazila už i manžela a cukroví leží v lednici v krabici tak, jak jsem ho tam na Štědrý večer uklidila ze stolu.....budu ho muset nabalit do mrazáku a nechat pro návštěvy .

Vlaďka P

(Vlaďka P, 27. 12. 2009 22:34)

Ahojte Evi,
váha je stále stejná. Jsem ráda, že to není ten jojo efekt. Ještě bych chtěla shodit nějakých 5 kilo, ale zatím nejsem pevně rozhodlá. Jak se rozhodnu, tak je prostě shodím. Zatím mi dělá dobře, když mi řekne člověk, který mě dlouho neviděl, že jsem shodila a že mi to sluší.
Stále -13 kg
Teď jsem spokojený člověk.
Vlaďka

Patrikovi

(Eva, 27. 12. 2009 22:25)

Omlouvám se, že jsem neodpověděla hned, já si nyní poplakala jako každá u Pretty Woman a už jdu na to.
Z Vašeho příspěvku na mne dýchá to, že Vám na rodině záleží a nestydíte se doma s manželkou hovořit otevřeně, také se zabýváte svým zdravím, abyste se o dětičky dokázal ještě dlouho postarat, je to opravdu ideální, gratuluji.
Manželka v zádech je ohromný spojenec, jídelníček samozřejmě můžeme vypracovat PODLE PRAVIDLA"HUBNUTÍ BEZ HLADU", ráda bych komunikovala i s ní, pokud by ji zajímalo, jak u některých pokrmů ušetřit Kj a zachovat jejich chuť, může se na mne kdykoli obrátit.
Dáívejte si pozor na ten pracovní stres, bude chvíli trvat než si vyzkoušíte, jak jej odbourat. Jako pomoc v akutní situaci navrhuji koupit proteinové tyčinky s vysokým obsahem bílkovin a vápníku a nakrájet si je v práci do stolu na malé plátky. Při stresu si pak jeden pláteček dejte a zapijte, účinkuje to jako čokoláda, ale je to výživné a Kj málo.
Na dlouhodobý stres vyzkoušejte, co funguje, masáž lávovými kameny nebo rekreační sport s rodinou, jak to zjistíte, aspoň jednou za 14 dní se tomu věnujte, stresová obezita na bříšku se Vás lehčeji pustí.
K úbytku svalové hmoty mohu říct, že věkem nenávratně mizí rychlá svalová vlákna, člověk už neběží tak rychle jako mladý, nepřekoná v jednorázovém výkonu mladého člověka, ale pomalá vlákna lze dost natrénovat, aby se rozvíjela a podporovala naše spalování a fotmovala naše tělo.
lepší je provozovat něco na snesitelné úrovni pro tělo, ale pravidelně a vytrvalostně, než velké jednorázové akce. Nemusíte udělat na lavičce 100 posilovacích cviků na břicho naráz, ale třeba 5 krát dvacet s přestávkami. Před cvičením konzumujte dlouhé sacharidy a po něm jen určitou dávku sacharidů k objemu těla na doplnění glykogenu ve svalech a nízkotučné bílkoviny pro růst svalové hmoty.

Děvčatům Haně a Terezce

(Eva, 27. 12. 2009 20:46)

Zvládáte to opravdu pěkně, já se také snažím, když si vezmu něčeho víc, pořeším to pohybem, dnes byla posilovna a plavání, tak zatím stále 67kg. Držím palečky. E

Hana F

(Hana Fz fotogalerie, 27. 12. 2009 20:39)

Začátek - 5.7. 2009 - 72 kg
Dobrý den paní Evo,

tak Vánoce máme už za sebou, uteklo to rychle jako celý rok.
Váhu jsem si statečně udržela. Naposledy kdy jsem psala jsem vážila 66 kg, teď se musím pochlubit ještě dvěma kily dolů.
A to při běžném stravování. Jen se snažím dodržovat pravidelnost. A dopřeju si k jídlu skoro všechno co mi chutná.
Moc bych Vám touto cestou chtěla poděkovat za pomoc a podporu. A do Nového roku popřát hodně zdraví, stěstí a spoustu spokojených klientů. Je to dřina, ale ten výsledek stojí za to !!!

Díky Hanka

Terezka D 20 let

(Terka D začátek, 27. 12. 2009 17:43)

Dobrý den,
asi bych Vám měla podat zprávu o tom, jak jde váha dolu nebo nahoru.. Takže začínala jsem 18.12- 64,3 kg, 19.12.-63,2 kg, 20.12.- 62,6 ,MD 21.12.- 62,3 m, MD 22.12.-61,7kg, MD 23.12.- 61,2 kg, 24.12- 62kg(jídelníček na ŠD), 25.12. - 61,5kg, 26.12. jsem se nevážila, byla jsem večer na zábavě a pila jsem víno, 27.12.- 61,1kg. Ze začátku šla váha krásně rychle dolu, když mi na štědrý den váha ukázala o 0,8kg víc než den minulý, trochu jsem se vyděsila, ale zdá se, že se moje tělo umoudřilo a zase to jde pomalinku dolu. Je to dnes desátý den, co jsem s jídelníčkem začala a mám dole 3,2 kg. Takže to vypadá dobře, že? Snažím se každý den jezdit na rotopedu minimálně 30 minut. Ale o svátcích jsem taky nějaký ten den vynechala a jen jsem lenošila.
Doufám, že si užíváte sváteční pohodu, zdravím
Tereza.

Moje tělo a zdraví

(Patrik, 27. 12. 2009 14:35)

Jsem sice muž a nevím, jestli sem zapadnu, ale o svoje tělo a zdraví se začínám vážně zajímat. Hodně pracuji a volné chvíle trávím s manželkou a dvěma dětmi. Janička ovšem dobře vaří a mně už nezbývá čas na sport. Začal jsem tloustnout na břiše a to bych nerad podporoval, můj otec měl kolem padesátky infart a já bych se tomu chtěl vyhnout.
Janička mi slíbila podporu, protože i jedno z našich dětí je silnější.
Také v práci někdy dostanu nabídku na pracovní oběd, která se nedá odmítnout a někdy je zase tolik problémů, že jídlo utrlumí vnitřní neklid.
Svalové hmoty mám zatím dost, ale nerad bych o ni přišel, mohu Vám napsat také na email, berete i muže?

Odpověď Janě N

(Eva, 27. 12. 2009 8:00)

Jani, moje zkušenost je, že když se někdo ohání tou buněčnou výživou, vyleze z toho Herbaleif nebo jak se to správně píše.

Buněčná výživa

(Jana N, 27. 12. 2009 6:36)

Paní Evo, všude stále mluví o buněčné výživě na některých webech se to stále omílá, jako podmínka zhubnutí a Vy tu mluvíte o vlivu druhů jídla na tělo, jaký je v tom rozdíl?

Katce M

(Eva, 26. 12. 2009 19:51)

Katuško, inovuji to dopoledne, nyní jdu tančit.Eva

Nové foto

(Katka M, 26. 12. 2009 19:49)

Evi, inovuj mi fotogalerii, přikládám do emailu nové foto.V novém roce mnoho štěstí,zdraví a rodinné pohody.Přeje Kačka.Na této fotce mám 65kg z původních 80 kg.

Marii O

(Eva, 26. 12. 2009 19:38)

Vím, že se může stát, že člověku ubyde aktivita a jí stále stejně, také věk a přechod hraje roli, množství třeba zůstane podobné, o tom jsme se už bavily v emailech, ale složení bude jiné. Vaše tělo bude méně ukládat, dáme mu více bílkovin a vápníku, méně tuků určitého druhu, zeleninou pročistíme střeva a zlepšíme vstřebávání vitamínů a živin. Kdyby to šlo třeba jen třičtvrtě kg za týden, budete se cítit lépe, to by Vám mohla ostatní děvčata potrvdit.
Navíc si myslím, že se zamyslíte nad svým časem, máte ho nyní víc, věnujte ho sobě v chystání jídel, ve sportu a v hýčkání těla masaážemi, pedikůrou a tak dále. Návaly a výkyvy nálad, o kterých jste mi psala, budeme zlepšovat vyšším příjmem kvalitních bílkovin. V luštěninách, kuřecím mase, mléce a mléčných nízkotučných výrobcích je obsažena látka tryptofan, ze které se v těle troří serotonin, který nám vytváří pocity radosti a dobré nálady. Taková strava + dlouhé sacharidy v dávce na tělo + přiměřený pohyb ovlivní velice příznivě tělo i psychiku. Tak se držte a pište.
Já jdu nyní spalovat kalorie na Štěpánskou zábavu tancem.E

Hance W

(Eva, 26. 12. 2009 19:24)

Odpovím podrobněji na email.
Ty míry jsou pro mne důležité, abych věděla na jaký druh tuku mám složení stravy zaměřit.E

Budu také začínat 4.1.

(Marie O, 26. 12. 2009 18:58)

Já, bývalá sportovní nadšenka, mám nyní kolem 90 kg. Věk 57, výška 162, takže jsem kulaťoučká kulička, jak píše Eva, šlo to pomalu, plíživě.
Poslední roky to šlo ale ráz na ráz, moji milovaní synáčci se oženili a odešli z domu, práce ubylo, mažel po příchodu z práce rád dobře popapá a občas i popije trochu dobrého vínka, oba jsme se začali opovážlivě zakulacovat.
Manžel začal se spolupracovníky chodit na košíkovou a já se přihlásila na jógu, ale asi to nestačí, on hubne a já ne.
No a potom jsem šla na Zlatčinu oslavu narozenin, neviděla jsem ji 3/4 roku,jen jsme si po večerech volali, ta mrška neřekla o svém hubnutí ani slovo, překvapení bylo velké, místo soudečku tu byla elegantní paní s pasem. Dala mi kontakt sem a já tu dva měsíce četla a váhala a nyní už to mám, holky, také doma a už se těším , až začnu, manžel řekl, že jí se mnou, ale kolik bude chtít, tak jsem ráda, že nemusím vařit a chystat na dvakrát. Evi, budu psát pravidelně.
Myslíte, že také uspěji?

Proč míry? Napsla jsem přece váhu

(Hanka W, 26. 12. 2009 17:27)

Proč chcete vědět míry těla, když napíši váhu a výšku a věk nestačí to?

Já jsem dělala něco podobného

(Draha, 26. 12. 2009 12:08)

U bývalého muže mi vyšlo skoro všechno negativně, děti byly velké,cit za roky vyprchal, tak jsem to řešila rozchodem a u toho nynějšího vycházejí negativně jen malichernosti, na kterých moc nevisím a neovlivňují zásadně můj život, tak s ním jsem, mám ho ráda a stojí mi za to drobné nesrovnalosti tolerovat.

O mužích

(Lída T nyní N, 26. 12. 2009 10:36)

Klárko, já na Evu narazila, když jsem se rozváděla, bylo to kruté, možná tohle, co Ti napsala, Ti dá trochu nadhled a budeš se na něj dívat trochu jako na pokusného králíčka a nebudeš mít na něj takovou zlost, škoda, že jsem to nedokázala já, ale u nás v tom byla další žena. Není v tom i u vás?
Každopádně si , Evi, udělám tento test se svým současným mužem, ne že bych chtěla něco měnit, ale jen tak, abych si třeba uvědomila, na jakých oblastech našeho vztahu máme ještě poracovat.

Klárce

(Eva, 25. 12. 2009 23:04)

To víš, po určité době člověku padají růžové brýle, potom se musí zaujmout nějaká taktika, abys odhadla hloubku rozdílných názorů a podstatu sporů.
1. Sama pro sebe si stanov , co je pro Těbe s výhledem do budoucna opravdu důležité, třeba si to i napiš, na papíře vyniknou ještě závažnější věci a malichernosti ustoupí, ke každému heslu si napiš, proč to chceš a co Ti to přinese. Označ si také oblasti, kde jsou spory.
2. Vyzkoušej se s ním dohodnout v nějaké vybrané oblasti na kompromisu, ale důležitý je Tvůj pohled na muže, nesmíš ho vidět záporně, pokus se mu uvěřit, že kompromis dodrží. Vyčkej 14 dní, to u muže zapadne kompromis do pozadí událostí a nachystej malou lest, aby ho mohl nedodržet, pak uvidíš, zda chtěl mít od Tebe jen pokoj a na něco přistoupil, dodrží-li, záleží mu na domluvě s Tebou.
Takhle postupně s ním můžeš projet všechny vaše sporné oblasti, nezlob se na něj, zapisuj si, jak dopadl u jednotlivých bodů, na konci vyhodnoť a podle toho zařiď své další jednání.
3. I Ty musíš ovšem ctít dohody, abys obstála i Ty. 4. Vypracuj si důkladně svůj hodnotový žebříček a jemu řekni o totéž, zdůvodni to tím, že mu chceš lépe porozumět. Udělá to,bude-li si myslet, že mu z toho poplyne nějaké zjednodušení vztahu s Tebou.
5. Jak dojdeš na konec seznamu kompromisů a budeš moci porovnat žebříčky hodnot, ještě mu nech napsat na čem by se při chodu domácnosti chtěl podílet a kolik do ní investovat. Než se na to podíváš, napiš zase Ty svá očekávání v této oblasti od něj.
6.Porovnej v závěru jeho dodržování kompromisů, hodnotový žebříček a ochotu investovat práci a peníze do chodu domácnosti. Vyjde Ti pravda, jednat pak můžeš dle sebe, tato pravda Tě k ničemu nezavazuje, jen Ti dává trochu jiný, nový pohled na partnera.

Já po dvou měsících

(Klárka, 25. 12. 2009 18:57)

Dnes je to dva měsíce, co jím podle Eviných pravidel, posledních 14 dní jsem dny různě skládala už sama. Za ty 2 měsíce mám dole 8 kg a budu pokračovat, v pase - 7 cm.
Fotky pošlu , Evičko, až po 15 kg, to do léta bude.
Jen bych chtěla mít spoustu Vaší energie a nadhledu k problémům života. Znám Vás osobně, občas si voláme, tak vím, že i Váš život byl složitý a žijete také jako ostatní lidé radosti i strasti. Osobně jsem se Vás nikdy neodvážila zeptat, mám problémy s manželem, nerozumíme si, jako bychom ani nebyli ti, kdo si mají vycházet vstříc a pomáhat si řešit problémy, jsme někdy jako dva nepřátelé, stále mne ale přitahuje a chtěla bych vše nějak urovnat. O Vánocích na mne tato situace doléhá víc, prosím, napište mi něco povzbudivého nebo jak se zachovat v některých konfliktních situacích. Třeba to bude zajímat i ostatní děvčata.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

následující »