Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 6

 

Návštěvní knihy s nižšími čísly jsou jen na čtení a vždy debatujeme v té s nejvyšším číslem. Najdete je v dlouhém sloupci na levé straně stránky asi v jedné třetině, chce to v klidu projít odkazy.

 

Náhledy fotografií ze složky Evička Z zhubla a má krásnou postavu

Komentáře

Přehled komentářů

První kilo

(Majka, 23. 8. 2009 10:39)

Mám velkou radost. Hlásím první kilo dole. HURÁ!!Celkem si začínám zvykat a ani chutě mně zatím nijak zvlášť netrápí. Možná to teprve příjde, ale mám zkušenost, že jakmile si zvyknu, zvládám to líp.Aspoň přes den, večer je to samozřejmě horší, ale už to nepustím - snažím se po celý den hodně pít (2,5-3l vody bez bublin)připadám si jako průtokový ohřívač:)včera jsem snědla 1/4 melounu, ty jsou prý povoleny, mají spoustu vody a minimum kalorií. K snídani jsem měla instantní kaši EMCO,k obědu 100g kuřecí prsa + zeleninku (paprika, rajčátko, okurek, rucola).Jinak k svačince bílý jogurt KLASIK s drceným lněným semínkem. Hlavně vydržať!Jinak neustále žasnu nad vašimi fotogaleriemi, to je neskutečné, jak se člověk změní, když se zbaví toho tuku, jste úžasné
Taky se strašně těším na ten pocit padajících kalhot!!!
Tak ahoj spolubojovnice Majka

sms

(Věra, 23. 8. 2009 10:30)

Evi, přišla Ti v pátek sms?

Markétě

(Eva, 23. 8. 2009 9:16)

Není za co, když potom člověk ví, co a jak, váhu klidně udrží dál i sám, jen zjistit jaká velikost porcí vyhovuje a jaké složení.
Já zase včera byla nakupovat jídla do rodiny na příští týden, vždycky se v takových velkých obchodech fakt divím, kolik silných lidí tam je a co všechno nakupují.
Já se držím hesla, co koupíš, možná i sníš, tak nakupuji zdravě a kluci už si zvykli, že šunka je suchá a není tak růžová, matlací sýr ne , ale různé druhy méně peocentního eidamu a podobných sýrů, hodně zeleniny, bílé nízkotučné jogurty s obsahem tuku kolem 1,5%, lupínky ne kukuřičné, jen celozrnné, ovoce hodně, tvaroh s jogurtovou kulturou a taky kefírové mléko a ryby ve všech podobách, no prostě jsem je zblbla, že jedí jako já, jen po zápase by si Honza mohl dát, ale včera snědl 3 broskve a čtvrt melounu a byl spokojen, šunku a cel.chléb. Starší Jiří už nechce mazat chleba, nějak mu docvaklo, že tuk je i v šunce a sýru a další nejí, zato zeleninku k tomu přikusuje rád. Taky omelety z jednoho vejce a bílků jsou u nás docela často, holt potřebují proteiny, sportují. Nyní se snažím zařadit do jídla luštěniny, docela se to daří.

Návrat z dovolené

(Markéta, 23. 8. 2009 8:14)

Všechny vás srdečně zdravím!
Jdu se ohlásit po třítýdenní dovolené. Mám velkou radost, že ačkoli jsem se striktně jídelníčků nedržela a vlastně měla pocit, že si nic moc neupírám (samozřejmě víceménně podle principů bezvadné dietky paní Evičky), jsem dnes po třech týdnech bez vážení n zjistila, že mám o kilíčko méně než před dovolenou. Konečně jsem na digošce viděla na začátku sedmičku :-)!!! Vím, že s jídelníčkama by ta kila byla tři, ale stejně jsem maximálně spokojená. Přeci jen to byla jediná naše letošní dovolená a já jsem chtěla mít naprosto čistou hlavu :-)).
Najíždím znova na jídelníčky a těším se na úbytky.
Evičko děkuji, děkuji....
Mějte se krásně,
Markéta

To je dobře

(Eva, 23. 8. 2009 8:04)

To je dobře, nejlepší základ dětem do života je naučit je zdravě jíst, aby jim to nepřipadalo divné, no a naučit je hýbat se.

Smažák

(Míša, 22. 8. 2009 23:26)

oni si ten smažák dělají tak 2xročně.U nás vůbec smažený nikdy moc nefrčelo

Míše

(Eva, 22. 8. 2009 23:13)

Míšo není to žádná blbost, do dětí taky nedávej strouhanku nasáklou tukem, zapeč jim sýr v troubě, proč jim kazit játra, třeba už jsi na vyšší úrovni myšlení a nechápeš to jako dietu, ale jako něco pro sebe, to není žádné omezování, to je diná cesta ke zdraví v dnešním mastném a přeslazeném jídle všude kolem.Bravo.E

dnes jsem nezklamala

(Míša, 22. 8. 2009 23:08)

musím se pochlubit,držím jídelníček 6tý den.Dnes si dělal můj muž s dětma k obědu smažák a vařený brambory.Já na to měla tááákovou chut,ale šla jsem si místo toho co oni jedli zacvičit a odolala svodu:)vím že je to v podstatě blbost ,ale byla jsm v ten moment sama se sebou spokojená:)
Jo chtěla jsem se vás holky zeptat úplně mimo téma.Máte některá zkušenost s adopcí na dálku,nebo uvažujete o ní?

Mám návštěvu + odpovědi

(Eva, 22. 8. 2009 20:23)

Naprsa - ležím na zemi nebo na podlazev rukách 2 kg činky, pokročilejší 3 kg, ruce natočené hřbety k onličeji a natažené, pokrčit , aby lokty byly do pravého úhlu, jahoby půl ruky v rovině se zemí a půl ruky nahoru, snad to pochopíte.
No uvidíš jak to půjde, já zatím po zhubnutí deseti kg doporučovala jet podle jídelníčků a podle stávající váhy dávat třetí nebo čtvrtý den mim..

....

(Dana, 22. 8. 2009 20:09)

Pro upřesnění, asi jsem to nenapsala uplně srozumitelně.. můj nový samostatný týden vypadá asi takto.. MD 6/ 22.den druhého měsíce/ 13. den prvního měsíce.. atd. :-)

Ne že bych si tahala přímo z dní co mi chutná, to ne, beru je celé tak jak jsou.. :)

Evičce..

(Dana, 22. 8. 2009 20:05)

Hezký večer..

Měla bych dotaz.. myslím, že by mohl zajímat víc holek.. proto ho píšu sem..

Zítra končím druhý měsíc jídelníčku.. a ted jsem si sestavila jídelníček na další týden, kde jsem se snažila dělat "vlny" tj. jeden den nižší příjem KJ, druhý den malinko víc.. Jde to takhle kombinovat? Anebo mám raději jet třeba první měsíc znovu? Přiznám se, že se mi moc nechce.. už bych si raději přizpůsobovala jídelníčky své chuti tím způsobem, že si vyberu ze všech dnů, co mi bude chutově vyhovovat..

Děkuju moc za odpověd.. :-)

Jinak ještě nemám uplně ukončený druhý měsíc, ale celkově jsem překročila hranici deseti kil, což je nádhera.. vážně je to dost znát.. a těším se na shazování druhé desítky..

Evičko děkuju! D.

pomocník při cvičení

(Oldřiška, 22. 8. 2009 13:01)

Při tomto cvičení si pomáhám tím,že pod sebe dám dlouhou osušku,zachytím rukama za hlavou a tahem si pomáhám při zvedání.Tím současně posiluji i ruce.
nevím,jestli to má dostatečný efekt,ale nenutí mně to špatně držet hlavu.

posilování

(Marcel, 22. 8. 2009 10:45)

Evo ,co na prsa také něco je ? Aby mě pak nebyla mála sukně v pase !

O zkracovačkách říká odborná literatura

(Eva, 22. 8. 2009 9:34)

Mně se na nich hlavně líbí, že se člověk nezvedá až nahoru jako u sedů a lehů. Dají cvičit kdekoliv a na čemkoliv. Na zemi, na lavici hlavou dolů nebo pomocí různého cvičebního náčiní. se zátěží i bez.

Základní provedení

Lehneme si na zem, pokrčíme nohy, ruce dáme za hlavu nebo jestli je to pro nás obtížné, zkřížíme ruce na hrudníku a pomalu se zvedáme. Patami přitom tlačíme k podlaze. Děláme-li cvik správně, rozsah pohybu nebude příliš velký, protože nám zabírá jen přímý břišní sval na rozdíl od provedení na lavici zavěšeni nahama za nárty kdy nám při vykonávání pomáhají i přední svaly stehen. Varianta cviku na lavici hlavou dolů byla dlouhá léta hlavním doporučovaným cvikem. Dnes vlivem lepších poznatků je upřednosnován cvik při nemž se cvičící zajišťuje patami a nikoliv za nárty.
Varianta na šikmé lavici hlavou dolů

Nejznámější varianta cviku. Nelze ji doporučit v případě, bolestí zad. Při cvičení je vytvářen tlak na spodní záda a proto lidé trpící bolestmi zad, by jej raději neměli vykonávat. Nejste-li však takto limitováni, mohu tuto variantu vřele doporučit. Navíc můžete použít zátěž máte-li na to. Pro ty, kteří provádí často vytáčení do stran, chci upozornit na fakt, že pokud je jejich prioritou úzký pas, měli by zvolnit a rotace občas vynechat. Při vytáčení do stran zabírají hlavně šikmé břišní svaly a ty při nadměrném rozvoji způsobují naopak rozšíření v oblasti pasu. Platí to i při základním provedení cviku.
Počet opakování

Názory kolik provádět při tréninku břicha opakování se různí. Obecně platí, že pro objem je dobré dělat něco mezi 8 - 15 opakování. O objem nám však v oblasti břicha nejde, že? Osobně bych doporučil tak 20 - 30opakování. Pro zeštíhlení pasu a zvládneme-li to, je možné i více.

napoje

(Marcela, 22. 8. 2009 9:32)

Evi na tvoje doporučení také vařím čaje ten bylinkový projímací piju už dlouho a ted si dělá zeleny ,bilý ten jsem objevila teď nově a ovocné udělám si je hned ráno a celé dopoledne je likviduji je to lepší než voda mě teda pití nedělá problem.Nic z toho nesladím.

Šok a poučení

(Eva, 22. 8. 2009 9:27)

Děkuji samo Oldřišce za to poučení o hořčíku, člověk se učí stále.
Já měla nedávno velký šok a musím vám to napsat. Nemyslete si, že jsem se pro tu lavičku na břišní svaly rozhodla jen tak. Potkala jsem jednu svoji hubnulku, takovou nenápadnou paní, bývala opravdu silná, pak zhubla 30 kg, styděla se i dát fotky a byla o něco silnější než já nyní, potom jsme se půl roku neviděly.
No a nyní jsem ji ve Věžkách na výstavě potkala a nemohla jsem ji poznat, taky hodně cvičí, krásně se stáhla na cm, ale to břicho, holky, měla ho vypouklé hodně i po zhubnutí.
Řekla, že má takovou sestavičku na břicho a cvičí, když může každý den a když ne, tak obden, teda měla ho úplně ploché a to je jí 49, kočka, jestli to budeš číst, chválím šíleně.
Její cvičení zpevnění břicha:
1. Ležím na zemi a zvednu nohy a pak i pánev a kousek zad, opakuji zpočátku cvičení 10 krát a potom když už cvičím více dní tak 30 krát.
Zkracovačky necvičí na zemi, ale na mírně šikmé lavičce na břišní svaly, udělá jich deset a pauza a zase deset a pauza , tak 50.
Polileh , nohy natažené, mírně zvednuté nad zemí, skrčit a natáhnout , klidně 5 , pauza, 5 , pauza, dohromady 50.
Zkracovačky dělá i s rotacéí trupu do boků na šikmé břišní svaly, zase po deseti a dohromady 30 na kařdou stranu.
Jestli máte potíž s břichem, přidejte k dietě i tahle cvičení.

Já piji jako duha

(Eva, 22. 8. 2009 9:15)

No ráno a v poledne si uvařím konvici čaje a za půl dne ji prostě "musím" vypít.

Nápoje

(Marcela, 22. 8. 2009 9:11)

Ahoj Magdalenko ! pití je moc duležité to potvrdí i Eva.Bylo mě doporučeno mít po bytě nalité piti ve skleničkách a jak jdeš kolem vždy se napít.Mě pití naštěstí nedělá problém (vody) akohol piju jen o silvesta přípitek. klidně vypiju 2l i více. Měla jsem problémy s močovým měchýřem a ty mě naučily správně pít.

Bude to spíš vedrem

(Eva , 22. 8. 2009 9:09)

Myslím, že vodu zadržuje skoro každý v takovém teple.

Hermelín

(Marcela, 22. 8. 2009 9:05)

Ještě jednou sýr mám také moc ráda .Udělaly jste mi radost s Hermelínem.Koupila jsem si Hermelín figura Nízkotučný včera jsem ho jen obložila mraženou zeleninu COUNTRY 3 kousky brambory byla to namka ani jsem nepotřebovala žádné koření.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

následující »