Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha 14

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Paní Hanička zhubla o 18 kg

Komentáře

Přehled komentářů

Žralok - "stroj na přežití"

(Silvie , 2. 3. 2010 9:37)

O žralocích je obecně znáno, že jsou pravděpodobně nejdéle žijící obratlovci, zatímco jiné druhy vymizely. Během svého vývoje si tento predátor vytvořil dokonalý obranný systém, který mu umožňuje přežít i ty největší nástrahy přírody. Žralok prakticky nikdy neonemocní zhoubným onemocněním, je odolný vůči všem infekčním onemocněním a rány se mu hojí velmi rychle. Dokonce i žraloci žijící ve vodách, kde byly prováděny jaderné výzkumy neonemocněli rakovinou. Laboratorní pokusy naočkovat žraloka nádorovými buňkami skončily nezdarem. Žraloci obvykle umírají stářím a jejich největším nepřítelem je člověk.
Po celá staletí používaly národy severu Evropy olej ze žraločích jater. Skvělých regeneračních schopností žraločích jater si povšimli tamní rybáři. Zjistili, že olej, který získávali z jater žraloka a uchovávali ve speciálních kožených vacích urychluje hojení kůže pokud jsou jim potírány rány, dále celkově posiluje organizmus, zmírňuje otoky a záněty. Povšimli si také lepší kondice těch, kteří olej pravidelně užívali. Těchto zkušeností využili počátkem dvacátého století japonští vědci, kteří izolovali z jater žraloka účinnou látku a nazvali ji alkylglycerol.
Olej ze žraločích jater obsahuje:
- nenasycené mastné kyseliny
- vitamíny A,E,D
- squalamin ( přírodní antibactericum)
- alkylglyceroly
Mezi nejdůležitější vlastnosti oleje ze žraločích jater Shark patří:
- aktivace a stimulace imunitního systému s podporou tvorby protilátek
- působí jako významný antialergen
- zpomalení nádorového růstu
- zmírňování nebezpečných vedlejších účinků, ke kterým dochází po ozařování (při léčbě ozařováním se snižuje počet bílých krvinek a dochází k poškozování zdravých tkání. Alkylglyceroly omezují tyto negativní účinky až o polovinu.
- podpora hojení ran, ochrana pokožky
- podpora kondice a ochrany před civilizačními chorobami
Výborných výsledků se dosahuje zejména u dětí s častým výskytem různých onemocnění.

Silvii

(Olinka nevěsta 26, 2. 3. 2010 9:31)

Já, když jsem loni držela jídelníček tak jsem skoro necvičila, protože jsem končila vysokou a psala diplomku, tudíž byla doma pořád na zadku. Ale pamatuji si, že za dva dny lyžování to byly 2kg nahoře, které potom po příjezdu domů byly pryč asi za 4 dny plus něco navíc a po chození s hůlkama po horách to bylo plus 1kg, které pak šlo také fuč. Po hodině aerobiku a bossu to bylo plus 60deka :-).Taky, když nejdeš na wc a jíš hodně zeleniny, váha jde nahoru, projímavý čaj vše zlepší nebo jsem objevila Fruktolax, mají ho u nás i volně v drogerii, stačí sníst 1kostku večer a zapít vodou a ráno zaručeně jdeš na wc a váha klesne, taky málo pití a váha šup nahoru nebo před ms váha jde nahoru, rýma atd, vše účinkuje, ale o už Tě pak ani nerozhodí :-)

Ahoj Oli

(Silvie, 2. 3. 2010 9:17)

Máš štěstí, že ten tvů chlap se stebou o něco vsadí. Ten můj pro mě neudělal ani to. On se nevsadí ani o bonbón. Nejspíš je to pro něj moc ponižující. V něm jsem opravdu nikdy oporu neměla a uměl mě akorát zhazovat a na všechno mi říkal, že to stejně nedokážu - ale vsadit se nechtěl.

Koukám procházka z hůlkami a nepřibrala jsi ! Jen váha zůstala stát.
Jestli by sis vzpoměla, mohla by jsi napsat po jakém cvičení jsi další den břibírala a jestli jsi po některém zhubla ? A nebo je to jedno ?

Ty ten jídelníček už držíš dýl tak třeba víš, že:
PŘÍKLAD
***když jsi hodně cvičila, tak si za týden měla TŘEBA
o 2kg míň ( a v pase možná -3cm )
***a když jsi necvičila tak bylo
o 1kg míň ( v pase -1cm )
Díky moc a přeju móóóóóóóc spokojené manželství.

Kopřiva-homeopatie

(Silvie, 2. 3. 2010 9:03)

Stejně jako v alopatii je i v homeopatické praxi pro kopřivu široké uplatnění. V homeopatickém provedení je značná výhoda, že se pro výrobu prostředků užívá čerstvá nať, zatímco v alopatii se téměř výhradně užívá nať sušená. Tím se zachovávají veškeré fytoncidy, vitamín C a další látky.

Čerstvá nať (pro homeopatické účely nemusí být kvetoucí) je nejlepší sbíraná v červnu mezi desátou a jedenáctou hodinou dopoledne. Nať se pak dále upravuje podle §2 s použitím lihu 75%. Tato esence se pak ředí lihem 40% až do potence D4. V této potenci, ale také v potencích D2 a D3 se tinktura užívá při dávkování 3krát denně 15 kapek, po jídle. Toto dávkování svědčí jasně o prioritní funkci kopřivy, kterou je maximální posilování organismu. Z toho také vyplývá možnost nepřetržitého podávání tinktury.

Aplikace homeopatických prostředků je v homeopatii prakticky stejná jako v alopatii. Hlavní důraz však by měl být kladen na aplikaci v případech, kdy by bylo vhodné podávání čerstvé kopřivy. Jsou případy, kdy by bylo lepší vyrobit tinkturu z kopřivových kořenů, jejíž účinnost je ještě mnohonásobně vyšší.



Zajímavé je působení kopřivy na vysoký krevní tlak: Padesát gramů malých čerstvých lístků kopřivy dáme do 1 litru studené vody, pomalu zahříváme a pak 3 až 5 minut na velmi mírném plameni vaříme. Necháme 15 minut vyluhovat a přecedíme. Pijeme po šálcích přes celý den.

Chceme-li použít kopřivu na tzv. čištění krve, použijeme raději kořeny: Čtyřicet gramů čerstvých, umytých a pokrájených kořenů kopřivy přidáme do 1 litru studené vody, přivedeme k varu a přikryté pomalu vaříme 8 minut na mírném plameni. Pak necháme 10 minut vyluhovat a přecedíme. Doporučuje se vypít denně 0,5 litru na vícekrát po šálcích.

Při vypadávání vlasů používáme kopřivový odvar: hrst kopřivových kořenů dáme do 0,5 litru kvalitního vinného octa a 10 minut pomalu v přikryté nádobě vaříme. Po vychladnutí přecedíme a jemně přefiltrujeme. Jedenkrát denně ocet lehce vtíráme do vlasové pokožky.

Nový začátek boje:-)

(Olinka nevěsta 26, 2. 3. 2010 9:01)

Ahojky nové a zaběhlé hubnulky :-).Zdravím Silvii, za půl roku Tě nárůst váhy ze dne na den ani nerozhodí:-), věř mi :-).Já začala znova po sedmiměsíční pauze, kdy jsem váhu držela v rozmezí 83-86, ale chci se dostat na 7 na začátku, mám s mým nastávajícím takovou sázku :-), a váha jde krásně dolů, bála jsem se, že už se tělo znova nenastartuje a ono ano, hurá!
Přehled:
28.1.2009 106
25.12.2009 83
pak to šlo o 3kg nahoru, to už jsem se na sebe naštvala a začla nové jídelníčky od Evičky :-)
24.2.2010 86
25.2.2010.85,2
26.2.2010.84,9
27.2.2010 84,7 procházka s hůlkami
28.2.2010 84,7
1.3.2010 84,1
2.3.2010 83,6
huráááá, blížím se váze po Vánocích a dokážu to na 7 na začátku :-)
Jinak moc necvičím, jen hodně chůze a v práci do schodů a doma posiluji s činkami ochablé ruce, abych je měla pěkné do šatů :-)
Přeji krásný jarní den a zdravím i Evičku!

Kopřiva-zajímavosti

(Silvie, 2. 3. 2010 8:59)

Zajímavé je působení kopřivy na vysoký krevní tlak: Padesát gramů malých čerstvých lístků kopřivy dáme do 1 litru studené vody, pomalu zahříváme a pak 3 až 5 minut na velmi mírném plameni vaříme. Necháme 15 minut vyluhovat a přecedíme. Pijeme po šálcích přes celý den.

Chceme-li použít kopřivu na tzv. čištění krve, použijeme raději kořeny: Čtyřicet gramů čerstvých, umytých a pokrájených kořenů kopřivy přidáme do 1 litru studené vody, přivedeme k varu a přikryté pomalu vaříme 8 minut na mírném plameni. Pak necháme 10 minut vyluhovat a přecedíme. Doporučuje se vypít denně 0,5 litru na vícekrát po šálcích.

Při vypadávání vlasů používáme kopřivový odvar: hrst kopřivových kořenů dáme do 0,5 litru kvalitního vinného octa a 10 minut pomalu v přikryté nádobě vaříme. Po vychladnutí přecedíme a jemně přefiltrujeme. Jedenkrát denně ocet lehce vtíráme do vlasové pokožky.

Ta moje váha

(Silvie, 2. 3. 2010 8:42)

V pátek.....115,3kg
/sobota.....114,3kg
/neděle.....114,7kg
pondělí.....114,1kg
Tak to máme od soboty bohužel jen ...0,2 kg, ááále od pátku by to bylo ...1,2kg ! To se mi líbí víc.
Však Evička mi psala, že já to budu mít ja Olinka - ta co se vdává a tím to ji zdravím. Taky prý po každém pohybu břibrala !! Prostě to taky nechápu. Jak to !! Strácím motivaci se bohybovati ti ti, ty ty!!
Ne já si tak trochu dělám legraci, Evička mi psala, že to dnes bude v pořádku a jak víme má vždycky pravdu a já jsem se těšila, že hupsnu na váhu a nepomyslela bych, že tam bude ta moje 14 tak blízko. Už zítra musím mít 114kg. Takže to dnes s tím cvičením ne-bu-du přehánět i když mám hroznou chuť dát si do těla. Zítra si dám do těla pořádným aerobikem s H.Kynichovou a posilkem s D.Hufem.
Tak se mějte a s chutí do toho zhazování !!!!!

Kopřiva

(Silvie, 2. 3. 2010 8:25)

Zápar (nálev)
Vrchovatou čajovou lžičku na 1/4 litru vody pouze spaříme a krátce vyluhujeme.

Nálev
1 lžíce řezané kopřivy na šálek vody. Pijí se až 3 šálky denně.

Tinktura
Na jaře nebo na podzim vykopaný oddenek očistíme ve vodě kartáčem, nadrobno pokrájíme a naplníme do láhve až po hrdlo. Zalijeme 30-40 % žitnou pálenkou a necháme stát čtrnáct dnů na teplém místě.

Koupel nohou
Dvouhrst dobře umytého oddenku a čerstvé kopřivy (stonky a listy) dáme na noc do pěti litrů vody a druhý den vše ohřejeme až k varu. Ve vodě tak teplé, jak sneseme, koupeme nohy dvacet minut. Během procedury zůstává kopřiva ve vodě. Koupel můžeme dvakrát i třikrát opakovat, když stejný obsah opět ohřejeme.

Umývání hlavy
Čtyři až pět vrchovatých dvouhrstí čerstvé nebo sušené kopřivy dáme do pěti litrů studené vody a pomalu zahřejeme k varu. Necháme ještě pět minut vyluhovat. Když použijeme oddenek kopřivy, dáme jednu dvouhrst na noc do studené vody, druhý den zahřejeme do varu a necháme ještě 10 minut vyluhovat. V tomto případě bychom měli hlavu umývat jádrovým mýdlem.

Polévka z mladých kopřiv
1 talíř mladých kopřiv, 1 cibule, 1 mrkev, 1 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 litr vývaru z masa nebo kosti, 3 brambory, sůl, pepř, 1 žloutek, 2 lžíce smetany nebo mléka, 1 lžíce citrónové šťávy. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme ji moukou, trochu osmažíme, přidáme omyté a usekané kopřivy, nastrouhanou mrkev, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a uvaříme do měkka. Potom polévku osolíme, opepříme, zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně nebo v mléce a okyselíme citrónovou šťávou - již nevaříme a podáváme.

Za toxické lze považovat pouze působení čerstvé kopřivy, kdy působí koncentrovaně jed, způsobující pálení. Ten se však sušením nebo jinou úpravou ztrácí. Podávání kopřiv nemá žádné kontraindikace a ani nejsou známy vážné vedlejší účinky. Kopřivu lze podávat dlouhodobě, ne však trvale, a lze ji míchat prakticky libovolně. S úpadkem celkové imunity stoupá počet lidí na kopřivu alergických, i když kopřiva sama má protialergické účinky.

Za velmi účelnou preventivní aplikaci pokládáme následující kombinovaný postup: Denně vypijeme z termosky asi 0,5 litru kopřivového bylinářského čaje. K tomu provádíme koupel nohou jeden večer a koupel rukou druhý večer. Jeden den v týdnu všechny aplikace vynecháme. Délka takovéto prevence vyplyne z toho, o jaký orgán se jedná. V praxi je tato prevence užitečná vždy, a to jednou na jaře a jednou na podzim, vždy po dobu 3 týdnů.

Kopřiva

(Silvie, 2. 3. 2010 8:22)

Další vlivy kopřivy jen ve stručnosti: kardiotonikum, antidiabetikum, zejména kdy si pacient ještě nemusí píchat inzulín, stimuluje činnost slinivky, působí protiprůjmově, působí antivirově, zejména proti chřipkám, podporuje hojení ran, ovlivňuje funkci vaječníků, podporuje léčbu bronchiálního astmatu, podporuje funkci žluče, používá se proti revmatismu (čaj, obklady, koupele, intenzivní šlehání bylinami), staví krvácení, působí močopudně, zvyšuje aktivitu enzymatické činnosti a zlepšuje prokrvení vnitřních orgánů. Používá se na harmonizaci látkové výměny, zlepšování krve tvorby, snižování hladiny cukru v krvi a odlučování zplodin. Má výrazné močopudné působení - je součástí čistících čajů, v nichž příznivě působí na činnost jater, žlučníku a slinivky, na močové cesty a kožní potíže. Kořen používáme takřka výlučně zevně, nejčastěji proti vypadávání vlasů. Samčí květy zlepšují mužskou plodnost.

Další využití
Pro každý druh vlasů je velmi blahodárná tinktura z oddenku kopřivy, který vykopeme na jaře nebo na podzim a tinkturu si lehce připravíme. Hlava je bez lupů, vlasy jsou kypré, husté, poddajné a pěkně lesklé.

V kuchyňském zpracování používáme kopřivu jako zeleninu, kdy ji spaříme a používáme jako doplněk zeleninových a bramborových polévek, přidáváme ji do špenátu, smažených vajíček a salátů.

Kopřivu můžete používat na vyhubení škůdců a hmyzu v zahradě. Dejte větší množství do 300 litrového sudu (možno přirozeně použít i menší nádobu) a nechte tam rostliny delší dobu vyluhovat. Kopřivovou vodou potom polévejte všechny rostliny, a tak je chraňte před všemi škůdci. Ani mrkev vám nenapadnou žádní červíci!"

Kopřiva

(Silvie, 2. 3. 2010 8:18)

V lidovém léčitelství se navrhuje více týdnů používat tinkturu proti chorobám jater a žlučníku, sleziny, ba dokonce proti tumoru sleziny, při zahlenění žaludku a dýchacích orgánů, při žaludečních křečích a vředech, vředech střev a chorobách plic. Čaj se pouze spaří, aby se zachovaly cenné účinné látky. Preventivně se pije denně jeden šálek čaje po celý rok. Je též vydatným pomocníkem při virových a bakteriálních onemocněních.

Od určitého věku se snižuje obsah železa v těle. V důsledku toho se dostaví stavy únavy a vyčerpanosti, člověk se cítí starým a málo výkonným. V takovém případě možno s úspěchem používat čerstvou kopřivu pro její obsah železa. Pomáhá nám překonat tento stav. Po kopřivové kúře se poměrně rychle cítíme tělesně lépe, vrací se nám energie a tvořivá síla, ba i náš vnější vzhled se viditelně zlepší.

Při vodnatelnosti kopřiva pomáhá silným odváděním vody. Svými účinnými látkami napomáhá tvorbě krve při chudokrevnosti, anémii a při jiných těžkých chorobách krve. Kopřiva ve směsi s jinými léčivými rostlinami se s úspěchem uplatňuje i při leukémii. Trpíme-li na nějaký druh alergie (k tomu patří i senná rýma), doporučuje se pít čaj z kopřivy, a to delší dobu. Kopřiva odstraňuje náchylnost k prochladnutí a pomáhá při chorobách revmatických a při dně - celkové kopřivové koupele s 200 g bylinek.

Při zúžení cév na nohou kopřiva pomáhá vynikajícím způsobem. Někteří lidé, kteří na to trpí, by se mohli, uchránit před amputací nohy, kdyby zavčas používali koupele nohou s kořenem kopřivy. Každá křeč, nechť je jejím původcem cokoliv, naznačuje poruchy prokrvení. V tom případě doporučujeme umývat se a koupat v odvaru z kopřivy. To platí i ve speciálním případě zúžení věnčitých (koronárních) cév srdce. Trup těla sehneme nad vanu, umýváme oblast srdce vlažným odvarem, přičemž současně provádíme lehkou masáž.

Ještě jedno důležité upozornění: při ischiasu, bolestech kříže (lumbago) a zánětu nervů v rukou a na nohách bolavé místo zlehka potřeme čerstvou kopřivou. Například při ischiasu lehce přejíždíme čerstvou rostlinou pomalu od kotníku po vnější straně nohy až k boku a odtud zpět po vnitřní straně až po patu. To opakujeme dvakrát a nakonec táhneme kopřivu od boku, směrem dolů přes hýždě. Podobně postupujeme i na jiných chorých místech. Nakonec pokožku zapudrujeme.

Čaj z kopřiv pomáhá léčit i rakovinu žaludku!

Kopřiva

(Silvie, 2. 3. 2010 8:14)

Kopřiva má zcela mimořádné působení. Kopřiva je bohatá na zeleň listovou - chlorofyl a protože má desinfekční účinky, působí na zlepšení dýchání. Chlorofyl působí tonizačně a povzbudivě na metabolismus a na všechny fyziologické funkce. Působí také jako antianemikum a antisklerotikum.

Kopřiva léčivě působí proti tvorbě ledvinového a močového písku. Při onemocnění ledvin jsou častými průvodními znaky ekzém a silné bolesti hlavy, které v krátkém čase zmizí pitím čaje z kopřiv. Ekzémy mají většinou vnitřní příčinu, proto je třeba léčit i vnitřně pomocí bylinek, které pročišťují krev.

Kopřiva je naše nejlepší léčivá rostlina na pročištění krve a krvetvorbu. Má též dobrý vliv i na slinivku břišní, proto se kopřivou snižuje i obsah cukru v krvi. Léčí i nemoci a záněty močových cest a chorobné zadržování (zástava) močení. Protože současně vyvolává dobrý průběh stolice, je velmi vhodná na jarní kůry. Doporučuje provádět čtyřtýdenní čajovou kúru, a to na jaře z mladých výhonků a stejně tak na podzim po otravě, kdy se všude znovu objevují mladé výhonky. Ráno se má pít nalačno půl hodiny před snídaní jeden šálek a přes den opět jeden až dva šálky po doušcích. I před snídaní se má pít čaj po doušcích, neboť tím se zvyšuje jeho účinek. Může se přimíchat trochu heřmánku nebo máty pro zlepšení chuti.

http://lastura.cz/herbar/

(Silvie, 2. 3. 2010 8:11)

Listy obsahují chlorofyl a asi 15 % minerálních látek, ze kterých je pro nás zajímavý hořčík. Dále zde nacházíme karotenoidy, flavonoidy, organické kyseliny, aminy jako například serotonin, histamin, cholin, acetylcholin, sacharidy jako například arabinozu, galaktózu, glukózu, manózu a další. Dále obsahuje vitamíny, velmi bohatě aminokyseliny, glukokininy, třísloviny, fytoncidy a řadu dalších látek. Nepříliš výhodný je jistý obsah kyseliny šťavelové.
Dále silice, látky s antibiotickými účinky
vitamín A, vitamín B2, vitamín B5, vitamín C, vitamín E, vitamín K,
kyselinu křemičitou, kyselinu mravenčí, kyselinu octovou
I když se oficiálně uvádí sběr v červnu až v září, máme prokázáno, že největší efekt je z drogy, sbírané od časného jara do konce května. Při sběru se vyhýbáme místům neprosluněným a také takovým, kde se kopřivě mimořádně daří. Vesměs totiž jde o bývalou kulturní půdu kontaminovanou zpravidla dusičnany. Trhá se před květem v pozdním odpoledni po náležitém ozáření sluncem čímž se sníží hladina nežádoucích dusičnanů.
Listy nebo celé rostliny rychle sušíme první den na přímém slunci a pak ve stínu s možností dosoušení při teplotě do 50 °C. Droga musí mít zelenou barvu a sušením ztrácí pálivou schopnost podobně jako spařením čerstvých bylin.
Při samostatném podávání můžeme volit jemněji působící nálev nebo razantněji působící odvar. Kopřiva je také ideálním komponentem do směsí. V takovém případě volíme takovou přípravu čaje, jaká odpovídá hlavní droze ve směsi. Ve své praxi upřednostňujeme tzv. bylinářský čaj.

Pokračování za chvíli a nejde mi zas odesílání.

Jarce

(Eva, 2. 3. 2010 5:25)

Čaj bude až odpoledne nebo večer, nyní letím na organizační poradu zaměstnanců, kde bych jako vedoucí měla určitě být.

Koprivovy caj

(Jarka, 2. 3. 2010 0:00)

Spite asi v tuto hodinu, ale muze nekdo neco napsat o koprivovem caji k cemu je dobry?Moc dekuji a dobrou budu cekat rano.

Gratulace

(Eva, 1. 3. 2010 22:23)

Dík za zprávy a ať se vám, děvčata daří.
V Kauflandu mají zítra naposledy ty ananasy za 39 Kč, jsou velké a pěkné.

1.týden

(Jana K, 1. 3. 2010 21:57)

Dobrý večer, paní Evo,
Dneska to byl sedmý den, co se řídím Vašimi jídelníčky. Posílám
svou kontrolu váhy.
Váha šla hezky dolů, i přes to, že jsem strašlivě nastydlá, mám rýmu. Pominu-li hlavu jak střep a průtokový nos, tak se cítím
moc dobře, nehladovím...spíš naopak.

Digi-Bachařka hi hi

(Silvie, 1. 3. 2010 20:49)

Já mám i na tuk, svaly a vodu. Každý týden se nechám změřit a sleduju jestli jsem něco zhodila s tuků a naopak břibrala na svalech. Ono potom když ta váha nejde dolů nebo jde pomalu tak můžu zjisti, že mám víc svalů a třeba i vody. Ale na druhou stranu neřídím se tím doslova. Ona každá může měřit jinak-záleží na tom jak je kvalitní-,nemusí to být přesné. Já spíš sleduju o kolik co ubylo případně přibilo.

Petře H

(Eva, 1. 3. 2010 20:27)

Kdyby se to nechtělo hnout, napiš na email.E

Dík za výsledky hubnutí

(Eva, 1. 3. 2010 20:26)

Děkuji všem za vložené výsledky, Silvii jsem psala, váha by měla měřit i tuk, E

Katce-osobní váha

(Dáša, 1. 3. 2010 19:49)

Ahoj Katko,já patřím mezi ty,kterým váha měří i tuky a vodu v tělě a spočítá BMI,ale nějak to neřeším a sleduji na ní jen váhu,jelikož ta skáče nahoru a dolů,ořijde mi zbytečné se ještě "nervovat" nad vodou a tuky.Já myslím,že to není o tom neustále něco sledovat a počítat,ale baštit s rozumem a když zhřešíme,určitě jsme si toho každá vědoma.Nevím,je to moje zkušenost a názor,tak to zvaž.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

následující »