Rybí týden
Na jednu porci 200 - 250g rybího masa- u oběda.
Salátku jím vždy tak 250 - 300g, podle zálivky
Tak vypíšu si , jaké výrobky z ryb jím, já : zavináč, uzenáč, sleďové špuntíky v rajčatové omáčce, tuňáka ve vl. šťávě a v rajčatové omáčce, pečený pangas, restovaný pangas, grilovaný pangas, ražniči z lodosa nebo tresky a tyto dvě ryby i pečené, uzený nebo pečený kapr, tak k snídani rybu nastudeno a kousek sacharidů celozrn., k obědu tepelně upravenou rybu a malinkou přílohu, večeře zelný salátek s mrkví a s rybou zbylou od oběda , svačiny zelenina a kousek sacharidů celozrn.Každý kombinuje dle svých chutí, ale ryby nesmí být v oleji.
Pečivo a přílohy jezte podle velikostí porcí ve svém jídelníčku.
Filé z tresky zapečené s kašočkou z česneku a sýrem a rajčetem
Salát z kuskusu - rajče, červená paprika, kousek cibule, kuskus, koření česnek bylinky a do vychladlého zamíchat kostičky sýra eidam 30%
Náhledy fotografií ze složky Andrea N před 81,9 a nyní 68,5
Komentáře
Přehled komentářů
Rybí týden - to je bomba!!!
Nejdříve jsem váhala, ale pak jsem si přečetla, že rybí tuk má dobrý vliv i na pružnost pleťi. Tak jsem to vyzkoušela. Moc mi chutnají zavináče a uzenáčky v rosolu Varmuža jsou bez přídavku sladidel, pomazánka z tuňáka, pečeného lososa, pstruha a tresku..Škoda jen, že u nás jsou rybí výrobky a ryby tak drahé. Mám za sebou týden a určitě budu opakovat. Všem vřele doporučuji!!!
Rybí týden
(Beáta, 10. 4. 2012 11:14)Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jakou gramáže ryby použít při snídani a večeři? U oběda mi to je jasné ale ta snídaně s tou večeři, v tom si nejsem jistá. Děkuji Beáta
Rybí salát "dobré ráno."
(Olina, 9. 7. 2011 21:20)Do rybího týdne zkuste zařadit tento recept. Nakrájíme dva zavináče i se zeleninou uvnitř. K tomu najemno nastrouháme přibližně stejné množství syrové kořenové zeleniny - mrkev, celer, petržel. Trochu opepříme, osolíme a vmícháme jeden kelímek bílého jogurtu. S krajíčkem celozrnného chleba je to pro nás holky lehká večeře a pro pány se dá ráno použít jako "vyprošťovák". Jestli je již někde tento recept uveden, tak se omlouvám, nestihla jsem ještě úplně všechny přečíst.
Rybí týden
(Iva z Trutnova, 13. 1. 2011 21:25)Rybí týden mohu vřele doporučit, jedla jsem celý týden různě upravené ryby - uzenou makrelu, zavináče, tuňáka ve vl.šťávě, sleďo´vé špuntíky v rajčatové omáčce, k obědu vždy nějakou rybu (vařenou v parním hrnci). Každý den tak byl jiný a váhový úbytek byl úžasný.
Re: Rybí týden
(Jana Ř., 27. 1. 2011 9:45)
Poraďte prosím.. Když máte rybí dny jaké dáváte svačiny? Ovoce? Zeleninu? Jako ostatní dny?
Díky
Jana
ryby
(Šárka, 19. 2. 2010 13:41)
Mám ráda ryby ve všech úpravách, tak už se těším jak budu zařazovat rybí dny.
Pavlíno dobrý nápad, hned recept vyzkouším.
Rybička k obědu
(Pavlína Š, 21. 7. 2009 12:58)Teď jsem dojedla rybičky upravené takto)vlastní výmysl)Dva plátky Hoki filé s kůží nakrájet na příč zhruba na 3cm široké nudle,osolit a na teflonce a troše oleje po obou stranách orestovat,přidat pokrájenou cibuli a půl papriky na proužky a zase chvíli restovat (opékat),potom jedno rajče na osminky a za stálého míchání (a sporák na nejvyšší výkon,u mě na 6),restovat až se rajčata rozpustí,přidat špetku cukru tak rovnou mokka lžičku ,zamíchat a 3 min.restovata je to hotové. K tomu zeleninku syrovou(okurek) a celozrnný chlebík a je to mňam
To vyzkouším
(Jana Z, 27. 4. 2009 12:40)Dnes jsem poobědvala kousek uzené makrely s chlebem. Zítra si dám rybí den-už se těším-rybám jsem přišla na chuť.
Rybí týden
(jitka, 1. 4. 2015 19:26)