Přílohy k jídlům a masa
Přílohy |
k jídlům |
|
|
G |
Kj |
Br.kaše |
200g |
600Kj |
Vařené br. |
200g |
500 |
Opečené br ve fr.hrci nebo na pánvi na oleji |
200g |
1100 |
Bram.knedl. |
200g |
1250 |
Těstoviny vařené |
200g |
1500 |
Houskové knedl. |
200g |
1650 |
Rýže dušená |
200g |
1450 |
Br.krokety smažené |
150g |
2010 |
Br.hranolky |
150g |
2450 |
Smažená topinka |
50g |
1150 |
Bramborák |
100g |
2000 |
MASO, RYBY |
druh |
Energie (Kj) |
Bílkoviny (g) |
Tuky (g) |
Sacharidy (g) |
Cholesterol (mg) |
vepřové libové |
1000 |
18 |
11 |
0 |
65 |
vepřové tučné |
1990 |
12 |
47 |
0 |
70 |
vepřová krkovice |
1200 |
15 |
25 |
0 |
70 |
hovězí zadní |
760 |
19 |
12 |
0 |
70 |
hovězí svíčková |
620 |
20 |
7 |
0 |
65 |
hovězí játra |
540 |
12 |
4 |
0 |
270 |
mleté maso směs |
1390 |
16 |
30 |
0 |
70 |
telecí kýta |
580 |
21 |
6 |
0 |
65 |
králičí |
680 |
19 |
9 |
0 |
60 |
krůta celá |
550 |
22 |
5 |
0 |
75 |
kuře celé |
580 |
22 |
4 |
0 |
75 |
kuřecí prsa |
460 |
23 |
1 |
0 |
60 |
treska filé |
310 |
17 |
1 |
0 |
65 |
pstruh |
450 |
20 |
3 |
0 |
70 |
makrela |
780 |
16 |
10 |
0 |
75 |
Upravené |
drůbeží |
maso + |
králík |
Název |
G |
Kj |
|
Kuře grilované |
100 |
680 |
|
Kuře pečené |
100 |
800 |
|
Králičí játra |
100 |
1100 |
|
kuře na houbách |
100 |
1450 |
jen maso |
Králík na houbách |
100 |
1200 |
|
Krůtí prsa smažená |
100 |
1600 |
|
Slepice na paprice |
100 |
1000 |
jen maso |
Pečený králík |
100 |
700 |
|
RYCHLÉ OBČERSTVENÍ + TUKY |
Potravina |
Energie (Kj) |
Sacharidy (g) |
Tuky (g) |
Bílkoviny (g) |
Cholesterol (g) |
Hamburger |
1080 |
18 |
14,4 |
13,5 |
26 |
Big mac 1 ks |
2150 |
40 |
30 |
27 |
80 |
Pizza šunka + sýr |
1150 |
30 |
17 |
12 |
16 |
Máslo |
3090 |
0,3 |
83,2 |
0,7 |
250 |
Pomazámkové máslo |
1490 |
6,2 |
35 |
3,8 |
93 |
Flora |
2600 |
0,3 |
70 |
0,1 |
0 |
Flora light |
1485 |
0,3 |
40 |
0,1 |
0 |
Sádlo vepřové |
3200 |
0,1 |
84 |
2,6 |
86 |
Olej rafinovaný |
3700 |
0 |
100 |
0 |
0 |
Olivový olej |
3700 |
0 |
100 |
0 |
0 |
Majonéza |
3080 |
0 |
82 |
1,5 |
70 |
Majonéza light |
1920 |
0 |
51 |
0,7 |
- |
Smažené hranolky |
1200 |
3,5 |
14 |
4,2 |
- |
syrové maso |
|
|
Krůtí prsa |
100g |
440kJ |
Mleté maso na sekanou |
100g |
1 390kJ |
Pštrosí maso |
100g |
395kJ |
Telecí plec |
100g |
463kJ |
Vepřová žebírka |
100g |
1 662kJ |
Hovězí kližka |
100g |
450kJ |
Hovězí roštená |
100g |
515kJ |
Hovězí svíčková |
100g |
516kJ |
Husa |
100g |
903kJ |
Kachna domácí |
100g |
1 181kJ |
Kančí |
100g |
493kJ |
Klokaní maso |
100g |
386kJ |
Králík |
100g |
428kJ |
Krůta celá |
100g |
550kJ |
Kuřata celá |
100g |
580kJ |
Kuřecí prsíčka |
100g |
366kJ |
Slepice |
100g |
481kJ |
Srnčí |
100g |
448kJ |
Vepřová krkovička |
100g |
871kJ |
Vepřová kýta |
100g |
715kJ |
Vepřový bok |
100g |
1 433kJ |
Zajíc |
100g |
456kJ |
maso po |
tepelné úpravě |
250g |
Kuře pečené |
|
900kJ |
Kuře smažené |
|
1 591kJ |
Krůta pečená s nádivkou |
|
1 812kJ |
Králík na česneku |
|
1 530kJ |
Kachna pečená |
|
3 222kJ |
Husa pečená |
|
2 738kJ |
Grilovaný řízek s křenem 150g
|
|
1 130kJ |
Kapr na česneku |
|
1 079kJ |
Treska na česneku |
|
1 063kJ |
Pstruh pečený |
|
2 493kJ |
Rybí file na másle |
|
1 091kJ |
Losos v bazalkové omáčce |
|
1 165kJ |
Váha příloh (před vařením = váha po uvaření + Kj )
Těstoviny 100g=266g-1520kj
Kuskus 100g=306g-1448kj
Rýže basmati 118g=380g-1775kj
Rýže dlouhozrnná 100g=285g-1464kj
Sojové boby 60g=140g-1069
Jáhly 100g=505g-1491kj
MASNÉ VÝROBKY, KONZERVOVANÉ RYBY |
druh |
Energie (Kj) |
Bílkoviny (g) |
Tuky (g) |
Sacharidy (g) |
Cholesterol (mg) |
moravské uzené |
1200 |
24 |
17 |
0 |
80 |
turistický salám |
1700 |
19 |
37 |
0 |
85 |
uherský salám |
2060 |
25 |
43 |
0 |
85 |
drůbežeý točený |
1200 |
14 |
25 |
1,5 |
80 |
bůčková paštika |
2170 |
11 |
25 |
1 |
140 |
párky |
1210 |
14 |
25 |
1,6 |
85 |
drůbeží párky |
1220 |
16 |
25 |
1,5 |
80 |
krůtí šunka |
420 |
18 |
2 |
0 |
95 |
drůbeži salám |
680 |
18 |
9 |
1 |
80 |
gothaj |
1820 |
12 |
43 |
0 |
85 |
mortadella |
1420 |
12 |
33 |
0 |
90 |
tuňák v oleji |
1180 |
24 |
21 |
0 |
50 |
tuńák ve vl. šťávě |
420 |
23 |
1 |
0 |
50 |
sardinky v oleji |
930 |
24 |
14 |
0 |
140 |
rybí filety v tomatě |
850 |
15 |
15 |
2,5 |
50 |
Tepelně |
upravená |
masa |
vepřové |
Název |
G |
Kj |
|
Pečená krkovice |
100 |
1010 |
|
Vepř.plec rolovaná |
100 |
1600 |
|
Vepřový guláš maso |
100 |
1500 |
jen maso |
Ovarové koleno |
100 |
1650 |
|
Vepřový jazyk vařený |
100 |
2000 |
|
Vepř.řízek smažený |
100 |
2010 |
|
Vepř. kýta na paprice |
100 |
1200 |
jen maso |
Moravský vrabec peč. |
100 |
2100 |
|
Uzená krkovička vařená |
100 |
2600 |
|
Vepřové uzené koleno vařené |
100 |
2400 |
|
Vepřové libové na houbách |
100 |
1300 |
jen maso |
super tabulka
(Lída, 16. 2. 2011 14:01)