Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novoroční předsevzetí

1. Jen mějte na mysli, že nepomůže zázrak, polykání zázračných tablet a pití úžasných kapek, pomůže jen zdravý rozum a otevřená mysl, která je ochotná přijmout i něco nového bez odporu.

2. Všechno, co budete chtít dělat , musí být pro vás zábavné, když se budete do něčeho nutit, bude to jen další neúspěch v řadě. Když mne něco nebaví, najdu jinou aktivitu, která mne bude bavit více, dávejte si spíš obecnější předsevzení, přílišná konkretizace může otrávit a odradit.

3. Nebuďte na sebe jen přísní, vždy si dejte jedno omezující a jedno hýčkající předsevzetí k němu - třeba - budu žít zdravěji - věnovat se pohybovým aktivitám a více sledovat, co jím + budu chodit plavat a na masáže alespoň jednou za měsíc.

4. Dílčí neúspěchy a výkyvy jsou normální, kvůli nim se nevzdávejte v půli cesty, dnes je to tak a zítra to bude lepší, jsme jen lidi a kdo někdy neujel z vytyčené cesty, ať se vyfotí, ráda vložím jeho fotku a nápisem IDEÁL.

5. Všechno, snižování nadváhy, ozdravění organismu, nové návyky, jejich skloubení s vašimi životními možnostmi chce svůj čas a postupnost, nebuďte na sebe netrpěliví a zlí.

6. Napište si přesné formulace toho, co byste si chtěli dát do předsevzetí a vedle si dejte termíny a náhradné termíny, vypište si ke každému předsevzetí všechny překážky, které vám budou stát v cestě, ať víte proti čemu budete stát, je dobré znát aspoň část nepřátel.

7. Hlavně , aby všechna předsevzetí byla realistická a nedohnala vás k depresi, aby byla pro vaše zdraví a pohodu.

8. Ještě čtyři důležité zásady, které udělají žicvot lepším a váš pohled na něj velkorysejším

1. Nehřešte slovem a buďte uvážliví

Buďte si vědomi své ceny, nesnižujte se nikdy k hanění někoho nebo pomlouvání, kdo s čím zachází, tím také schází, při sebevětším hněvu nevybuchujte hned a nechte pocity trochu odeznít, mohli bysteříct něco, co by vás mohlo potom mrzet, neřešte nic hned, diplomat si vše zváží z více stran a potom teprve tne do problému, za nerozvážná rozhodnutí a hloupost se v dnešní době tvrdě platí.

2. Neberte nic moc osobně

Vše, co ostatní dělají, dělají pro své potřeby a sny. Buďte imunní proti činům druhých a rozvážíte důkladně své reakce na ně, nestanete se obětí zbytečného utrpení. dívelte se vždy na vše i očima druhých, pak přesně odhadnete jak budou jednat dál.

3. Nevytvářejte žádné doměnky

Komunikujte jasně, stručně, přesně formulujte a vyjadřujte promyšleně to, co chcete. předejdete tak mnoha nedorozumněním a životním dramatům.

4. Dělejte vše tak, jak si myslíte, že je to nejlépe

Snažte se u všeho, co děláte, nebudete si muset nic vyčítat, k lidem , kteří jsou vám blízcí buďte vstřícní, ale ne zotročení.

 

Náhledy fotografií ze složky 1 Moje hubnutí

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář