Jdi na obsah Jdi na menu
 


CO MI DIETA TEDY PŘINESLA A JAK SE STRAVUJI NYNÍ

      1. bez_jmena-40-.jpg

      2.  
      3. POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ, PÍSMENKA SE ZVĚTŠÍ A LÉPE SE ČTE.
        1. Více jsem začala pozorovat své tělo a jeho potřeby, zjistila jsem, že každou potřebu v oblasti výživy projeví a pokud mu vyjdu vstříc, není nic problém .

        Příklad – vypozorovala jsem v jakých intervalech přichází hlad přizpůsobila jsem jim příjem jídla, nepohlížím na chuť na sladké jako na něco příšerného, ale vím, že čas od času přijde a vím, jak ji zahnat, abych nemusela konzumovat tučné a sladké čokolády a nenechalo to stopy na mé váze.

        1. Nejsem ze své váhy v beznaději a vystresovaná, protože vím, jak ji řídit a korigovat, jedno opékání prasátka nebo rodinná oslava nemůže přece změnit nic tak zásadního, tak se potom zase na pár dní vrátím k dietce a je to.

        2. Začala jsem si při pohledu na určitá jídla klást otázku, zda je nevyhnutelně potřebuji sníst, přesáhnout denní dávku cukrů, tuku nebo cholesterolu a uškodit tak svému tělu. Sice nepočítám stále , ale už vím, přibližně co která potravina obsahuje, prostě beru jídlo jako svoji volbu.

        To bylo celkem osvobozující, já nevím jak vy, ale byla jsem jako s klapkami na očích a moc jsem v této rovině nepřemýšlela. Kvalitní jídlo více zasytí, dodá více výživy a méně se po něm mlsá.

        Příklad - mám doma tři chlapy, kteří sice nijak moc neholdují nezdravým jídlům, ale občas kačenka, zelíčko a knedlíček se hodí. No a já nyní už vím, jaký je rozdíl v Kj a tuku v porci 250g pečeného kuřete nebo pečené kačenky. Jsem tedy postavena před výběr, zdali je ta porce kačeny pro mne nepostradatelná nebo dám přednost zdraví vlastního těla. nejsem svatá , rozhodnu se někdy tak a někdy tak, ale vždy už přemýšlím. Pokud si řeknu, že kačenku chci, vím, jak pracovat se svým jídelníčkem další den, abych dopad svých chutí eliminovala.

        1. Omezila jsem smažené pokrmy na minimum. Kromě toho, že přepálené tuky mohou způsobovat rakovinu, jsou i nepřítelem mojí postavy. Začala jsem používat pouze olivový olej do salátů a na úpravy masa na pánvi. Vyřadila jsem všechny ostatní oleje mimo slunečnicového, ostatní jsou plné škodlivých volných radikálů a karcinogenů. Tuk tělo potřebuje, ale chci mu dát kvalitní.

        2. Tak nějak jsem si začala zřetelněji uvědomovat, že pro moje tělo je významný každý pohyb, nemusí to být stále cílené cvičení, mnoho věcí, které mne před dietou hodně otravovaly, jsem vzala na milost právě jako formu pohybu a mám z nich aspoň nějaké uspokojení, prostě se s nimi lépe smiřuji a přehlížím jejich ideovou neproduktivnost.

        Náš organismus je stvořen k tomu, aby se hýbal.
        V jakémkoliv věku nám mírná fyzická aktivita může jen pomoci zlepšit naši celkovou kondici. Díky ní se tvoří a posilují svaly, zlepšuje se hustota kostry (prevence
        osteoporózy), podporuje činnost srdce, okysličuje organismus a schopnost těla využívat
        uskladněný tuk, čímž pomáhá snižovat tělesnou hmotnost.

        Příklad - Chůze za sekačkou 30 min 390.6 kJ

        Luxování 30 min 441 kJ

        Žehlení 30 min 352.8 kJ

        1. Sportuji dle svých možností, pohyb je naší přirozeností. Ale opatrně se zdravím!
          Nezaložila jsem na tom výhradně hubnutí. Protože pouze tudy pravděpodobně cesta nepovede.
          Od určitého věku to přestává stačit. Metabolismus se zpomaluje a s vyšším věkem klesá energetická náročnost organismu. Je třeba v jídle na jedné straně snížit přísun kalorií a na druhé straně přidat vyváženou stravu. Netýrat se hladem. Pak Vaše tělo pochopí, že to s ním myslíte dobře, že má všeho dostatek a že si může začít odbourávat přebytečné tuky – zjistí, že už nebude potřebovat "železné" zásoby.

        2. Pohyb se pro mne stal mnohem snadnějším, někde cestou jsem odložila 26kg, dejte si na záda krosnu a do ní 13 dvoulitrovek s pitím a choďte s ní chvíli, uvidíte, jak vás to otráví a unaví, tak otrávené a unavené tělo jsem měla před zhubnutím stále.

        3. Alespoň v hlavě jsem si tak nějak začala srovnávat výdej a příjem energie, možná jste to dělaly, ale já jsem na to neměla čas a ani jsem si to nějak neuvědomovala v plné závažnosti pro moje zdraví.

        4. Uvědomila jsem si, že když si mám vybrat mezi pytlíkem slaných oříšků nebo brambůrků a svým zdravím, je mi milejší to zdraví, vysoký krevní tlak a náběh na cukrovku před dietou mne dost rozhodily a jsem fakt ráda, že jsem obou těchto nezvaných hostů zbavila.

        5. K podobnému myšlení vedu i své děti, doufám, že to bude přínosem pro jejich budoucí kvalitu života, všimla jsem si, že už se nezahlcují zbytečně sladkostmi a hlavně starší syn dává cíleně přednost zdravějším variantám potravin. Oba synové pravidelně sportují a ještě zajdou rádi do posilovny.

        6. Víc dbám na svůj pitný režim, ale zase se nepřepíjím, protože některé články a publikace, které jsem četla, varovaly i před převodněním organismu. Jedna minerálka litr a půl a dva až tři ovocné čaje – to je moje dávka, neodpírám si ani kávu, mám ji ráda, proč si ji tedy nedopřát. zhubla jsem i s její konzumací, pila jsem dvě kávy za den, neslazené, ale s polotučným mlékem a v tom pokračuji. Ani jiným radostem se nevyhýbám, dám si klidně k snídani nebo svačině čerstvou ovocnou šťávu nebo o víkendu večer 4 decky vína. Na váze to nikdy poznat nebylo. Vyhýbám se ovšem tvrdému alkoholu, má moc zbytečných Kj. Já jsem nikdy k němu neměla blízko a nechutnal mi, takže mi ani v nejmenším nechybí.
          Vyloučila jsem slazené nápoje kromě přírodních ovocných šťáv a i u nich si hlídám dávky.

        7. Negativní dopad je , že si někdy nerozumím se staršími lidmi ze svého okolí, ale světe div se, moje maminka pomalu přechází na moje uvažování, jsem moc ráda a přeji jí mnoho zdraví do dalších let.

           

        8. Prostě jsem se musela trochu porovnat s tím, že s věkem tedy nejsem ten člověk, který by mohl bez následků sníst kde co a zůstal by štíhlý a zdravý, to bylo asi nejtěžší a v úvodu diety jsem s tím měla dost problémy.
        9. Možná vám to nebude sympatické, ale najednou mi moc zachutnaly ryby, já je měla ráda vždy, ale dieta mne přivedla k novým kreacím z nich, k tomu, abych je přimíchala i do zeleniných salátů. Také kuřecí maso mám ráda, naproti tomu vepřové jím jen když je mimořádná příležitost a hovězí jen v tataráku.
        10. Ideální je, když si jídelníček připravím dle zásad racionální výživy. Ale hlavně -  naslouchat svému tělu. Správně se stravuji v případě, že mi po jídle není nevolno, nejsem  unavená, cítím se v pohodě. Jestliže občas zhřeším a trochu přiberu, pak vím, že musím na nějaký čas někde ubrat a vše se rychle vyřeší. Jestliže svému tělu dobře rozumím,  budu si udržovat optimální hmotnost

          16. Když jím, pochopila jsem prakticky, to, že nemá cenu jíst, dokud mohu , ale jíst pomaleji a přestat tak v polovině porce, počkat chvíli a napít se, někdy si vezmu po italském způsobu po jídle kus ovoce nebo zeleniny, mezitím se dostaví pocit plnosti, který tělo registruje opoždědě. Takže jsem v minulosti jedla nejen některé věci pro mne nevhodné, ale jedla jsem vše ve větším množství, roztahovala jsem si zbytečně žaludek a byla nafouklá jako měch.

          17. Zlepšení celkového rozboru krve:

          Výsledky odběrů krve - srovnání 

          Vysoké hodnoty LDL a celkového cholesterolu zvyšují riziko cévních příhod, stejně jako příliš nízká hodnota HDL (pod 0,9 milimolů na litr) Lékaři doporučují udržovat hladinu celkového cholesterolu nižší než 5,6 milimolů v jednom litru (ideálně kolem 5,2 milimolů) a hladinu HDL tak vysokou, jak je to možné.
          2006 94 kg, kulička věčně unavená
          LDL Eva 2006 2,38
          HDL Eva 2006 1,68
          celkový chol. 2006 4,2
          triglyceridy 2006 1,12
          2009 67 kg
          LDL 1,09
          HDL 2,36
          celkový chol. 2009 3.91
          triglyceridy 2009 0,5
          Takže nyní je celkový chol. nižší, ale zásadní změnou je, že ten hodný HDL je vyšší než zlý LDL a triglyceridy , které mohou být v rozpětí od 0,45 do 1,82 se snížily v krvi skoro na minimum na 0,5.
          Tak co říkáte výsledkům mojí změny stravování?

          bez_jmena-39-.jpg

         

 

Náhledy fotografií ze složky 1 Moje zhubnutí navždy

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Co mi přinesla??

(Jana, 16. 2. 2015 8:29)

Ahojky všem hubnulkám,nechce se mi nazývat co mi "DIETA" přinesla,protože celou dobu jsem necítila že držím dietu,ale že měním svůj životní styl.Ať se to týkalo jídla,pohybu ,prostě všeho.Já nikkdy neholdovala sportu,stláskala jsem na co sem přišla a bez jakýhokoli přemýšlení a taky sem podle toho vypadala....No a teď to je jiný,chodím pravidelně rychlou chůzí,mám ráda všechen pohyb v domácnosti,protože vím že jakejkoliv pohyb je super,že spaluje.Cítím se dobře,mám najednou víc radosti,i z maličkostí,zhubla jsem 12kg,jsem na své váze když mi bylo 17 let.Váhu držím přes měsíc,vím jak pracovat se svým tělem,vím že když si dopřeju 1den,tak druhý někde uberu,nebo se víc hýbu.Je to všechno tak jednoduchý,ale dřív sem to nevěděla,všechno jsem se naučila od Evi jejím jídelníčkem za to jí patří velké díky.Samozřejmě se mi lépe hýbe,každej pohyb je jednoduší,lépe se mi dýchá.Postava je ted ok,můžu si obléci věci o kterých se mi jen zdálo,je pravda že celý šatník musím vyměnit,ale to udělám velice ráda.No a z hubnutím jsem také přestala kouřit,což je pro mě nejtěžší zkouška,ale cítím že teď už ji opravdu zvládnu,mám za sebou už 1měsíc,cítím se teď silná,Tak snad to dotáhnu do zdárného konce,ted po zhubnutí si už prostě věřím.Tak vám všem držím palečky,ať každej dokážete pokořit to co chcete, a vy to zvládnete věřte :)

Re: Co mi přinesla??

(Eva, 16. 2. 2015 12:43)

Moc gratuluji , jste teda statečná a hlavně jste pěkně přivykla na novinky, Eva

Co mi dieta přinesla?!

(Markéta H, 4. 9. 2010 21:05)

Je toho hodně, co mi dieta přinesla. Hlavní vec, je asi ta, že vím, co jím....ta další to, že jsem si vylepšila postavu a dostala se na svoji původní váhu po dvou porodech. To by se mi bez pmoci paní Evy nepodařilo. Já jsem sice nevážila až tak moc, ale vždy jsem byla štíhlá a po dvou dětech mi zůstalo 6kg a ta se projevila nejvíce na bříšku a bocích, takže jsem se sebou nebyla moc spokojená. Nevěděla jsem, co mi paní Eva odpoví, když jsem ji kontaktovala, čekala jsem, že mě odpálkuje, že nemám nadváhu atd...ale ne, poslala mi ukázky jídelníčků a zbytek informací a já jsem to zkusila. Jsem moc ráda, že jsem objevila její stránky. Snažím se zdravý životní styl prosadit i doma u zbytku rodiny, protože nechci, abych brzy ovdověla, můj muž miluje smažená jídla, sladkosti atd...chlap no :-D zatím jsem od smažení přešla na pečení bez tuku a manžel si nestěžuje....beru to jako malý úspěch. Samozřejmě, že i u dětí bych to ráda prosadila, jsou ještě malé, takže by se to mohlo podařit. Teď, když jdu nakoupit, tak si vše nejdřív promyslím a napíšu, co chci koupit, dříve jsem to nedělala a házela do košíku vše, co mě napadlo. A když někdy zahřeším?! Nedělám si výčitky, vím, co mám dělat, aby se mi to neprojevilo na váze a to si myslím, že je fakt super - vědět, co má člověk dělat!!!! Opravdu jsem moc spokojená se vším, jak s jídelníčkem, přístupem a pomocí paní Evy! Jsem ráda, že jsem je objevila tak brzy, alespoň můžu předcházet nemocem, které souvisí se špatným životním stylem. Moooooc děkuju!

Druhý týden začínám

(Vendula, 25. 5. 2009 15:55)

Ahoj zdravím všechny, dlouho jsem pročítala tyto stránky než jsem se rohodla kontaktovat Evu. Je mi 53 let a také mám chuť se ještě líbit, tak jsem dnes mezi Vámi děvčaty. Začínám druhý týden a cítím se moc fajn. Mám zatím dole jen 3 kg, ale i toto je moc pěkný pocit. Doufám, že se hlavně naučím počítat co a jak si připravit, zatím se ještě nevyznám. Tyto sestavené jídelníčky jsou velice fajn a Evě za tuto námahu moc děkuji. Je fajn, že člověk nepociťuje vůbec hlad a nemusím ani to sladké.
Také jsem do diet dala nějaké koruny které mohu využít i jinak , třeba jen na parádu.
Držím nám všem palce a ještě se ozvu, asi také budu potřebovat nějakou radu od zkušených. Ahoj

Dva měsíce.

(Jarmila P, 28. 1. 2009 20:30)

Zdravím všechny moje spolubojující kolegyňky. Tak i já mám za sebou dva měsíce a jsem velice spokojená. Zhubla jsem 16,4 kg. Vím, pro někoho to nic není, ale pro mě, je to šok. Je mi 56 a hodně peněz jsem vrazila do různých diet, nápojů a prášků. A co jsem z toho měla? Tak minimálně zase 5 kg navíc. A s každou zázračnou dietou se to zvyšovalo. A tak když jsem se dostala na stránky naší Evičky, / doufám, že nebude proti tomuto oslovení /, váhala jsem. Přečetla jsem si totiž, že na jiných místech ji napadají a v podstatě jsem nepochopila proč. Ale já to riskla, napsala informativní e-mail a stala se jednou z vás. Začala jsem s hubnutím. A bylo to úžasné. Bylo vidět výsledky a hlavně, nemusela jsem si kupovat žádné tablety, nebo koktejly. Takže mi penízky zbyly a já si můžu koupit na jaře novou sukni a halenu už v menším čísle. Vím na moji váhu těch 16,4 kg je jenom třešnička, ale budu pokračovat dále a slibuji, že vás budu informovat o mých pokusech a omylech. Jsem moc ráda, že paní Eva s tím souhlasila. Já se totiž někdy zaseknu a pak potřebuji radu. Od přítelkyně, kamarádky a spolubojovnice. A to my tu všechny jsme, né? A co dieta přinesla mě? Hlavně dobrý pocit ze sebe sama, že to jde i bez drahých preparátů, jen z dostupných pro mě surovin. Jasně, že mám radost z těch shozených kilogramů a hlavně pak z pohledu okolí. To si už taky všimlo, že je mě o něco míň a to potěší.
Tak nám držím palečky. Jarmila P.

Martině P

(jarka (barča), 14. 11. 2008 7:09)

Chce to jen hlídat kalorie na den a podle toho si zvolit jídlo a dodržet poměr sacharidů,tuků apod.Energetické tabulky potravin najdeš na netu-mohu doporučit www.lucy.cz dobře se mi s nima pracuje a po nějaké době už sama zjistíš čeho a kolik si můžeš dát.

jídelníčky

(Martina P., 11. 11. 2008 14:37)

vidím, že jste se úspěšně vrhli na hubnutí, pomocí stránek paní Evy. jak jste se dopracovali k těm jídelníčkům? nějak mi to uniklo

Pomalu, ale jistě

(Anna D, 5. 11. 2008 17:05)

Taky bych se chtěla připojit k tomuto nadpisu.
Souhlasím se vším, co paní Eva napsala v záhlaví. Mým největším významem bylo zjištění, že dávky jídla zplna stačí, pokud si je pojím v klidu, v sedě, pomalu. Tu chvilku si vždy najdu. Snad po nějaké době /pomalu a jistě/ si splním přání a hlavně i zlepším zdravíčko.
Za tyto stránky jsem moc vděčná

Martině

(Eva, 3. 11. 2008 18:58)

Dík za příspěvek, ale zásluhu máš hlavně Ty sama,já jsem jen takový pokušitel z netu. E

A pojedeme dál

(Martina (vanilka), 3. 11. 2008 18:49)

Ahojky spolubojovkyně,myslím, že paní Eva to napsala za nás všechny. Mám takový pocit, že nemohu říkat,že držím dietu, to proto, že hubnu v klidu, žádný stres, žádné zvláštní potraviny, jen vše co klasicky používáme v kuchyni. Toto činí dietu o to příjemnější, protože si chystám skoro to co ostaním v domácnosti. rodina to přijala v klidu. Pravidelnost v jídle a nachystané jídelníčky byly velmi dobrou pomůckou, přiznávám, že jsem byla v tomhle lenivá si je sestavovat sama, ale nyní vím jak je to důležité správně kombinovat a jíst v časových intervalech.
Můj pocit z diety ... hlavně konec dušnosti a pocení při seberychlejším pohybu, také víc pružnosti i obratnosti těla. S ubývajícími kily se mi zvedlo sebevědomí a zvýšila se chuť poprat s dalšími kily. A pochvala okolí jak se měním je jen dalším ,,ano" v tom co dělám. Myslím, že nikdy nenajdu ta správná slova, kterými bych chtěla paní Evě poděkovat za pomoc nám všem co chceme zvítězit nad svou vahou. Stálo ji to určitě mnoho úsilí vypracovat jídelníčky a také tyto stránky, které denně aktualizuje. A tak aspoň moje DĚKUJI jí posílám. A nemyslete si, že Vás tady tak nechám, ani náhodou, budu hubnout dále a poku Vám to nebude vadit tak Vám tady písnu jak pokračuji :o) mějte se krásně se svými krásnějšími těly.

Pomalu,ale jistě

(Blanka, 2. 11. 2008 21:49)

Tak se taky přidávám se svými -6kg za měsíc.Taky jsem již mnohokrát zkoušela vše možné,ale tento jídelníček je bezva.Nemám vůbec hlad,nejsem nervosní(snad) a kila jdou pomaličku dolů.Tak všem držím palce a Evičce děkuji za stránky na netu a stálé a zajímavé doplňování článků a rad.

tchýně

(Anna, 2. 11. 2008 8:54)

Zdravím, i já bych se chtěla podělit o zkušenost, které jsem před hubnutím nevěnovala pozornost. Mé tchýni je 79let. Žije sama už 14 let a tak se má co ohánět aby vyšla s penězi. Je to velký šetřílek, ale co se týče (velké)rodiny, je velice štědrá. A tak si ani neuvědomuje, že tím, že šetří a na chléb si dá jen jeden plátek salámu, nebo si udělá kuře jen na vodě(protože tuk je drahý),vlastně žije zdravě. A o pohyb taky nemá nouzi. Sama si vede ceůou domácnost, i zahrádku si zryje a osadí sama. Je velice čiperná a plná elánu. A já konečně přišla na to čím to je. Nepřejídá se a má pohyb. A vo tom to je!!!!!

ještě dodám

(jarka (barča), 31. 10. 2008 12:21)

Dietou se mi zmizela i chuť na sladké,né že bych něco sem tam na oslavě si příležitostně nedala,ale už to není jako dřív.A to je pro mě skvělé.

já a dieta

(Karolina, 30. 10. 2008 20:23)

Ahoj.
Se všemi výše uvedenými body souhlasím.Je to úleva,když můžete ovládat VY tělo a ne když ovládá tělo vás.
Taky jsem díky pomoci paní Evy začala hubnout.Po deseti letech ,třech dětech a neustálé snaze o zhubnutí jsem začala hubnout s rozumem s paní Evou.Měla jsem vysoký cholesterol a pohled do zrcadla nic moc.Měla jsem neustálé problémy se žaludkem a se zažíváním vůbec.Jedla jsem celkem zdravě,ale nepravidelně a bez systému.najela jsem na jídelníčky a ono to zafungovalo.Žaludek mě nebolí,testy na cholesterol snad taky zlepší.A mám dole skoro devět kilo.Tento způsob stravování mi vyhovuje,mám dost energie,dobrou náladu.Chvilku to trvá než si na to člověk zvykne,ale stojí to za to.Hodlám v tom pokračovat dokud nebudu na "svých" kilech.Potom jen zvětším porce ale zhlavní zásady budu dodržovat.

dietka

(Jiřka, 30. 10. 2008 18:09)

Ahoj děvčata.Tak vám také řeknu jak se cítím já po delší době.Mám dole 16kg a jsem moc ráda.Mohu říct,že jsem vyskoušela plno diet (některé jsem i kupovala v lékárně ale žádná sláva).Jednou mě v práci poradili nejíst od 11hod.(to byl oběd)nic.Já to vyskoušela,kila šla dolů,ale jen jsem s dietou skončila ,zase šlo vše naspátek.Hlad jsem měla pořád.Tahle dieta mě moc vyhovuje.A to,jak Evina připravila jídelníček je perfektní.Žádné dlouhé počítání-jen kouknu co zítra a připravím si co budu potřebovat.Nyní se budu snažit hlavně mít kila pod kontrolou a snad to půjde-mám v hlavě co asi mohu a co už ne.Ale říct,že nemám chuť na uzeninky nemůžu-to bych lhala.Já jsem prostě masožravka.Ale jsem moc spokojená-Evi děkuji!!!

moje tělo

(zdenka, 29. 10. 2008 20:03)

Holky,jestli vás můžu tak nazvat,nemůžu tyto stránky nazvat dietou,protože tady je důležité jíst a tu jsem zjistila mou chybu,že jsem nejedla od 17h.večer,každý zná své tělo,jestli ho má rád,mi vyhovuje najíst se co 2.hod.zkoušela jsem i přestávky 3.hod,ale zjistila jsem,že kg šli nahoru,zůstala jsem u těch 2.hod.přestávkách a je dobré opravdu pojíst,nehladovět,musím opravdu Evě poděkovat,nenašla lepší rady než od ní,opravdu mi vyhovuje jak Eva tak její rady,už i vím,když jdu na grilovačku bůčku,jak si pomoci a to je co říct,nevím proč se toho bát,dejte si co hrdlo ráčí,krásné hubnutí a potom ten pocit

Stres je zničující

(Monika, 29. 10. 2008 20:02)

Musím Ti Evi dát v mnoha věcech za pravdu. Můj největší problém je v tom, a to Ty víš, že se ze své váhy stresuji. To se musím naučit ovládat, mám před sebou, myslím, dost velký úkol. Jinak je to celkem v pohodě. Zdravím všechny hubnoucí.

Nenechejte svojí hmotnost narůst jako já

(Jana Z, 29. 10. 2008 18:40)

Člověk je tvor myslící a proto by se měl zamýšlet taky nad tím jak se stravuje,jak se cítí.Bohužel já jsem nikdy nemyslela na sebe-měla jsem postiž.dítě a veškerou pozornost jsem věnovala jemu-nelituji toho,protože je chodící a moc šikovný.Ale každý by měl myslet i na sebe.Moje váha vyšplhala na 135kg,když jsem narazila na stránky paní Evy vážila jsem 131.3kg(5.9.)nyní vážím 118.4kg a moc mě mrzí,že jsem nezačala dříve-samozřejmě že teď se cítím dobře,jsem pohyblivější a nejsem unavená.Když jdu do obchodu,přemýšlím,které potraviny jsou zdravější,vyřadila jsem minerálky a piji jen vodu neperlivou,což se projevilo tím,že mi zmizel nateklý kotník na levé noze.Olej používám olivový řecký a pečivo jen celozrnné.Když si někdy dám kousek čokolády,nestresuji se tím,nehubnu na čas.Vzala jsem ptostě toto stravování za zcela pro mě vyhovující a vím,že pravidelnost a množství budu muset dodržovat,pokud se chci váhou ještě pohnout dolů a hlavně potom tu váhu udržet.Všem,které tady hubnou přeji moc vytrvalosti a držím palce.Jana Z

pocit sebevědomí

(jarka (barča), 29. 10. 2008 6:21)

Dietou jsem zhodila 6 kg a pokračuji dále dole mám další kilo,cítím se lépe,koupila jsm si mové věci a v zrcadle se pochválím jak mi ti sluší.Snažím se jít podle Evy,ale jídelníček si kombinuji a dodržuji počet kj na den.jde to sice kg jdou dolů těžko,ale jdou.A i okolí mě pochválilo jak mi to sluší.

Zajímavé čtení

(Zuzka, 28. 10. 2008 8:55)

Ahoj Evi,když o tom tak přemýšlím co jsi napsala je svatá pravda.Já jsem dříve když jsem chtěla zhubnout vůbec nepřemýšlele kolik kj sním,držela jsem různé hladovky a tak pod.,ale k ničemu to nebylo.Teď už přemýšlím jinak a než něco sním, tak si rozmyslím jestli je to vhodné.Je to určitě kladný pokrok v mém stravování a jedině díky Tobě a tvojí metodě.Je skvělá.Dost často už v jídelníčku zaměňuji počítám kj abych nepřekročila denní limit a funguje to.Začínám si i jídelníčky sestavovat,abych po dvou měsících je vyzkoušela,jestli je to tak správně.Těším se na další pokračování.Ahoj Zuzka