Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čím prošla hubnoucí děvčata?

POKUD SE VÁM ZDAJÍ PÍSMENKA MALÁ, ZMÁČKNĚTE CTRL A DRŽTE A TOČTE KOLEČKEM NA MYŠI K SOBĚ, PÍSMENKA SE ZVĚTŠÍ A LÉPE SE ČTE.

 

166021_358672330864694_100001657909325_975178_376294186_n.jpg

Touha po změně

Zaměřily svou pozornost na to co chcete. Vytvořily si v mysli jasnou představu své nové postavy, nového života a řekly si – ano, taková toužím být.

Nyní je třeba si udělat rekapitulaci dosavadních návyků.

Lidské zdraví je velmi složitý stav, který je podmíněn spousty ději a vztahy mezi nimi. Čím vším je však naše zdraví ovlivňováno, nikdy nikdo nevyčíslí. Přesto bylo prokázáno, že podstatný vliv mají tři důležité faktory:

  • Způsob života - podílí se na zdraví z 50-60%.

  • Životní a pracovní prostředí - zodpovídá za zdravotní stav přibližně z 20%.

  • Zdravotní péče - ovlivňuje zdraví zhruba z 20%.

Z tohoto vyplývá, že převážná část rizik vychází z našeho způsobu života. Tudíž máme velké možnosti ovlivnit a zkvalitnit náš život.

 

Zde mám na mysli především přiměřenou a správnou výživu, která jde ruku v ruce s pravidelným zdravým pohybem. To vše pak souvisí s udržením optimální váhy a s přirozenou zdatností. Pokud člověk žije podle tohoto přesvědčení, přirozeně si prodlužuje život a zároveň předchází vzniku tzv. civilizačních chorob (rakovina, vysoký krevní tlak, ateroskleróza, cukrovka, obezita, atd.)

 

Já, jako samozvaný poradce na správnou výživu, doporučuji všem, aby mysleli na své zdraví, na zdraví celé své rodiny, neboť toto je v dnešní době nejdůležitějším „majetkem“ každého z nás. A o každý majetek je nutné, a zároveň dobré, pečovat. Zamysleme se , co vše jsme dnes snědli a vypili. Pokud vaše denní strava obsahovala velkou misku syrové zeleniny, dvě porce ovoce, plnohodnotné bílkoviny ve formě luštěnin, ryb či libového masa, porci celozrnného pečiva s kvalitním margarínem, porci celozrnné rýže (či celozrnných těstovin,  brambor), nízkotučné sýry a minimálně 1,5 litry kvalitní vody, je to úžasné! Pokud jste z těchto potravin snědli alespoň něco, jedině dobře. Našel – li se však ve vašem dnu vepřový řízek s hranolkami (či nějaké fast food menu), samý bílý rohlík, žádná zelenina a ovoce, vepřové sádlo (či máslo), tavený tučný sýr,  slazená limonáda a jenom půl litr vody, něco zřejmě nebude v pořádku.

Vaše tělo tak trpí a velice rychle stárne. Je zatěžováno velkým množstvím tuku a zbytečných jedů. Chybí mu vláknina a spolu s omezeným přísunem vody se jen sotva zbavuje toho špatného, co jste mu nabídli.

Má rada proto zní:“Pojďme se společně zamyslet nad tím, jak pečujeme o své zdraví, neboť opravdu platí pravidlo, že jsme to, co jíme...“

 
 
Krok 1 – Získat motivaci
Ve své mysli začněte od konce. Představte si, jaká  odměna vás čaké, až dosáhnete svého cíle. Dovolená? Nové módní šaty? Odměna musí být dostatečně lákavá, aby pro vás byla skutečnou motivací. Jakmile znáte odměnu za dosažený výsledek.Mnoho děvčat mi píše, že krásně se cítila, když je pochválili známí lidé.
 
Krok 2 – Požádat o pomoc, když si nevím sama rady

Začátečníci své úsilí často brzy vzdávají, protože nevědí, jak a co dělat. S pomocí profesionální podpory dosáhnete úspěchu snadněji. Máte několik možností:

- Třeba si pořiďte nějakou cvičící pomůcku a CD s rychlejší hudbou 

- Navštivte místní tělocvičnu a požádejte o vytvoření fines plán

- Najděte si osobního trenéra, který vám pomůže stanovit individuální fines program nebo se aspoň poraďte s někým, kdo pravidelně cvičí

- Zajímejte se o jídelníčky zdravé výživy a energetické hodnoty potravin.
 
Krok 3 – Stanovte si reálné cíle
Čeho chcete dosáhnout? Chcete zhubnout? Chcete mít skvělou postavu? Chcete získat více energie? Jedno je jisté. Vaše cíle si musíte stanovit tak, aby byly dosažitelné.Já při váze 94kg jsem si stanovila první cíl pěk kg.  No a když to šlo, pak deset. Doporučuji určit menší cíle, s jejichž pomocí dojdete k cíli konečnému. Dejte si za cíl každý týden jednou nebo dvakrát dopřát organismu 30 minut pohybu a zhubnut aspoň o půl kila.
 
Krok 4 – Výživa které pomáhá tvořit svalovou hmotu a spalovat tuk
Proces přeměny můžete také podpořit optimální výživou, toho jsem se držela i při sestavování jídelníčků.
 
Krok 5 – Pusťte se do práce
Nyní máte veškeré potřebné informace, takže nezbývá, než se pustit do práce.

Pamatujte cvičení a každá forma pohybu, která způsobuje zvýšení srdečního tepu a přiměje vás zhluboka dýchat! Vyberte si takovou aktivitu která vám bude vyhovovat a bude vám přinášet radost: procházky se psem, turistika, zahradnictví, domácí práce….

Krok 6 - Nic neodkládejte

Co je možné pro správnou výživu udělat ihned?

  1. Snížit příjem energie omezením spotřeby energeticky bohatých potravin, a to především těch, které obsahují nasycené (saturované) tuky a jednoduché cukry. V drtivé většině případů to jsou „cukrářské produkty“.

  2. Zvýšit konzumaci čerstvého ovoce a zeleniny.

  3. Zahájit pravidelnou fyzickou aktivitu.

  4. Začít myslet pozitivně a věřit, že to jde.

  5. Pročtěte si tyto stránky, najdete zde informace o zdravém životním stylu.

  6. Seznámit celou svoji rodinu se svým rozhodnutím, vše vysvětlit a žádat podporu.

 

Co získáte ze svého úsilí?

Výhody sou jedinečné a neocenitelné:
- více energie
- tělo s menším množstvím tuku, pružné a pohyblivé
- optimální kondice srdce
- silnější odolnější kostru
- vyšší vytrvalost a odolnost, méně únavy i v běžném životě
- zlepšení spánku
- zlepšení mentální funkce
- snížení hladiny stresu
- vyšší sebevědomí
- nesčetné pochvaly okolí

Stojí to za to???

 

 

Náhledy fotografií ze složky 1 Moje zhubnutí navždy

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Je to O.K.

(Dáša, 24. 7. 2011 13:10)

Opravdu to stojí za to.Začala jsem 1.5. a do dnešního dne mám 16 kg dole.Cítím se báječně a pokračuji dále.Doporučuji všem,kteří chtějí udělat něco pro sebe.Hodně štěstí!!!

Jolaně

(Eva, 18. 2. 2009 11:02)

Musíte mi nechat kontakt nebo se ozvat na el.adresu kgdolu@seznam.cz

Nevím jak dál.

(johana, 18. 2. 2009 10:56)

Musím zhubnout!mám 91 kg.Ale ,3 týdny je můj jídelníček jen na minimálních porcích zeleniny a výsledkem je ubohé 1 kilo dole.Fakt je že je mi 60 let přesto pohybu mám dost.Poradíte?

ANO-stojí to za to!

(Jana Z, 21. 11. 2008 7:55)

Změna stravování,více pohybu a kila dolů-opravdu to stojí za to.To,že se cítíme lépe je fantastické.Začala jsem chodit cvičit na balony a dělá mi to dobře na páteř i klouby.Momentálně sice váha nejde dolů ale ani nahoru,jsem zvědavá,jak se budu držet o vánocích-ale mám plánované procházky a snad to zvládnu.Všem držím palce v hubnutí.Jana Z