Jdi na obsah Jdi na menu
 


33 rad - jak nestárnout tak rychle -Co je to stárnutí a jak ho trošku obejít!

Obsah:

č.0. Jarní motivace proti upadajícímu elánu do života

č. 1. Stárnutí jde s námi celým životem

č. 2. Lepší stav buněk je možné docílit

č. 3. Nepodceňujte tělesnou aktivitu - vičení a spalování tuků

č. 4. Zpomaluje se metabolismus

č. 5. Ohrožuje nás řídnutí kostí.

č. 6. Postupně mizí pocit žízně

č. 7. Tělu stále více škodí nezdravé tuky

č. 8. Obezita plíživě zničí náš činorodý život a potom si vezme i naše zdraví, připraví nás nejprve o radosti života a potom i o život. 7.12.

č. 9. Paměť je dobré také udržovat v kondici - 8.12.

č.10 Vrásky - 8.12.

č.11 Pigmentové skvrny - 9.12.

č. 12. Stárnutí se dá trochu oddálit i tím , že budeme zdravé a svěží, při tom nám nejvíce pomůže vitamin C.  - 9.12.

č. 13.Vrásky kolem očí - 9.12.

č. 14. CELKOVÝ STAV TĚLA A JEHO KONDICE SE ODVÍJÍ OD VÝŽIVY. - 9.12. - Obecné zásady výživy

č. 15. Celkové zdraví odvisí od každé chvíle, od vašeho životního stylu - 10.12. - Životní styl zdravé a aktivní ženy

č. 16. Stres vede k obezitě i různým nemocem, trochu si ho rozpitváme a naučíme se s ním bojovat - 10.12.

č. 17. Jak tedy ten stres trochu zvládnout? 11.12.

č. 18. Bojujte s nadváhou - 11.12.

č. 19. Tuky omezte radikálně a vybírejte si, co jíte. - 11.12.

č. 20. Zredukujte jednoduché sacharidy - 11.12.

č.  21. Mějte přátele a nějaký kontakt s jinými lidmi než jen v rodině a zaměstnání - 12.12.

č. 22. Neodmítejte rady odborníků - 15.12.

č 23. Psychické změny spojené s pohybem - odbourání napětí a stresu - 16.12.

č. 24. Pohyb vhodný pro určitý věk - 16.12.

č. 25. Pečujte i o pokožku těla normálně a při hubnutí intenzivněji - 18.12.

č. 26. Ještě čtyři důležité zásady, které udělají žicvot lepším a váš pohled na něj velkorysejším, to je přece pohled mladých lidí

č.27. Proč cvičit proti stárnutí ?

č.28. Drobná vylepšení takhle poránu.

č. 29. Mějte všechno pod kontrolou - 24.1.

č. 30. Rozhýbejte i metabolismus

č. 31 Pečujte o sebe s chutí

č. 32 Rozhýbání metabolismu

č. 33. Každý den může být hezký

 

0. Jarní motivace proti upadajícímu elánu do života

1) Zařazujte ovocný den dost často, kdo jej dobře snáší a dost pije krásně tělo aktivuje a enzymy povzbudí metabolismus. Pleť se napne a provlhčí. Také dny detoxikace na pročištění střev oživí organismus.
Já si dělám nyní několik dní šťávy a cítím se už zase dobře.
2) Proberte šatník a vyberte varianty , které do jarního sluníčka vyndáte, pořiďte si barevnou šálu a doplňky, které oživí i starší modely. Sukni trochu zkraťte a jak vysvitne sluníčko vyrazte v pěkných lodičkách.
3) Zakupme barvu nebo navštivme kadeřníka, oživená barva a vyčištěná pleť nám jen prospěje. Prostrě čisté póry a pěkný účes udělá dost.
Na oživení pleti si kupte vitamin E a večer praskněte dvě kapsle a pod krém natírejte jejich obsah.
4) Pod barevným šátkem nás nesmí strašit vyschlý krk, olejové zábaly dejte i vícekrát za týden, po zimě je kůže od šálek celá unavená. Stejně postupujte u hřbetů rukou až po lokty a dekoltu, do krátkých rukávů a výstřihů bude třeba mít jemnou a napnutou kůži.
5) Přehodnoťte makeup, v zimně máme tendenci na malování přidávat, jasnější a zářivější , světlejší stíny a linečka buď šedá nebo v barvě stínů udělá s očima zázrak. Neosříkejte se ani korektoru, na drobné nedostatky pleti a na kruhy pod očinma je fajn. přiznávám, že po zimě je mám i já.
6) Jarní úklid absolvujte s chutí a při hudbě, abyste držela tempo, budete dřív hotová a ještě spálíte více Kj
7) Naplánujte si vždy jeden jarní víkend pracovní a jeden výletní, pak budete svěží a plná energie a dům bude krásně zaopatřený.
8) Jarně se usmívejte, muži i děti jsou dost zrcadlem našeho vlastního chování, mám vysledované, že když jsem plná energie a usměvavá, jsou i moji tři muži doma takoví.

1. Stárnutí jde s námi celým životem, nejde to zastavit, nejdřív jste krásná dívka, potom pěkná mladá paní a veselá mladá maminka, potom žena středního věku a pomalu se to sune k padesátce, potká to všechny, plastická chirurgie může změnit dočasně vzhled, ale stárnutí buněk je nezadržitelné.

 2. Lepší stav buněk je možné docílit vyváženou stravou, vitamíny, vlákninou a zdravými potravinami. Když nebudete pít alkohol a kouřit, budete se cítit ztaké mnohem lépe. Alkohol nám poškozuje žaludeční stěnu, potom se dostává do krve a játra jej filtrují a přetěžují se, celé tělo trpí, zatěžuje i ledviny.Kouřením se nejen poškozuje dýchací ústrijí, ale i snižuje schopnost těla vstřebávat důležité žiiny a vitamíny, pleť je zašedlá a vlasy oslabené.

3. Nepodceńujte tělesnou aktivitu, tělo ji potřebuje, svaly se věkem stávají slabší a méně výkonné. Pokud jíte nevhodně , celé tělo jakoby měkne a svaly se mění v tuk.

při absenci intenzivnější fyzické aktivity, hrozí ztráta aktivní tělesné hmoty – svalů. Svaly jsou významnými konzumenty energie a to dokonce i když jsou v klidu. Jaká však nastává situace, jsou-li vlákna kosterní svaloviny přinuceny k práci ?

Obecně platí, že nezatížený sval využívá jako hlavní zdroj energie mastné kyseliny z tuků. Pokud však začneme cvičit, plavat, bruslit… potřebují svaly mnohem rychlejší dodávku energie než tomu bylo v období klidu. Tuky však tento požadavek nedokáží splnit. Tuk je na to příliš pomalý. V tomto okamžiku se orientují zatěžované svaly na cukry-sacharidy.

V klidových podmínkách nebo při nízké aktivitě, při které se až tolik nezadýcháme a nezvedne se výrazně tepová frekvence, „jedeme na tuky“. Zásoby sacharidů jsou velice chabé, ty nám vydrží jen na krátký čas. Zato v tucích mají i štíhlí jedinci energie vždycky dostatek. Tělo zatěžované náročnou, dlouhodobější a často se opakující tělesnou činností odebírá velké množství zásobních forem sacharidů uložených v podobě glykogenu ve svalech a játrech. Protože ví, že tento omezený zdroj energie bude znovu potřebovat pro příští náročnou fyzickou práci, naučí se v klidových podmínkách, a i při pohybu s nižší intenzitou, více využívat tuky. Viz příklad v článku Výlet na kole. Přesně tohle je naším cílem při redukci nadváhy – spalovat ve zvýšené míře tukové zásoby. Trénovaní lidé mají daleko lepší podmínky pro pálení tuků a mnohem menší riziko, že budou tloustnout.

Ještě jedna zajímavost - když cvičíte půl hodiny a zahřejete se, tělo zvýšeně spaluje další půl hodinu, pokud si potom zase zacvičíte, bude spalovat po cvičení další půl hodinu, nemusíte tedy vypustit u cvičení duši, stačí půl hodiny , přestávka a zase půlhodinka.

4. Zpomaluje se metabolismus a tělo již nepotřebuje tolik energie jako dříve, hlídejte si příjen Kj.

5. Ohrožuje nás řídnutí kostí, dnes není výjimkou, že se vyskytuje už u pětatřicetiletých žen, je třeba jíst ml=éčné výrobky a tvrdé sýry, dodávat tělu vápník a kostru pravideln zatěžovat přiměřeným pohybem.

6. Postupně mizí pocit žízně a tělo trpí dehytratací. když je v těle málo vody, celé tělo opracuje pomaleji a člověka bolí hlava a je přiotrávená vlastními splodinami. Pravidelně pijte skleničku neslazené tekutiny jednou za hodinu.

7. Tělu stále více škodí nezdravé tuky.

V některých potravinách (ztužené rostlinné tuky, koláče, dorty, polevy, zmrzlinové krémy, sušenky, tyčinky aj.) najdeme tzv.transmastné kyseliny, které jsou z pohledu zdraví vůbec nejškodlivější.

V tučných masech i v liovém vepřovém jsou zase nasycené mastné kyseliny, které jednak zvyšují naše tukové zásoby na problémových partiích, jednak podporují ukládání cholesterolu a splodin v našich cévách. Tyto procesy také vedou ke kornatění cév a hrozí nám mozkové příhody a skleróza.

Nenasycené mastné kyseliny se vyskytují především ve formě rostlinných tuků a v mořských rybách. Rostlinné tuky obecně snižují riziko srdečně-cévních onemocnění.

Všechny tuky (jak živočišné, tak rostlinné) obsahují v 1g 9 kcal (38 kJ)

Jezte spíš ryby, kuřecí a králičí maso. Jezte zapečenou zeleninu a vařené brambory, jezte rýži s rybami a dušenou zeleninu, nedejte těm nezvratným změnám ve svém těle zelenou, nedá se to vše obnovit, braňte svůj šťastný život i ve vyšším věku.

Všímejte si na obalech obsah tuků v potravinách a vybírejte si ty nejméně tučné varianty. Takto ušetříte nejvíc kalorií a přesto si můžete při hubnutí dovolit poměrně velký objem stravy (zelenina, ovoce, luštěniny, netučné mléčné výrobky, libové maso, vařené přílohy). Stále totiž platí, že „s plným žaludkem“ jdou centimetry a kilogramy dolů. Ale zcela bez tuků to také nejde - i v redukčním jídelníčku musí být vždy nějaké tuky obsaženy.

8. Obezita plíživě zničí náš činorodý život a potom si vezme i naše zdraví, připraví nás nejprve o radosti života a potom i o život.

 Nebezpečná se obezita stává až po určitém období. Dlouhé měsíce probíhá v těle skrytý vývoj metabolických poruch. Toto bezpříznakové období bezstarostného života se však postupně mění ve viditelné a ve finále život ohrožující choroby. Jedinec s vyšším podílem tuku v organismu je vystaven vysokému riziku metabolických onemocnění. Zvlášť postava typu jablíčka, s vyššími hodnotami obvodu pasu (u žen nad 89 cm a u mužů nad 104 cm) je výrazně ohrožena. Díky zmnožení nitrobřišního tuku dochází k různým poruchám látkové výměny. Zvyšují se koncentrace špatného cholesterolu , narůstají krevní tuky, zvyšuje se riziko vzniku trombóz, narůstá krevní tlak. To vše urychluje proces kornatění tepen, což časem vyústí v srdečně cévní choroby končící infarkty myokardu či mozkovými příhodami. Obézní jedinec má vysoké nebezpečí pro vznik i poruch metabolismu cukrů, které po určité době mohou dojít až k cukrovce (diabetu 2. typu). Především pak zde nemůže být lepší „léčby“ než je redukce tukové nadváhy.

9. Paměť je dobré také udržovat v kondici, jen čistá hlava, která přemýšlí, udrží tělo zdravé, kdo nepřdmýšlí nad táím, co dělá, není většinou ani zdravý.

Mozek je nutné trénovat, není to sice sval v pravém slova smyslu, ale jedině tak se udržíme v tempu. Je dobré se učit něco nového, v zaměstnání rychle reagovat na nové situace a plánovat v jednotlivých krocích svůj život i jednotlivé aktivity. Štěstí přeje připraveným, plánování nás povede k přípravě reakcí na různé varianty vývije daného problému a trénuje tak náš mozek.

Také se nám s věkem zhoršuje zásobování mozkových buněk kyslíkem, příčinou mohou být zúžené cévy nebo nedostatek pohybu. tady tedy zase půmáhá vyvážená zdravá strava a pohyb přiměřený našemu věku a zdravotnímu stavu. Každou pohybovou aktivitu berte pozitivně, vždyť i neoblíbenými činnostmi děláte něco pro své zdraví.

Čtení, to je aktivita, která dnes chybí i mldým lidem, kdo nečte, nepředstavuje si nic a tedy i omezeně přemýšlí, doslova zakrňuje, čtěte nějakou literaturu, která vás baví, třeba jenom povídky, ale na váš mozek to bude mít příznivý vliv.

Optimistické vnímání běhu života. Nadarmo se neříká, že co nás nezabije, to nás posílí. Každá těžkost i tragedie v rodině musí nejdřív šokově odeznít, potom nám, ať chceme nebo ne , vytváří nové podmínky, o kterých musíme přemýšlet, reagovat na ně a hledat nová řešení, jak přežít. Tím se mozek také nezastupitelně trénuje a my se stáváme odolnější a duševně zralejší. Žádné trápení není takové, aby aspoň z části nerozvinulo nás samé, naše sebeovládání, naše myšlení, naše schopnosti se s něčím naučit žít a vyrovnat se s tím.

Psaní je také pozitivní aktivitou, učí nám utřídit si myšlenky a přesně je formulovat, je to velice dobré pro mozek, přehledné utřídění informací je pro mozek velmi blahodárné.

Tvořivost je také podstatná pro rozvoj a udržení naší fantazie, ať už tvoříte keramiku, vyšíváte, pletete,děláte domácí dekorace, vše je zdrojem vaší duševní svěžesti a je úplně nedocenitelné.

Kontakty s lidmi jsou také nezastupitelné, udržujte si ještě kromě zaměstnání přátele, nemusíte s nimi být často, ale dodají vašemu světu jiný pohled a širší záběr, více hlav, více ví a více vymyslí.

Plánujte. Mějte plány na tento týde, na příští, na zimu, na léto, kdo jen sedí doma a v práci a pohybuje se v zajetých kolejích "blbne a toustne!" To říkala jedna moje známá a já jí zpětně dávám za pravdu. Je dobré mít nějaké aktivity, pokud nemáte nikoho z rodiny, kdo by plánoval s vámi, zapojte kamarádku.

10. Vrásky - potkají nás bohužel všechny, nejen na obličeji, ale ve všech mídtech, kd se kůže méně mastí a je vystavována vnějším vlivům nebo je tenší. Preventivně je dobré kůži zásobovat dostatečně vodou a živinami, podporovat všechny procesy, které podporují střebávání výživy do ní a chránit ji. Tak pomalu, pít umí každý, to nám snad půjde, co jsou to procesy podporující vstřebávání živin? To je trochu složitější, živiby s do těla dostávají hlavně z trávicího traktu a z něj do krve a potom k buňkám. Měli bychom tedy jíst hodnotná a zdravá jídla a mít zdravý trávicí trakt, potom podporovat proudění krve v těle, aby se živiny dostávaly na potřebná místa, primárně je tímto faktorem samozřejmě pohyb, ale přispět může i masáž, třeba v obličeji nbo dekoltu. Ochrana pleti tkví v jejím krytí před okolními vlivy. Staří lidé mají hezčí kůži na stehnech než na obličeji, protože tam byla celý život chráněná. Obstarejte si vyhovující krém na den, mastnější nebo jen lehkou emulzi, výběr je veliký, nechte jej krásně několik minut vsáknout a potom dejte lehká makeup , je to taková košilka pro váš obličej, po příchodu z práce doporučuji odstranit zbytky této košilky, natřít znovu, večer potom pečlivě odlíčit a oetřit pleť podle druhu nočném krémem , někdy se dá před ním ještě použít vitamínové sérum.

Pleť krku si zaslouží také krémování, ale občas si na noc dejte i olejový zábal z ol.oleje, jakoby vás bolelo v krku, vrásky přijdou později. Ruce krémujte při každé příležitosti a pracujte aspoň v tenoučkých rukavicích, které nosí lékaři, pár stojí 2Kč.

Pleť celého těla natřete jednou za den po sprše nebo koupeli pleťovým mlékem, čas zastavit nejde, ale proč mít vrásky předčasně. Takže pohyb, zdravá strava, celkové zdraví a pravidelná péče - to jsou naše zbraně.

11. Pigmentové skvrny mohou vznikat věkem nebo poškozením pokožky.

Na to druhé si můžeme dát pozor. Pokud máme nějakou čerstvou jizvičku , je lepší ji při pobytu na slunci přelepit náplastí, sice budeme chvíli nepravidelně opálené, ale předejdete nepříjemné trvalé tmavé pigmentaci zahojené jizvy. Také je dobré si tělo nebo jen obličej a hřbety rukou natírat pravidelně krémem s UV ochranným faktorem, tam se dělávají nepříjemné skvrny nejdříve. Pozor také na používání parfémů a toaletních vod na holé tělo, v místech, kde tato tekutina ulpí, může při ozáření sluncem též vzniknout poškození pokožky s následnou trvalou pigmentací.

Stařecké skvrny mohou vznikat dokonce už po čtyřicítce, zase na ně má vliv naše opalování bez ochranných faktorů, ale mohou se projevit i pouhou dědičností. Jejich tvoření a zhoršování lze trochu předcházet příjmem antioxidantů do těla a správnou výživou. Lze je opticky zesvětlovat bylinkami, např. řeřichou potoční v masti nebo výtažku, také se používí derivát vitamínu A s peelingovám účinkem. Natírání postižených míst musí být každodenní. Nejúčinnější je u lékaře laserové zbroušení kůže nebo zmtazení. Kosmetičky potom mohou nabídnout peeling ovocnými kyselinami.

12. Stárnutí se dá trochu oddálit i tím , že budeme zdravé a svěží, při tom nám nejvíce pomůže vitamin C.

V zimě víc než jindy, abychom se ubránili útokům chřipky a nachlazení. Které poklady zelinářství stojí za to dát do košíku?

Když ho nemáme dost, jsme unavení, ospalí, a zimomřiví, krvácejí nám dásně, rány se špatně hojí a skočí na nás každý virus a bacil. Pomáhá likvidovat "zlý" cholesterol, snižuje krevní tlak, zlepšuje vstřebávání železa, bojuje proti škodlivým volným radikálům, podporuje látkovou výměnu, udržuje zdravé cévy. Imunitní systém se bez něj neobejde, je nezbytný při stresu a má prý i protirakovinné účinky.

ŠAMPIONI V MNOŽSTVÍ PODÍLU VITAMÍNU C:

ABSOLUTNÍ VÍTĚZ - šípky ( 600mg /100 g), v syrovém stavu, v šípkovém čaji po spaření horkou vodou už Céčko nehledejte.

1/ křen 200mg na 100g syrové zeleniny
2/ kapie červená 160mg
3/kapie zelená 120mg
4/ rybíz černý 110mg
5/ jahody a kapusta 60mg
6/ kiwi 57mg
7/ květák 55mg
8/ pomeranče 52mg
9/ grepy 42mg
10/citrony a kedlubny 40mg

13.Vrásky kolem očí

Proč se nám dělají vrásky kolem očí?
Příčin může být podle autorky několik: mhouření očí v důsledku refrakčních vad (tj. nevyhýbat se nošení brýlí nebo kontaktních čoček, případně podstoupit refrakční operaci), různé zlozvyky (např. natahování kůže při podpírání čela apod), nežádoucí účinek dlouhodobého používání očních kapek, dále stárnutí a ochabování kůže v okolí očí, nemoci víček a kůže v jejich okolí nebo celkové choroby a úrazy.

Co můžeme udělat sami
Z očního hlediska dochází velmi často k tvorbě vrásek nejen při mhouření očí v důsledku refrakčních vad. Významnou roli sehrává i přehnaná mimika, natahování kůže kolem očí, kouření, alkohol a jiné drogy vedou ke ztenčení kůže, piercing může vytvořit fibrotickou jizvu, která je neřešitelná a také přehnané užívání nekvalitní  kosmetiky, navíc spojené s nedůsledným odličováním, se může na kůži kolem očí výrazně „podepsat“. Doporučován není také častý pobyt v soláriu, zvláště bez dokonalé ochrany očí.
Pozornosti také často uniká nežádoucí účinek dlouhodobého používání očních kapek a mastí, s nimiž by se mělo zacházet uvážlivě, po dobu nezbytně nutnou. Steroidy například ztenčují kůži (u očí dvojnásob) a měly by se proto aplikovat maximálně 2x týdně. Vazokonstrikční kapky, působící stahování cév, by měly být používány 1x denně nebo dle potřeby. Antikoangulancia vyvolávají až v 60 procentech pigmentaci kůže (současně ale i růst a pigmentaci řas – dlouhé černé řasy sice působí dekorativně, ale není to ta nejlepší cesta k jejich „prodloužení“) a konzervační látky mohou mít cytotoxický vliv (zejm. benzalkoniumchlorid).
A pokud se týká „oční kosmetiky“, platí tu zásada: zohlednit roční období (denní péči nejlépe vždy s UV filtrem), používat krémy dle věku a kvality kůže a také střídat značku přípravku.

    Jak předcházet z očního hlediska vzniku vrásek :
  • Důsledně korigovat oční vady (používat brýle nebo kontakní čočky, příp. absolvovat laserovou refrakční operaci na rohovce - lze jen do určitého počtu dioptrií, refrakční operaci na čiré čočce nebo implantaci fakických nitroočních čoček)
  • Kontrolovat mimiku (nejde-li to, včas použít botulotoxin)
  • Nenatahovat zbytečně kůži kolem očí (při kapání a potírání kůže)
  • Snažit se o zdravý životní styl (omezit kouření, alkohol a také zajistit dostatek spánku)
  • Používat kvalitní kosmetiku (pečující krémy, každodenní čištění a důsledné odlíčení, pravidelné hloubkové čištění – masky, peeling…)
  • Žádný piersing
  • Permanentní make-up absolvovat jen u odborníků
  • Uvážlivě a indikovaně používat oční kapky a masti
  • Zaměřit se na šetrné konzervační látky v kapkách
  • Dbát na včasné odstranění kožních a tukových hrbolků víček (spolupráce s kožním lékařem)
  • Léčit celkové choroby
  • Snažit se předcházet úrazům

 14. CELKOVÝ STAV TĚLA A JEHO KONDICE SE ODVÍJÍ OD VÝŽIVY.

Obecné zásady výživy, která snižuje riziko vzniku onemocní spojených s nevyváženou stravou, jsou následující:

  1. Jezte pestrou stravu, jen tak zajistíte dostatečný a vyvážený příjem všech živin.
  2. Udržujte si vhodnou tělesnou hmotnost jak přiměřeným příjmem potravy, tak pohybem.
  3. Vybírejte stravu obsahující nízké množství tuku, zvláště živočišného, a cholesterolu. Omezujte maštění, snižujte spotřebu tučného masa, uzenin, máslových a šlehačkových moučníků.
  4. Konzumujte dostatečné množství ovoce, zeleniny a potravin připravených z celozrnných obilovin. Snažte se sníst půl kilogramu zeleniny a ovoce denně. Zkuste jíst zeleninu při každém jídle, nahrazujte moučníky ovocem a ořechy a vybírejte si celozrnné pečivo místo bílého.
  5. Omezujte spotřebu cukru. Cukr je pouze zdrojem energie. Naučte se pít čaj a kávu bez cukru, omezte spotřebu sladkostí a slazených nápojů.
  6. Omezujte příjem kuchyňské soli. Chuť na slané je návyk. Vyhýbejte se silně soleným pokrmům a pochutinám, jinak vám ostatní strava bude připadat fádní. Slanou chuť lze nahradit různým kořením.
  7. Přijímejte dostatek tekutin - alespoň 2  litry denně rovnoměrně během dne. Pijte různé přírodní vody, čaje i ovocné či ředěné přírodní džusy. Tekutiny s cukrem nejsou vhodné.
  8. Pokud pijete alkoholické nápoje, čiňte tak umírněně. Děti by alkohol neměly pít vůbec a dospělí ne více než 1 pivo nebo 2 dl vína nebo 5 cl lihovin denně.

15. Celkové zdraví odvisí od každé chvíle, od vašeho životního stylu

 

Životní styl zdravé a aktivní ženy

Na zdraví ženy má velký vliv  stravování, stres a životní styl. Zásady zdravého životního stylu ženy lze shrnout do několika bodů:

  • Jíst více ovoce a zeleniny v syrovém stavu (minimálně 15 dkg na 10 kg tělesné hmotnosti za den).
  • Dávat přednost libovému bílému masu (ryby, králík, drůbež), zejména vařenému a dušenému.
  • Jíst hodně bílkovin rostlinného původu - luštěniny (čočka, sója), celozrnné pečivo.
  • Upřednostňovat kysané mléčné nízkotučné výrobky.
  • Užívat vitamínové přípravky obsahující antioxydanty (vitamín A, C, E, beta-karoten, stopové prvky - selen, zinek).
  • Pít hodně tekutin (denně minimálně1,7 litry), zejména bylinkové čaje, minerálky. Vyhýbat se slazeným nápojům, jako je kola, přeslazeným potravinám vůbec.
  • Nekonzumovat koncentrovaný alkohol (jedna sklenička vína, nebo piva je dovolená) a nepít více než tři kávy za den.
  • Vyhýbat se kouření a pobytu v zakouřených prostorách.
  • Naučit se zvládat stres a pravidelně sportovat úměrně svému věku a zdraví.

16. Stres vede k obezitě i různým nemocem, trochu si ho rozpitváme a naučíme se s ním bojovat.

Příčiny stresu:

1.Ztráta někoho blízkého, nemusí jít jen o smrt, třeba i rozchod s milovanou blízkou osobou

2. Nemoc nebo zranění , které ohrožují život.

3. Velké finanční těžkosti.

4. Ztráta zaměstnání.

5. Profesionální readaptace.

6. Stěhování.

7. Dítě odchází z domova.

8. Chronický nedostatek času na vykonávané činnosti.

9. Odchod do důchodu.

Jak poznáte na sobě stres?

1. Cítíte se často unavená, nervózní a nemůžete se soustředit.

2. Často jste rozčílená a nadáváte kvůli běžným drobnostem.

3. Moc kouříte a pijete 5 káv za den, někldy pijete alkohol, abyste potlačila vnitřní napětí.

4. Několikrát za týden máte nezvládnutelné záchvaty žravosti.

5. Přes den se vám chce spát a v k ránu se budíte zbytečně  brzy.

6. Náhle se vám mění nálada, stačí drobnost a vypěníte.

7. Stále si stěžujete, že máte moc práce a nic nestíháte.

8. I drobnost se vám zdá jako velký problém, nepřekonatelná.

9. Zapomínáte jednu věc pro druhou a všude chodíte pozdě.

10. Máte pocit, že vám druzí lidé nikdy nepomáhají a jen vám házejí klacky pod nohy.

Máte na pracovišti nepříjemného a závistivého kolegu, který neudělá nikomu nic dobrého?

Politujte ho, je to chudák, žije v neustálém přemýšlení, jak by komu ublížil a posílil tak svou něčím domělým ohrožovanou pozici a ještě se stresuje z toho, co všechno ostatní mají a dokáží, že mu nezbývá čas na vlastní zdokonalení sama sebe a vymyšlení něčeho užitečného.

Jak myslí nestresovaný člověk? Takhle.

 

  • jsem klidný a vyrovnaný;
  • jsem zdravý a mé tělo pracuje tak, jak má nebo budu něco dělat pro to, aby to tak bylo
  • vítám všechny změny, protože věřím, že mě obohatí, dají mi nové pohledy na život
  • všechny situace, které mě potkají, zvládnu třeba postupně, ale zvládnu
  • jsem schopný se přizpůsobit změnám; promýšlím si své kroky, zvážím i názory ostatních lidí
  • všechno mi jde přirozeně;
  • to, co má nepříjemné stránky, má též své stránky kladné;
  • jsem šťastný, že jsem;
  • vše, co dělám, dělám rád, pokouším se na všem najít něco, co mne obohatí zkušeností
  • žiji a pracuji, jak nejlépe umím;
  • nad druhými se nevyvyšuji, také se před nimi neponižuji, umím uznat práci ostatních a vyjádřit jim uznání

 

17. Jak tedy ten stres trochu zvládnout?

a) Moc intenzivně neprožívelte úvahy založené na tom, co by se mohlo stát , začínají většinou slovem Kdyby................................

b) Nepočítejte moc se štěstím a náhodou, buďte realista, marné naděje přinášejí stresové situace.

c) Svá rozhodnutí konzultujte s blízkýni osobami, získáte jiný pohled n věc, ale neokládejte je moc dlouho.

d) Mějte na paměti, že to, co je dnes katastrofa, bude za čas jen příhoda.

e) Nepanikařte ve stresové situaci, věc promyslete, hledejte řešení v bodech - za prvé udělám to, za druhé udělám to, pak běžte spát a ráno rozhodnutí teprve dokončete.

f) Nesnažte se být nejlepší ve všem, prostě se stále zdokonalujte a mějte se rádi.

g) Moc se nestýkejte s lidmi, kteří hekají a jsou nervózní.

h) Počítejte u všech činností a plánů i s nezdarem, ušetří to mnoho nepříjemností.

ch) Nadřízeným vyhovte, podřízené neponižujte, spolupracovníky nepoučujte a oceňujte práci druhých, budete mít kolem sebe spokojené lidi.

18. Bojujte s nadváhou

Většinou tlustí lidé bývají více nemocní a hůře se zotavují. Dosáhněte a udržte si ideální váhu. Nadváha zatěžuje celý organismus a podporuje urychlení procesu stárnutí. Vydejte se ven na vzduch za lepší „kondicí organismu“.

19. Tuky omezte radikálně a vybírejte si, co jíte.

 

Jezte ryby a „hodné“ tuky

V dostupné literatuře je popsáno, že nenasycené mastné kyseliny omega-3 způsobují v našem těle něco jako malý zázrak. Ke zdrojům nenasycených kyselin omega-3 patří určité druhy ryb. Jezte proto v rozumné míře lososy, herinky, makrely, sardinky a jiné ryby obsahující olej.

Vyhýbejte se takzvaným „špatným“ tukům

V dostupné literatuře jsou takzvané „špatné“ tuky označovány jako kalorické bomby s „nezdravými (nasycenými) mastnými kyselinami“. V žádném případě byste potraviny s obsahem mastných kyselin (např. maso a zvířecí produkty jako je máslo, plnotučné produkty a vejce) zcela vynechávat neměli. Z hlediska vyvážené stravy byste je však měli konzumovat ve velmi omezeném množství. Sáhněte proto raději po libovém mase a nízkotučných mléčných výrobcích. Ztužené tuky jsou obsaženy ve většině průmyslově vyráběných hotových produktů. Před jejich konzumací si proto podle možností přečtěte informace o výrobku. Pokud možno se hotovým produktům vyhýbejte. V dostupné literatuře se často doporučuje nahradit „špatné“ tuky větším množstvím „dobrých“ tuků, například olivovým a řepkovým olejem.

20. Zredukujte jednoduché sacharidy

Bílý cukr a bílá mouka jsou v dostupné literatuře označovány jako méněcenné uhlohydráty  - sacharidy a v produktech bývají nazývány „dietní zabiják“. Ve vyvážené stravě by přemíra sladkostí, koláčů, sušenek a dalších výrobků z bílé mouky, slazených ovocných šťáv, limonád a podobných pochoutek měla být vyloučena z jídelníčku. Jezte místo toho více zeleniny, ovoce, luštěnin, potravin bohatých na proteiny a celozrnné výrobky.

 21. Mějte přátele a nějaký kontakt s jinými lidmi než jen v rodině a zaměstnání.

nemusí to být jen nejlepší přátelé, ale kamarádi na zábavu a cvičení, lidi , se kterými se můžete věnovat koníčkům a smát se banalitám, kterým sice neříkáte nijak důvěrné věci, ale necítíte se s nimi sám. Stěžejní je vybrat si činnost, které se chcete věnovat, dost případů obezity a pocitů osamění pramení z nudy. Běžte do takové skupinky , na takové místo a chovejte se přirozeně, mile, tak, jak byste chtěšli, aby se ostatní chovali k vám.

Nepůjčujte si ničí věci a pořiďte si vlastní vybavení na danou činnost.

Nebuďte popudlivá, když vám něco nejde, nestačíte tempu nebo se potřebujete při cvičení napít, nepřemáhejte se, napijte se, klidně si dejte pauzičku, při sportu nebo koníčku se musíte cítit bezvadně a ne trpět něčím.

Neslibujte nikdy nic, co nemůžete splnit.

Buďte veselá, umějte si udělat legraci i z vlastní nešikovnosti, neberte se moc vážně a zcela se oprostěte od myšlenek, jak u nějaké činnosti vyhlížíte.

22. Neodmítejte rady odborníků.

Já vím, že je to těžké, jste na něco zvyklá a máte pocit, že vám to padne, ale doba jde dopředu rychle a móda se mění. Věk, vytížení a nedostatek času nás vedou k nejjednodušší variantě, nic neměnit, nepřemýšlet a nic nezkoušet. M?ožná jsem vás už nyní naštvala, tak si dejte kávu a pomalu to rozdýchejte, trošku něco poradím, ale odborník / třeba i děvče o dost mladší může mít dobré nápady/.

Tak vlasy - na pracovišti máme jednu moc pěknou a jemnou dámu, nedávno jsem však viděla , jak chodila upravená dříve, její rysy působily přísně a tvrdě, celá byla jakoby hranatá. nyní je štíhlounká a místo vystřihaných vlasů si k obličeji nechala dorůst mikádo s volnými vlnkami, moc jí to sluší. No a co vy? Jak dlouho nosíte tenhle účes? Seberte odvahu a vyzkoušejte něco nového.

Tak oči - upravte si obočí, nejlépe po poradě s kosmetičkou do tvaru , který jde k vašemu obličeji, obličej působí upraveněji a pravidelněji. Líčení může být i jemné, tělový stín uvnitř k nosu, vyhladí barevné nesrovnalosti na víčku a zvětší oko, tmavší - hnědý, fialkový atd. - dejte jemně ke konci oka, kdo si troufne připojte tenounkou linečku nad horními řasami, oko se opticky rozevře a lehce namalované řasy jen jeho krásu podtrhnou, pod obočí si dejte také světlý tělový korektor nebo stín, budete působit svěžím dojmem.

Ústa - pokud si malujete oči, ústa jen naleskujte.

Postava - neházejte flintu do žita, mnoho jde zakrýt oblečením a dělenými plochami a nakonec už se mnou hubnete, ne? Jen moc nespěchejte, na tvarování postavy je ideální vhodně zvolené cvičení na vybranou partii. Nebraňte se modernímu oblečení, vítaná je také kombinace černých kalhot a halenky s dělenými plochami, z nichž některá je světlejší, aby oživila celkový dojem.

Doplňky - Není jen zlato, stříbro s drobnými kamínky působí mnohem moderněji a mladistvěji, vyzkoušejte i koženou a drátkovanou bižuterii, starší oblečení působí najednou docela novým dojmem.

Není účelem, abychom byly všechny stejné, ale každá žena může být svěží a upravená, málo platné, vzhled je stále to první, co z nás okolí vnímá. Když si budete připadat příjemně, budete i ke svému okolí příjemná a takovým lidem se lépe žije a nemají spory s ostatními.

23. Psychické změny spojené s pohybem - odbourání napětí a stresu

a) Zlepšování depresivních stavů a snižování pocitů úzkosti ve vypjatých životních situacích - odpoutá na chvíli vaši pozornost od stresující záležitosti a vae tělo se může trochu uvolnit a oddechnout si od stresové zátěže.

b) Zvyšuje se kladné sebehodnocení  - hlavně posilovací formy cvičení jsou vhodné, lehčí zátěž a opakované série určitých cviků, jsou pro psychiku jako balzám.

c)Plavání a běh, přináší úlevu hlavně při stresu pracovním, pokud máte v práci obtížný problém, pomáhají znovu obnovit konstruktivní myšlení a hledání řešení a potlačují pocit bezmocnosti.

24. Pohyb vhodný pro určitý věk

20 - 35 let - složitý a náročný pohyb, třeba kolečkové brusle, učíme se lyžovat. kolo, aerobik, běh

35 - 45 let - kolečkové brusle pokud již známe techniku, běh na měkkých podrážkách, jízda na kole v méně složitém terénu, posilovací cvičení, pomalu vynecháváme poskoky

45 - 55 let - spíše běh na lyžích spíš než sjezdovky, jízda na kole po cyklostezkách, břišní tance, lehčí posilování, plavání, procházky, cvičení na míčích, jóga

55 - 65 let - akva aerobik, cvičení ve vodě, plavání, rotoped, lehké posilování na záda, břicho boky a stehna, procházky plavání, cvičení na míčích, jóga

 více než 65 let - jóga, zdravotní cvičení, cvičení na míčích, procházky v přírodě, plavání v teplejší vodě

25. Pečujte i o pokožku těla normálně a při hubnutí intenzivněji - používejte hydratační a vypínací pleťová mléka a tělové krémy , starší pokožka se po nich znatelně vylepší a mladší tak rychle neochabuje. Zvláště u hubnutí se mi osvědčilo pleť promazávat docela dost.

26.. Ještě čtyři důležité zásady, které udělají žicvot lepším a váš pohled na něj velkorysejším, to je přece pohled mladých lidí

1. Nehřešte slovem a buďte uvážliví

Buďte si vědomi své ceny, nesnižujte se nikdy k hanění někoho nebo pomlouvání, kdo s čím zachází, tím také schází, při sebevětším hněvu nevybuchujte hned a nechte pocity trochu odeznít, mohli bysteříct něco, co by vás mohlo potom mrzet, neřešte nic hned, diplomat si vše zváží z více stran a potom teprve tne do problému, za nerozvážná rozhodnutí a hloupost se v dnešní době tvrdě platí.

2. Neberte nic moc osobně

Vše, co ostatní dělají, dělají pro své potřeby a sny. Buďte imunní proti činům druhých a rozvážíte důkladně své reakce na ně, nestanete se obětí zbytečného utrpení. dívelte se vždy na vše i očima druhých, pak přesně odhadnete jak budou jednat dál.

3. Nevytvářejte žádné doměnky

Komunikujte jasně, stručně, přesně formulujte a vyjadřujte promyšleně to, co chcete. předejdete tak mnoha nedorozumněním a životním dramatům.

4. Dělejte vše tak, jak si myslíte, že je to nejlépe

Snažte se u všeho, co děláte, nebudete si muset nic vyčítet, k lidem , kteří jsou vám blízcí buďte vstřícní, ale ne zotročení.

27. Proč cvičit proti stárnutí?

  1. zvýší se sebevědomí, sebeúcta a víra ve vlastní sílu

  2. získáte další přátele

  3. získáte respekt členů své rodiny, přátel, spolupracovníků a lid kolem vás

  4. zlepší se váš sexuální život

  5. zvýší se pravděpodobnost, že získáte lepší práci

  6. sníží se váš stres a duševní nervozita

  7. vybudujete pevnější a odolnější kosti a silnější svaly

  8. podpoříte stav krevních cév

  9. zvýšíte kapacitu plic

  10. snížíte riziko vzniku cukrovky, osteoporózy, artritidy a rakoviny

  11. snížíte pravděpodobnost fyzického zranění

     

    Ještě něco, vaše úsilí bude mnohem účinnější, když si na ruce nebo na nohy připnete zátěžové pásy, které mám vyfocené v oddílu"Sportovní pomůcky", stojí dvě stovky, seženete je ve sportovních potřebách, v supemarketech i na netu, za ně peněz tedy určitě nelitujte,m takové cvičení se špeky zatočí.

 Další podrobnosti o účinném cvičení ke tvarování postavy najdete v oddíle
"Zhubneme do jara - odlehčené receptíky a další rady" v bodě 8. Ach ty tuky!!! - odbourávání tuků.

 28. Drobná vylepšení takhle po ránu

No řekněme si orevřeně, že od ženy každý očekává, že bude poránu pěkně svěží a usměvavá. To někdy nebývám, tak to trochu doháním u zrcadla, aby nebylo tolik vidět, že bych ještě hodinu spala a nálada také není nejlepší. Nemohu přece ostatní lidi otravovat tím, že se budou muset dívat na neupravenou a nabručenou ženu.

1.Tak někdy nám ráno pod očima přistanou pěkné tmavé kruhy, kdo si myslí, že mu oči zvětší, tak se tedy šeredně mýlí, oči mu zaniknou a budou působit unaveně až staře.
 Nejlepší je na ně korektor tyčinkový nebo rtěnkový po jeden odstín světlejší nej je základní makeup.

2. No a ještě to není ono, očička jsou mdlá. Tak tady by ještě mohlo něco zachránit líčení, nad horními řasami so udělejte tenoučkou linečku modrou nebo hnědou. Pod vnější část oblouku obočí naneste také světlý korektor, no a je to lepší, ne?

3. Nebraňte se lehkému makeupu, na nemasné emulzi pleť pěkně sjednotí a vyhladí.

4. Vlasy nedrží moc nadýchané? Sehněte se nad vanu nebo umyvadlo a pročešte si vlasy opačně, potom si je prostříkejte nějkým přípravkem na zvětšení objemu, uvařte si dobrou kávičku a potom si je učešte a nagelujte.

5. Lehce si rty přetřete mastnější světlou rtěnkou a můžete velice lehce udělat líčka.

Kuk do zrcadla, že už jste upravenější a hned se vám bude na svět lépe usmívat, přeji pěkný každý den.

 

29. Mějte všechno pod kontrolou

To není o tom vše ovládat do posledního detailu, to je o toleranci, lásce a radosti ze života. Nebuďte zakyslá v naštvaná jako já dnes, uklízela jsemv pokoji svého syna a potom přijela kolegyně z práce a otevřela mi oči.

Milujte svého muže, když bručí, otočte ho k sobě a dejte mu pusu, budete se divit, jaká změna s ním nastane, řekněte mu, že má svoji pravdu a vy chcete, aby vám ji vysvětlil a odůvodnil, aby vás získal pro ni. Bude v šoku, žádné dohadování, chcete mu naslouchat? Možná při výčtu argumentů zjistí , že ta jeho pravda není tak dokonalá, jak si myslel.

Co děti, neudělaly, co měly uloženo, jděte to dělat sama, ale aby to viděly a prohoďtel, tak nyní bych seděla a takhle mohu pracovat za tebe, to jsi hodný, uvidíte tu změnu, když s sebou ještě donesete nějakou dobrůtku do jeho pokoje, chytne se nos a udělá vše, co chcete.

Hledejte v těch svých miláčcích to dobré, k nesobeckosti a pracovitosti je vhodným psychologickým vedením dovedete po pár lekcích. Miláček donese drobný dárek a bude mnohem milejší, až příště bude něco chtít prosadit. A děti si uvědomí, že jídlo nroste samo v lednici a čisté prádlo neskáče samo do skříní.

Vy sama jste přitažlivá, jen se to tochu ukrývá, pár změn a je to venku, kolem sebe vidím jen samé pěkné ženy, jen to některé neumí zdůraznit.

Každý den bude tak pěkný, jak ho svýma očima uvidíte vy, přeji pěkné dny a spokojené měsíce, život je jen jeden a žádný den se nebude opakovat, naše dny , které trávíme s milými lidmi jsou konečné a tím se řiďme, všechnu lásku a pohodu, kterou jim dáme, si jednou uchovají, až my už třeba nebudeme.

30. Rozhýbejte i metabolismus

V sobotu a v neděli nevysedávejte dlouho po snídani, dejte se s chutí do prací a pokud máte nějaký strojek na cvičení, naskočte na něj aspoň na deset minutek, ne se zničit, ale zahřát. Nezapomínejte na pití.
No a v týdnu, jsme vázáni v práci, tak snad jen pár nápadů na zvýšení aktivity ve všedních dnech.
1. Při sprchování si dejte protahovací cvičení na záda.
2. Nechoďte na nejbližší toaletu na poschodí, jděte v práci na tu vzdálenější.
3. Při přípravě večeře rodině si pusťte pěknou písničku a trocha tanečních kroků vás nezabije.
4. Při telefonování choďte.
5. Neseďte doma, dělejte vše ráda, každý pohyb pálí kalorie.
6. Auto si před zaměstnáním i před obchodem zaparkujte daleko od vchodu a projděte se.
7. Když chcete mluvit se spolupracovníky a je na to čas nevolejte jim a zajděte za nimi.
8. Nepoužívejte výtah, doma si odpoledne taky vyběhněte pětkrát za sebou do prvního patra a před spaním také.

31. Pečujte o sebe s chutí.

Žloutková maska
Jeden žloutek rozmícháme s několika kapkami rostlinného oleje (vhodné jsou všechny druhy stolního oleje, např. olivový, slunečnicový, sójový apod.) na způsob majonézy. Masku naneseme na tvář a krk, přikryjeme navlhčenou gázou a necháme působit 20 minut.

Maska z droždí
Pro velký obsah vitamínů je droždí vhodné na přípravu masek. Malé balení droždí rozdrobíme ve lžíci rostlinného oleje, rozmícháme na kaši, naneseme na obličej a krk a necháme působit 20minut.

Maska z droždí a mléka
Dvě lžíce droždí vymísíme s mlékem nebo se smetanou na jemnou kaši. Masku nanášíme v jemné vrstvě aby rychle ztvrdla. Necháme působit 10 minut. Maska je vhodná pro stárnoucí a ochablou pokožku.

Medová maska
Chceme-li na pleťovu masku použít med, musíme postupovat opatrně, protože někteří lidé s přecitlivělou pokožkou med nesnášejí. Jednu lžící rostlinného oleje rozetřeme s jedním žloutkem a jednou lžící medu na jemnou pastu, naneseme na obličej a krk a necháme zaschnout. Maska má působit 15 - 20 minut.

Tvarohová maska
Dvě lžičky tvarohu vymísíme s jednou lžící medu a přidáme několik kapek- rostlinného oleje. Masku naneseme na obličej a krk a necháme působit 10 minut.

Smetanová maska
Jeden žloutek vymísíme s dvěma lžícemi smetany a jednou lžičkou mrkvové šťávy. Masku po nanese necháme působit 20 minut.

Maska ze sušeného mléka
Lžičku sušeného mléka smícháme s převařenou vlažnou vodou a lžičkou ohřátého medu. Hmotu naneseme na obličej a do oblasti dekoltu a po 20 minutách smyjeme teplou vodou.

Maska z ovesných vloček
Dvě lžíce mletých ovesných vloček smícháme se třemi až čtyřmi lžícemi smetany nebo mléka a necháme nabobtnat. Potom hmotu naneseme na obličej a krk a po 15 - 20 minutách ji smyjeme.

Bramborová maska
Nabobtnalé uvařené brambory smícháme s mlékem a ovocnou šťávou (citrónovou, pomerančovou, jahodovou, rajčatovou, okurkovou apod.) na kašičku. Hmotu po nanesení necháme působit 20 minut.

 

Zábal s výživným krémem
Ohřátý výživný krém naneseme na suché části obličeje a krk. Na namaštěný obličej přiložíme tenké plátno, případně gázu namočenou do převařené vody (do plátna ještě uděláme otvory pro ústa a nos) a na ně ještě přiložíme plenu z PVC se stejnými otvory, jaké má plátno. Teplo zábalu udržujeme osuškou namočenou do horké vody a vyždímanou. Osušku dvakrát až třikrát vyměníme. Zábal necháme účinkovat 10 minut. Po jeho odstranění přiložíme asi na 10 minut studený obklad tříprocentní borové vody.


Zábal z teplé majonézy
Jeden žloutek smícháme se lžicí teplého olivového oleje a několika kapkami citrónové šťávy. Zábal necháme působit 30 minut.

Zábal z olivového (nebo jiného rostlinného) oleje
Vatou namočenou do mírně ohřátého oleje si obložíme celou tvář. Místo vaty můžeme použít též gázu. Účinek se zvýší, přiložíme-li gázu ve dvou vrstvách. Zábal necháme působit až 30 minut.

32. Rozhýbání metabolismu

Zpomalený metabolismus

Tak to se může stát každému a je dobré se tomu aspoň částečně postavit.
Co zpomaluje metabolismus?
- extrémní jednostranné diety
- stárnutí
- menopauza
- nedostatek fyzické aktivity
- snížená funkce štítné žlázy
No a my s naším jídelníčkem bojujeme za rozhýbání metabolismu, za ozdravění duše i těla.
Proč si myslíte, že děvčata po třech týdnech jídla podle jídelníčku píší, že se cítí skvěle? Tělo nemusí najednou zpracovávat veliké porce potravy, ale je rovnoměrně a vyváženě rozložená, tělo konzumuje tolik, kolik potřebuje, takže se mnohdy ani realizace chutí mimo jídelníček moc neprojeví.
Taky pro většina z děvčat přidává pohyb, najdnou přemýšlí nad tím, že je třeba taky vydat energii a pohyb na celkový stav těla působí blahodárně, i k dyž není nijak extrémní.
Jak jde váha dolů, nejsou už vnitřní orgány tak přetěžovány, najednou se lověk cítí nějaký lehčí a rychlejší a to dává chuť do dalších aktivit.
Najednou máme pocit, že aspoň jednu část svého života držíme opravdu ve svých rukou, některé vnější faktory ovlivnit nemůžeme, ale svoji vlastní výživu a zdraví ano. Všechno se lépe zvládá svěžímu člověku a ne unavené trosce.
Jíme potraviny , které působí na zrychlení metabolimu
- ryby - podporují činnost štítné žlázy a jsou lehce stravitelné
- pravidelně snídáme a nutíme tělíčko pěkně pracovat už od rána
- jíme zeleninu a ovoce - Spalování tuků se dostává řádně do pohybu až poté, když dostatek bioaktivních rostlinných látek a vitaminů, z nichž především vitamin C vyprovokuje organismus k maximálnímu výkonu. Pro optimální zásobení touto "zápalnou jiskrou" důležitou k metabolismu tuků existuje jeden jednoduchý vzorec: "Pětkrát denně" - což znamená během dne sníst 357 g zeleniny a 250 g ovoce rozdělené do pěti porcí. A polovinu z toho v syrovém stavu!
- jíme více vlíkniny, než předtím.
No a pokud máte čas a chuť přispějte k rozhýbání metabolismu i cvičením po snádani asi za půl hodiny, tělo potom celý den lépe pracuje. Na cvičení ráno také vsdila paní Danuška L z naší fotogaletie a energie z ní jen srší.
- no a neberte to vážení každý den moc výžně , je to jen abychom měli přejled , co si tělo dělá, vždy strovnávejte třeba středu ke středě.

33.  Každý den může být hezký

Když se jedná doma o práci , děláte to pro svoji pohodu, čistotu obydlí, spokojenost dětí, dělejte to ráda, je to pohyb a myšlení a obojí rozvíjí a obohacuje vás samotnou. Když si pustíte pěknou hudbu a zazpíváte si při ní, bude se vše dělat lépe, než když budete někomu nadávat.

Když se jedná o moc úkolů v práci - učíte se přece plánovat efektivně svůj čas, plánovat činnosti, zvládat zátěžové situace, to vše vás obohacuje.

Přichází kontrola? Možná nebude příjemná, ale berte to tak, že ti lidé jsou placeni za to, že něco najdou, jejich nálezy jsou rady pro vás, abyste měli příště vše  v pořádku, jsou cenné, řekněte jim to klidně a chovejte se vstřícně. Třeba se zase na oplátku oni nebudou chovat tak arogantně.

Máte něco vysvětlovat nadřízenému? Seznámíte se s jeho názory a třeba budou pro vás přínosem, třeba si něco vysvětlíte a pročistí se vztahy, neberte každé jeho slovo jako peskování, snažte se diplomaticky obhájit svůj názorreálnými argumenty, ale k firmě buďte naprosto loajální, stále platí ."Koho chleba jíš, toho píseň zpívej."


 

Náhledy fotografií ze složky 1 Moje zhubnutí navždy

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

נערות ליווי

(Henrypoinc23453, 18. 6. 2022 9:30)

"This is the perfect website for everyone who wishes to understand this topic. You realize a whole lot its almost hard to argue with you (not that I really will need toOHaHa). You certainly put a brand new spin on a subject that has been written about for a long time. Great stuff, just wonderful!"
https://pris-escort-israil.cf/news/phicirccomle

Martině

(Eva, 17. 2. 2009 9:47)

Musíte mi nechat kontakt nebo se ozvat na el.adresu kgdolu@seznam.cz

Stejné souznění.

(Martina Rejlková, 17. 2. 2009 9:42)

Zdravím Vás, zaujal mě Váš blog a mohu napsat, že má na mne pozitivní působení. Je mi 52 a po 34 letech jsem přestala kouřit, jsou to 4 měsíce. Mám nahoře 5 kg a strach, že to nekončí. Snažím se jezdit doma na kole, chodit pěšky atd.a zatím nepřibývám, ale ani se mi nedaří vrátit se na původní váhu - asi tak 65-70 kg nyní 75 kg, 168 cm. Nebyla by pro mne nějaká speciální rada, jak zhubnout? Zatím moc zdravím Rejlková